Геометричните форми властват в модерната кухня

Публикувано на 19/01/2018 от Станислава Йорданова | Последна редакция на 17/01/2018 | Видяно 3 513 пъти

Оригиналният вид е все по-трудно достижим при наличието на безброй идеи, дизайни и креативност. Новаторството крещи отвсякъде, а смелите комбинации само засилват това усещане. Независимо колко силно се опитваме да бъдем оригинални, е добре да помним, че всяко решение трябва да бъде премислено и правилно съчетано. Съвременният интериор в жилището затвърждава това. Съчетаването на цветовете и стилове заедно с разполагаемо пространство и осветлението доказват, че комфортът не е от първостепенно значение, а само допълнителна характеристика към цялостната визия. Една от най-важните стаи в дома – кухнята, не спира да бъде обект на смелите дизайнери, а те от своя страна създават шедьоври. Интегрирането на геометричните форми превръща и най-обикновеното помещение в истински очарователно място. Придаването на нов облик на кухнята никога не е било лесна работа! Точно затова оставете цялостната ѝ промяна в ръцете на опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus. 


Комбинация между малки и големи форми в кухнята

Ще кажете, че правилните форми и математическите фигури не са нищо ново и отдавна са намерили място в кухнята, но това съвсем не е така. Изчистените и обикновени дизайни отстъпват мястото си на смели шестоъгълници в тъмни цветове, които очароват с метален блясък. Те излъчват изумителен визуален констраст между дървения под и плътните пердета. Забравете кръглата маса за хранене и облия часовник. Използването на геометричността е интересно и модерно, и в същото време - функционално. По този начин пространството се оползотворява максимално и няма вероятност да остане неудачно усвоено място. Това е подходящо решение за малките кухни, които страдат от недостиг на площ. Комбинацията между по-малките и големите форми ще разчупи визията! Поставете правоъгълен падащ плот на стената, а под него вградете шкафове. Ще получите практично съчетание, което освен всичко друго ще бъде красиво и нестандартно.


Липса на симетрия

Излизането извън границите и разбиранията е характерно в последно време и няма никаква причина да не се възползвате от него, за да промените правилата при декорирането на жилището. Красотата и очарованието при използването на геометричността се крие в липсата на симетрия. Добрата комбинация изглежда като привидно случайна и внася една неформална и уютна обстановка. Използвайте този похват и при избора на мебели, цветове и елементи – подберете  шарено кухненско гръбче, мраморен остров и напълно различен вид плочки за пода. Шарените столове и неповтарящи се модели ще направят помещението забавно и нестандартно едновременно. Кои дръзки комбинации бихте се осмелили да направите във вашата кухня?


Игра с цветовете в кухнята

Най-сигурният начин да вдъхнете нов живот в любимата кухня е като промените цветовете. Заигравката, освежаването и комбинацията между тях винаги разчупва визията. Съчетайте тази промяна с добавянето на правилни форми и визуално променете кухнята в нестандартно помещение. Използването на два цвята, които определят цялостния декор на пространството, позволява на помещението да придобие собствено излъчване. Все по-често се залага на слънчева кухня с топлия жълт цвят, като към него се добавя и сивото. Комбинацията между двете е повече от очарователна и внася много енергия и позитивизъм. Традиционното черно и бяло пък си остават белег за класика и стил. Тяхното разнообразие е безкрайно, въпреки ограничената палитра. Приложени заедно те биха могли да превърнат обикновената кухня в забавна, изискана и елегантна. Това се получава чрез различните тонове, използвани при декорирането.


Обърнете внимание на осветлението

Има един много важен детайл, който не бива да забравяте – осветлението. Обикновено, на фона на цeлия хаос и суетене около декора, същият остава на заден план. Често той се оказва много важен елемент от визията. Лампата може да контрастира на правилните форми или да ги допълва, а защо не и двете? При всички положения ще създаде визуален ефект. Съчетаването на кухня, трапезария и хол е характерен белег на модерния дом, но това означава и повече осветителни тела, които да са на правилните места, така че да бъдат неделима част от интериора. Ако това е спазено, правилната атмосфера вече е създадена! Разположете лампите на подходящо място и разстояние една от друга така, че дори най-тъмният дизайн да бъде достатъчно осветен и изискан.

Ако искате да преобразите и вашата кухня по най-добрия начин, трябва само да пуснете заявка. Тя е напълно безплатна и ви дава възможност да сравните различни цени и оферти от най-добрите специалисти, регистрирани в MaistorPlus.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
6 извършени проекта
Петър Петров
Цялостен ремонт, София
16 извършени проекта