Кухня в тъмно дърво и синьо

Публикувано на 28/11/2017 от Биляна Нинова | Последна редакция на 11/03/2019 | Видяно 3 002 пъти

Има нещо в тъмното дърво, което извиква бързи асоциации с лукс. Може би е подсъзнателната връзка със старинни мебели и отминали епохи, но то винаги носи красива елегантност и стил. В миналото черешата и махагонът са били маркер за богатство и добър вкус. В днешно време шкафовете в притъмнени нюанси се предлагат в разнообразни материали и тонове, напълно достъпни и широко приложими. Гравирани, със украси или в елегантен минималистичен стил – тъмнокафявата дървесина се е приевърнала в класика, която много хора предпочитат.

В тази статия ви представяме идеи как да я съчетаете със сини мотиви в кухнята и да създадете един наистина елегантна визия и атмосфера. За да си осигурите наистина безупречен дизайн можете да се обърнете към интериорен дизайнер, който да подготви проект за вашето кулинарно помещение. Можете да разчитате и на специалистите по ремонт на кухня, регистрирани в нашия сайт, ако планирате по-мащабни промени. 


Тъмното не е за вашата кухня?

Комбинацията от тъмно дърво и синьо може би не е сред първите ви асоциации, когато мислите за дизайна на новата си кухня, но не го отхвърляйте веднага като твърде неподходящо решение. Това цветово съчетание е класическо и чрез него можете да постигнете наистина стилен и изтънчен вид на кулинарния си кът. Въпреки че е тежко за малки помещения, с подходящия дизайн и внедрено с други контрастни цветове на стените например можете да постигнете чудесен раздвижен интериор, който ще е е различен и много уютен. Спрете се на един нюанс на синьото и един вид дърво. За максимален ефект – изберете уреди от неръждаема стомана, които ще внесат елегантен метален блясък. 

Вижте още: Заложете на синьото за добрите интериорни решения у дома


Как съчетаваме тъмно дърво и синьо в малки и големи кухни

Ако разполагате с голямо помещение за кухня, имате уникания шанс да се развихрите и да изберете тъмните цветове като стилна комбинация за дизайна:

  • Тъмно дърво с красиво приглушено синьо, в комбинация с метални отблясъци, ще придадат на просторната ви кухня  елегантност, стил и ретро нотка. Но не всяко помещение предлага достатъчно простраснсвко, което да запълните с подобни мебели.
  • За по-малки кухни този комбинацията също е възможна, но трябва да е в съчетание със светли стени, дограма или плотове, които да отварят и да правят помещението оптически по-голямо. В това съчетание ще постигнете прекрасен, напомнящ вечер на морския бряг вид, който ще носи елегантността на тъмното дърво, съчетано с класическата комбинация бяло и синьо. Така постигате игриво и същевременно стилно внушение. 


Елегантен драматизъм в топлата ви кухня

Идеите, които ви представихме, бяха изключително актуални през изминалата 2018-а година. Смело можете да ги съчетаете и през тази, особено ако сте привърженици на земните тонове. Ще създадат чудесен контраст с тях и ще вкарат студен нюанс в иначе топлата гама. Комбинацията от тъмно дърво и синьо, за които ви разказахме, освен модерен вид, ще внесат и нотка на драматизъм. 

В случай че вдъхновението ви е стимилурали да ремонтирате кухнята си изцяло, ви остава единствено да се свържете бързо и лесно с регистрираните в MaistorPlus професионалисти. Заявете проект напълно безплатно, сравнете получените оферти и се спрете на тази, която максимално отговаря на изискванията ви. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
49 извършени проекта
Иван VIP
Електроуслуги, София
56 извършени проекта
DESIGN CONSTRUCTION
Шпакловки, Варна
7 извършени проекта
Бисер Иванов
Цялостен ремонт, София
34 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
9 извършени проекта