Джаджите, които всяка домашна пекарна за сладкиши трябва да има

Публикувано на 10/12/2015 от Виктория Маринова | Последна редакция на 20/10/2017 | Видяно 14 624 пъти

Студените дни може да са неприятни за разходки, но със сигурност ви вдъхновяват да отворите дебелата готварска книга и да сътворите невероятни домашни сладкиши! За приготвянето им обаче са необходими някои кухненски уреди и пособия, които значително ще улеснят кулинарните ви експерименти. Вижте кои са те и запомнете, че ароматът на ванилия се усеща най-добре в чисто нова кухня. Преобразете своята още сега с помощта на опитни специалисти!


Сладкарската шпатула улеснява значително разнасянето на крема върху тортата

Усъвършенствайте сладкарските си умения, използвайки шпатула за разнасянето на крем върху блатовете за торта. Тя не е новост в кухненското оборудване, но пък често забравяме да се снабдим с такава, когато подменяме старите принадлежности с нови. Вече се предлагат и цели комплекти шпатули с различни форми, подходящи за изпипването на всеки детайл по вашия сладкиш.


Преди да сложите сладкиша на кухненския плот, подгответе метална решетка, на която да изстине

За да избегнете неприятната ситуация горещата форма за кекс да спука чисто новия ви кухненски плот, преди да откриете сезона на домашните сладкиши се снабдете с метална решетка, върху която да изстиват. Нейната големина и форма пък можете да изберете в зависимост от това дали приготвяте торти, пасти или дребни сладки.


Оборудвайте домашната пекарна с комплект форми за печене

Изключително модерни и практични - формите за печене гарантират, че кексът ще излезе от фурната не само вкусен, но и добре изглеждащ. Стандартните модели са направени от ламарина, а по-съвременните варианти са създадени от силикон и имат незалепващо покритие, което ги прави страшно удобни. Крайно време е да замените старата изтъркана форма за кекс с нов функционален комплект, нали?


Няма как да объркате рецептата с тези невероятни мерителни лъжички и чаши

Опитните готвачи добавят повечето съставки на око, но някои рецепти изискват точна преценка в грамажа. На помощ в тази задача идват мерителните лъжички и чаши, с които няма как да прекалите със захарта. Подходящи както за твърди, така и за течни продукти, тези пособия можете да откриете като част от комплекти, съдържащи лъжички и чашки с разнообразна големина и вместимост. С тяхното любезно съдействие и най-сложният сладкиш, с който се заемете, ще се получи неустоимо вкусен!


Формичките за сладки превръщат сладкарството в истинско забавление

В детството оформяхме сладките с помощта на чаши, а днес сме заобиколени от безброй видове формички, които правят сладкарството неповторимо забавление в домашни условия. Независимо дали ще използвате метални, пластмасови или пък силиконови формички за сладки, можете да бъдете сигурни, че резултатите ще бъдат наистина зашеметяващи! Изберете класически формички във вид на звезди, сърца и цветя, или пък пресъздайте любимия фантастичен герой на своето дете още днес!


Миксерът е незаменим помощник в кухнята

Независимо дали ще изберете ръчен миксер или такъв на стойка, той ще направи забъркването на тесто и кремове изключително бързо и лесно. Подходящ за приготвяне на по-голямо количество смеси, този уред разполага с различни приставки, които после можете да оставите за почистване в миялната машина. Съвременните миксери работят сравнително тихо и имат няколко степени, което прави разбиването на яйца и други продукти невероятно удобно.

Виж още: Нови технологии за здравословно и лесно готвене


Прецизно измерване на съставките с модерната кухненска везна

Кухненската везна се превърна в задължителен елемент от оборудването на всяка съвременна кухня. Тя има капацитет между 3 и 5 кг и мери с точност до 1 грам, което я прави изключително полезна при приготвянето на хляб и сладки изделия. Затова запретнете ръкави, изтупайте готварската книга за сладкиши от прахта и пригответе най-красивата и вкусна торта, която откриете на страниците й!


Смесете необходимите съставки за любимия си есенен пай в тези практични купички

Много често някои групи съставки трябва да се смесват поотделно, което прави използването на подобни купички невероятно удобно. Можете да откриете такива от стъкло, метал, пластмаса и дори порцелан - като част от комплекти с различни размери или пък поединично. Когато не ги използвате, купичките за смесване могат да бъдат идеално допълнение към отворените кухненски рафтове. Поставете в тях есенни плодове и ядки, и ги превърнете в незаменим декоративен елемент!

Виж още: Храната като изкуство - по стъпките на карвинга


Добрата стара бъркалка за яйца и смеси

Бъркалката е много по-достъпна алтернатива на миксера, когато разбивате яйца, сметана или кремове. Обикновено тези кухненски принадлежности са направени от неръждаема стомана, макар на пазара да съществуват и варианти с иноксови дръжки и силиконови накрайници, които са много по-еластични от традиционните бъркалки. С тяхна помощ създаването на разнообразни смеси за вашите торти или пасти ще става малко по-бавно, но пък удивително лесно!


Сътворете най-оригинално изглеждащите мъфини с помощта на пош и накрайници

Украсяването на малки кексчета става лесно като детска игра с използването на пош и различни накрайници. Това кухненско пособие представлява фуния, с чиято помощ бързо и удобно можете да разнесете крем върху сладкарските си изделия, така че да превърнете приготвянето им в истинско кулинарно изкуство! Изпробвайте разнообразни методи и накрайници за нанасяне на крема, за да създадете изумително красиви мъфини и декорации за торти.


За перфектно разточване на тесто ви е необходима удобна точилка

Точилката е наш дългогодишен съюзник в разточването на тесто за пици, сладкиши и любимите бабини курабийки. Съвременните кухненски принадлежности от този тип обаче ще ви изумят с невероятно удобство и възможност за регулиране размера на тестото, така че то да пасне перфектно в тавата. На пазара се предлагат и варианти с незалепващо покритие, които разрешават един от най-честите проблеми, с които се сблъскаме при оформянето на тесто за различни ястия.

Виж още: Парти грил, тостер преса или микровълнова фурна с грил - направете правилния избор


За финал - поръсете с пудра захар и сервирайте с усмивка

Всеки сладкиш става по-вкусен, когато го поръсим с пудра захар. За целта обаче ни е необходимо удобно сито, което да направи поръсването равномерно и така да допълни красивия вид на нашето кулинарно творение. След като снабдите кухнята си с тези уреди и пособия, можете да обявите сезона на домашните сладкиши за официално открит! Ако пък ви предстои ремонт на кухнята, обърнете се към професионалистите, регистрирани в MaistorPlus! Не губете време, а заявете проект при нас напълно безплатно и разгледайте разнообразни оферти, отправени специално към вас и отзиви за дейността на специалистите от предишни потребители!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта