Впечатляващи кухни в смели сини нюанси, които ще обикнете от пръв поглед

Публикувано на 21/07/2016 от Виктория Маринова | Видяно 36 408 пъти

Изборът на точния нюанс за кухнята е от ключово значение за цялостното излъчване на помещението. Ето защо днес ще ви предложим една интригуваща алтернатива на класическите идеи за кухни в бяло, червено или жълто, като ви представим предимствата на модулите и елементите за кухня в наситено синьо. А вие как бихте съчетали този цвят с останалата част от кухненското обзавеждане? Споделете с нас своите изпитани решения за комбиниране на смели нюанси у дома, а за качествения ремонт на кухнята се доверете на квалифицирани майстори!


Ярък кухненски гръб за разчупване на минималистичния дизайн

Нестандартно, но много оригинално решение е съчетанието от светли изчистени шкафове с ярък кухненски гръб. Тази смела комбинация е изключително подходяща за кухни с минималистично излъчване, които се нуждаят от фини, но интригуващи детайли. В този смисъл синият кухненски гръб се явява изненадващо успешна идея, защото допълва идеално елегантния дизайн на помещението, без да го лишава от необходимата доза индивидуалност.

Виж още: Забележителният индустриален стил, приложен с много вкус в кухнята (10 идеи в снимки)


Смело съчетание на функционален модул от дърво и наситен кухненски гръб

Разчупете класическите кухненски шкафове от дърво, като ги комбинирате с изчистени плотове и интересен кухненски гръб, окъпан в светлите тонове на синьото. Това решение се явява достъпна и доказано успешна алтернатива на цялостното обновяване на кухненското обзавеждане, което често се нуждае само от няколко ярки акцента, вдъхващи нов живот. Защо това да не бъде именно наситеният кухненски гръб, който ще създаде впечатляващи контрасти с останалите елементи от модула?


Стъкленият плот - иновативно решение за модерна кухня

Стъкленият кухненски плот е модерно решение, което ще внесе свежест в еднообразния дизайн на кухнята, без да смалява оптически помещението. Този материал е изключително устойчив и лесен за поддръжка, а това го прави предпочитан вариант за изграждане на редица елементи в кухнята. В този смисъл синият кухненски плот ще впечатли вашите гости със своя оригинален дизайн, а в комбинация с подходящо осветление и декорации, може да преобрази скучната сива кухня до неузнаваемост.


Създайте невероятни контрасти с бели изчистени шкафове и ярко син плот

Друга интересна идея е да заложите на плот в наситено синьо, като го комбинирате с бели или кремави кухненски шкафове. Така от една страна модулът ще създава впечатление за една по-чиста и приветлива кухня, докато плотът ще допринесе за нейното артистично излъчване. За да създадете максимално хармонична обстановка в това важно помещение у дома, изберете интересни осветителни тела и дребни цветни акценти, които няма да позволят кухнята да изглежда твърде студена или неприветлива.

Виж още: Модерните тенденции в кухненския дизайн са напълно приложими и за вашата кухня


Заложете на синя кухня с кокетно ретро излъчване

Този симпатичен модул в наситено синьо ще се превърне в основен стилен акцент в кухнята! Неговото интересно ретро излъчване придава необходимата доза артистичност на помещението, а това го прави изключително подходящ вариант за малката кухня. Конструиран така, че всички необходими пособия да ви бъдат под ръка, модулът може да обхваща само една от стените в стаята или да разполага с удобни отворени рафтове, които да създават впечатление за по-просторно помещение.


Светла кухня в наситени сини нюанси, която създава добро настроение у дома

Ярка, ефектна и изключително елегантна - светлосинята кухня е перфектното допълнение към един модерно обзаведен и поддържан дом. За да не направи обстановката напрягаща и негостоприемна обаче, подобен модул трябва да бъде правилно съчетан с останалите елементи в помещението. Тук е желателно да заложите на изцяло бели или сиви стени и максимално изчистени детайли, които да спомогнат за създаването на балансирана и приятна атмосфера, в която модулът се явява ключов акцент.


Функционална синя кухня с уникална елегантна визия

Тази страхотна кухня в светлосиньо съчетава елегантно излъчване и стилен дизайн, който ще пасне перфектно на компактното помещение. Освен че спомага то да изглежда по-просторно и гостоприемно, синята кухня внася и неповторима свежест и настроение в стаята. Независимо дали ще заложите на масивен кухненски модул в наситени нюанси или ще изберете функционална светла кухня с минималистичен дизайн, подобно решение със сигурност ще допринесе за по-модерното излъчване на цялото жилище.

Виж още: Слънчеви и оригинални кухни с елементи в жълто и оранжево


Експериментирайте със смели тъмни нюанси в новата кухня

Макар да грабва вниманието със своя интригуващ дизайн, тъмносинята кухня не е най-удачният вариант за компактно жилище. Тя несъмнено ще допринесе за по-интересното излъчване на помещението, но и може да го направи по-тъмно и схлупено, затова трябва внимателно да подберете допълващите елементи към модула. В този случай специалистите съветват да заложите на шкафове с максимално изчистен дизайн и уреди от инокс, които ще създават визуално равновесие в помещението и ще допринесат за неговото по-хармонично излъчване. Вдъхновете се от тези идеи и преобразете своята кухня още сега, като пуснете заявка в MaistorPlus и потърсите съдействие от квалифицирани специалисти!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Иван
Електроуслуги, София
56 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
67 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
54 извършени проекта
Д - А 11 ЕООД
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта