Минималистична кухня в зелено

Публикувано на 27/11/2017 от Биляна Нинова | Последна редакция на 27/11/2017 | Видяно 5 337 пъти

Минималистичният интериор е течение в архитектурата, което изглежда семпло, ефектно и стилно. Дизайнът се характеризира с използването на малко орнаменти и най-вече геометрични форми с цел създаването на чист и елегантен вид. Минималистичният дизайн е особено подходящ за домове с ограничено пространство или такива, в които едно помещение трябва да изпълнява различни функции. По отношение на цветовете най-често се ползва комбинация от бяло и сиво, които изглеждат семпло и чисто. Все пак в развитието си минималистичният стил добавя към класическите комбинации и други цветове, които да направят интериора по-модерен и разчупен. Ако харесвате този стил и смятате, че той е подходящ за вашата кухня, обърнете се към някои от изпълнителите в платформата на MaistorPlus, които да осъществят плановете ви с професионализъм и високо качество. Ако имате изградена идея, заявете своя проект и разгледайте какво ще ви предложат специалистите, регистрирани при нас.


Семпъл дизайн и ярки цветове

Минималистичният дизайн е особено актуален в последните години заради своята функционалност и приложимост в малки помещения. За да се придаде характер на помещението, неговите изчистени линии и стилни форми идеално се комбинират с ярък цвят. Можете да подберете всеки нюанс, който ще носи радост и добро настроение на вас и семейството ви. Ние сме подготвили за вас комбинацията от минимализъм и красиво зелено – оригинално и много свежо съчетание, подходящо за всяка кухня. То ще придаде свежест на помещението, пролетен дух и енергия. Зеленото може да бъде само нотка и цветен елемент или да го ползвате за цяла стена. Прекрасна идея е да подберете шкафове в този нюанс, които чудесно ще изпъкват на бяла или светло сива стена. Изберете любимата си гама – може да  варира от топло жълто-зелено, през красиво ярко ментово или елегантно маслено зелено. Светлите тонове ще създадат по-закачливо и свежо настроение и ще отворят пространството, докато тъмните ще направят атмосферата по-стилна.


Бъдете смели

Много хора се страхуват да изберат ярък цвят за помещенията си, защото смятат, че той е задължаващ и може да им омръзне или след време да не им харесва. Ако се притеснявате да се спрете на зеленото за основен цвят за вашата кухня, започнете с малък елемент, например една стена. Подберете цвят, който най-много ще пасне на характера и усещането, което искате да създадете, и го имплементирайте в части от кухнята – боядисайте малка стена или купете столове, които ще разчупят интериора. В последствие можете да добавяте елементи, които ще внесат още цвят, интегрирайте чудесни кухненски принадлежности в зелено, които да добавите към новата си концепция. А ако сте решили да сте смели и да промените изцяло дизайна на кухнята, придържайте се към някои основни правила в минималистичния дизайн:

  • Изберете семпли, изчистени и геометрични форми.
  • Спрете се на по-неутрален цвят за основа – бяло, сиво или светло дърво.
  • Съобразете се с размерите и осветеността на помещението.
  • За цветния елемент се спрете на един нюанс на зеленото и се придържайте към него.
  • За още цвят комбинирайте с други ярки тонове.
  • Ако прецените, че ремонтите не са вашата сила, обърнете се към специалист. Така ще спестите усилия и нерви, а резултатът ще е професионален.


Комбинирайте със замах

Кой е казал, че ако кухнята ви е в зелено не може да вкарате и друг цветен елемент? Бъдете смели и комбинирайте със замах. Подбередете внимателно цветове, които си подхождат и ги степенувайте:

  • ако зеленото е водещо, нека по-малките елементи да са например оранжеви или сини;
  • черното също ще създаде прекрасен контраст в светлата кухня;
  • ограничете избора си до не повече от четири цвята, за да създадете едновременно разчупен, но стилен и изискан дизайн.

Придържайте се към минималистичния стил, за да постигнете ефект на модерна и функционална кухня, в която всички ще се чувстват комфортно. Дизайнерите в платформата могат да ви посъветват за това как да постигнете желания резултат и да създадете мечтаната кухня в минималистичен стил и зелени акценти.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Петров
Боядисване и декорация, София
46 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта
ЛЕОН-АЛ
ВиК Услуги, София
93 извършени проекта
Линдстрой ЕООД
Плочки и теракот, София
28 извършени проекта