Кои са най-подходящите видове подови настилки за кухня? (Втора част)

Публикувано на 01/06/2017 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 01/06/2017 | Видяно 6 666 пъти

Вдъхновени от потребителските мнения в тема за кухненските подови настилки във форума "Направи сам", решихме да съберем най-полезната информация в 2 части (първа част) и да ви представим различни варианти с техните предимства и недостатъци. Днес продължаваме темата с още няколко вида настилки - разгледайте ги и се информирайте, но ако решите да пристъпите към ремонт, потърсете професионална помощ, за да си осигурите качествено изпълнение и дълготраен резултат.


Бамбукова настилка

Бамбукът е един красив вариант за настилка в кухнята, не изисква специални грижи и поддръжка, издръжлив материал, а стъпването върху него създава по-леко и омекотено усещане, в сравнение с дървото. Недостатъците са свързани основно с риск от деформиране при излагане на сурови климатични условия, както и ограничен избор от цветови схеми.

Виж още: Впечатляващи кухни в смели сини нюанси, които ще обикнете от пръв поглед 


Корк в кухнята?

Корковата подова настилка е рядко срещан вариант в кухните у нас. Тя обаче е интересен материал - гъвкав и комфортен, поддържа топлината в дома, освен това спомага за намаляването на мухъла, а изпуснатите чупливи предмети имат по-голям шанс да оцелеят. Неудобство създават необходимостта от регулярна поддръжка с полиуретан или восък, нуждата от често почистване, а за тази настилка е характерно и избледняване на цвета с времето.


Какво не знаем за балатума?

Балатумите напоследък често биват подценявани като качество и издръжливост. През 20-ти век обаче, те са били изключително популярен вид подова настилка, характеризиращи се с изцяло натурална изработка от ленено олио и смола. Към днешна дата продукцията е значително по-различна и се появяват все повече имитиращи продукти, които се съсипват изключително бързо при ежедневно ползване. Ако обаче намерите наистина качествени материали, ще се насладите на сравнително евтин, комфортен материал, който се почиства и поддържа лесно и предлага огромно разнообразие от цветове, схеми и текстури.


Струва ли си да изберем винил за кухнята?

Виниловата подова настилка е дори по-евтина от балатума, а като визия са почти еднакви. За съжаление обаче, евтината цена тук определя и качеството. Тези настилки избледняват лесно, деформират се бързо, разлепват се при условия на влага и като цяло животът им е най-кратък, спрямо изброените до момента варианти. За да извършите ремонта безпроблемно, при всички положения ще ви бъде необходима помощ от професионалисти. Изпратете ни своите индивидуални изисквания за изпълнение на проект, като заявите проект напълно безплатно, а ние ще ви свържем с конкурентни специалисти. Разгледайте профилите им и сравнете условията и цените, за да вземете най-доброто решение за своя дом.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
10 извършени проекта
Иван VIP
Електроуслуги, София
56 извършени проекта
Боби
Ремонт на баня, София
51 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта