Модерните тенденции в кухненския дизайн са напълно приложими и за вашата кухня

Публикувано на 21/06/2016 от Нели Минчева | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 27 936 пъти

Това, което винаги сме подозирали за кухнята, напълно се затвърди от световните модерни тенденции в кухненското обзавеждане в последните месеци. А именно - това пространство от жилището служи не само за готвене, но и за своеoбразен комуникационен център на домакинството. Tам провеждаме голяма част от семейните разговори, пием кафе с приятели, посрещаме гости и опитваме домашно сготвените ястия. Това е местенцето, в което споделяме и изразяваме себе си с най-близките.

В настоящата статия ще откриете няколко ключови елемента от кухненския дизайн, които подчертават важната социална роля на кухнята и, освен всичко друго, без много усилия могат да бъдат приложени във всеки дом.


Значението на ярките цветове - изразяват вашата индивидуалност

Все по-често кухните бягат от традиционните семпли цветови решения, за да се отправят в света на наситените и ярки гами. Когато особено силно харесвате даден цвят, именно кухнята е мястото, където можете да изразите себе си.

Ефектът се засилва допълнително, когато съчетаете основния избран цвят с неутрални повърхности и елементи за по-голям контраст.

Ако нямате желание или възможност за цялостна подмяна на кухненските шкафове, масата или столовете, достатъчно е да промените една от стените в помещението. Кухнята ви ще придобие напълно нов облик.

Вижте още: Кухненски код: Червено!


Осветление в индустриален стил

Доброто осветление е жизненоважно за вашата кухня. То спомага както процеса на готвене, така и комуникацията с вашето семейство и гости. Особено популярни напоследък са осветителните тела в индустриален стил. Изберете лампи от черна или неръждаема стомана, от месинг или мед или пък големи абажури от дебело стъкло. Съчетайте ги с интериора, така че да са небрежно, но стилно допълнение, без да се натрапват.


Нека има място за всичко!

Удобните и многофункционални шкафове са истинско богатство за всяка модерна кухня. Който обича да готви и се занимава с тази дейност сравнително често, знае, че удобното разположение и съхранение на необходимите му тенджери, тигани, чинии и купи, неимоверно улеснява кулинарните занимания.


Вертикалните чекмеджета превземат кухненското пространство

Доскоро вертикалните кухненски чекмеджета бяха сравнително непознато удобство у нас. Постепенно те се наложиха и започнаха да се използват, но като че ли доста ограничено, в един-единствен кът и за съхранение на две-три бутилки. Никой не е казал обаче, че всички останали шкафове трябва да бъдат от традиционните.

Използвайте възможностите на вертикалната подредба, особено за ниши, в които трудно би се побрал конвенционален шкаф. Същото важи и за хоризонталните, но плитки чекмеджета. Разгледайте внимателно кухнята си и ще се убедите, че разполагате с неизползвани ресурси за подредба на принадлежностите.

Вижте още: 6 съвета за успешен ремонт на кухня


Обърнете специално внимание на пода

Няма да повярвате колко може да се промени едно помещение със смяна на цвета на неговия под. Това не означава непременно да сменяте изцяло настилката. Ако имате плочки в кухнята, подберете пъстър килим или черга. Ако покритието е балатум, решението може да бъде същото.

В случай че ви предстои по-сериозен ремонт, можете да се спрете на по-смел и траен избор, като замислите постоянно цветно решение. Само си представете колко повече уют ще има в кухнята, ако стъпвате по разноцветна настилка.

Както виждате, лесно е да вдъхнете нова атмосфера на вашата кухня и да я преобразите във вълшебното кътче, в което тя мечтае да се превърне. Ако имате нужда от професионална помощ в това начинание, не се колебайте да опишете своя проект в MaistorPlus и да получите оферти от различни изпълнители. Оставената обратна връзка от предишните им клиенти, която можете да откриете в онлайн профилите им, ще улесни подбора и ще направи ремонта у дома едно доста по-приятно занимание от обикновено.


Тагове:

Тенденции

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта
Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
37 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта