Кухня в тъмно дърво и синьо

Публикувано на 28/11/2017 от Биляна Нинова | Последна редакция на 11/03/2019 | Видяно 3 057 пъти

Има нещо в тъмното дърво, което извиква бързи асоциации с лукс. Може би е подсъзнателната връзка със старинни мебели и отминали епохи, но то винаги носи красива елегантност и стил. В миналото черешата и махагонът са били маркер за богатство и добър вкус. В днешно време шкафовете в притъмнени нюанси се предлагат в разнообразни материали и тонове, напълно достъпни и широко приложими. Гравирани, със украси или в елегантен минималистичен стил – тъмнокафявата дървесина се е приевърнала в класика, която много хора предпочитат.

В тази статия ви представяме идеи как да я съчетаете със сини мотиви в кухнята и да създадете един наистина елегантна визия и атмосфера. За да си осигурите наистина безупречен дизайн можете да се обърнете към интериорен дизайнер, който да подготви проект за вашето кулинарно помещение. Можете да разчитате и на специалистите по ремонт на кухня, регистрирани в нашия сайт, ако планирате по-мащабни промени. 


Тъмното не е за вашата кухня?

Комбинацията от тъмно дърво и синьо може би не е сред първите ви асоциации, когато мислите за дизайна на новата си кухня, но не го отхвърляйте веднага като твърде неподходящо решение. Това цветово съчетание е класическо и чрез него можете да постигнете наистина стилен и изтънчен вид на кулинарния си кът. Въпреки че е тежко за малки помещения, с подходящия дизайн и внедрено с други контрастни цветове на стените например можете да постигнете чудесен раздвижен интериор, който ще е е различен и много уютен. Спрете се на един нюанс на синьото и един вид дърво. За максимален ефект – изберете уреди от неръждаема стомана, които ще внесат елегантен метален блясък. 

Вижте още: Заложете на синьото за добрите интериорни решения у дома


Как съчетаваме тъмно дърво и синьо в малки и големи кухни

Ако разполагате с голямо помещение за кухня, имате уникания шанс да се развихрите и да изберете тъмните цветове като стилна комбинация за дизайна:

  • Тъмно дърво с красиво приглушено синьо, в комбинация с метални отблясъци, ще придадат на просторната ви кухня  елегантност, стил и ретро нотка. Но не всяко помещение предлага достатъчно простраснсвко, което да запълните с подобни мебели.
  • За по-малки кухни този комбинацията също е възможна, но трябва да е в съчетание със светли стени, дограма или плотове, които да отварят и да правят помещението оптически по-голямо. В това съчетание ще постигнете прекрасен, напомнящ вечер на морския бряг вид, който ще носи елегантността на тъмното дърво, съчетано с класическата комбинация бяло и синьо. Така постигате игриво и същевременно стилно внушение. 


Елегантен драматизъм в топлата ви кухня

Идеите, които ви представихме, бяха изключително актуални през изминалата 2018-а година. Смело можете да ги съчетаете и през тази, особено ако сте привърженици на земните тонове. Ще създадат чудесен контраст с тях и ще вкарат студен нюанс в иначе топлата гама. Комбинацията от тъмно дърво и синьо, за които ви разказахме, освен модерен вид, ще внесат и нотка на драматизъм. 

В случай че вдъхновението ви е стимилурали да ремонтирате кухнята си изцяло, ви остава единствено да се свържете бързо и лесно с регистрираните в MaistorPlus професионалисти. Заявете проект напълно безплатно, сравнете получените оферти и се спрете на тази, която максимално отговаря на изискванията ви. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта