Злато в детската стая? Мисия възможна!

Публикувано на 19/07/2019 от Станислава Матеева | Последна редакция на 11/09/2019 | Видяно 1 340 пъти

Златото винаги е било на мода. От известно време насам обаче то се превръща в един от най-предпочитаните акцентни цветове, без значение дали става дума за облекло, декор или обзавеждане. И вероятно затова златният цвят бързо и сигурно навлиза и в интериора на детските стаи. Но как точно да се впише този благороден метал в стаята на мъниците, без да се прекалява? И как все пак да запазим детското в стаята, без тя да изглежда като направена за голям човек? За отговорите на тези и още много други въпроси, тук ви предлагаме четири прости насоки, от които да почерпите вдъхновение, за да създадете детска стая, която да изглежда съвременно, елегантно и сладко.

За изпълнението на идеите ви, можете да се насочите към професионалистите, регистрирани в нашата платформа. С тяхна помощ вашите хрумки несъмнено ще се превърнат в реалност.


Геометрични акценти

Златото често напомня на нещо антично, отминало, демоде дори. А никой не иска стаята на най-младия член на семейството да напомня за нещо старо. За да не се случва това, използвайте съвременни форми.

  • Геометричните декорации и щампи са едни от най-модерните тенденции в интериорния дизайн в момента;
  • Геометрията балансира и хармонизира стаите и добавя интересен и свеж акцент към декора на детската стая;
  • Ползването на прави, криви и зигзагообразни линии и прости геометрични форми и фигури позволяват да се “играе” както с едноцветни тонове, така и с ярки нюанси. А златото ще създаде усещане за повече изисканост и нежност.

Вижте още: 5 трика за обзавеждане на споделена детска стая


Пастелни цветове

Прекрасна и много стилна идея за внасяне на любимото злато в детската стая е като го съчетаете с пастелни, светли, меки цветове. Съчетайте металическия цвят с ментови нюанси, светло синьо или пък със светло, меко розово или лилаво. Вкарайте пастелните нюанси в стаята под формата на красиви декоративни възглавнички, интересни одеала, текстилни акценти и килими. Боядисайте стените в нежен цвят или пък сложете сладък тапет. Добавете златото по начин, който ще пасва на вашия личен стил и ще се хареса на вашето дете. Комбинирайки златото с пастелни цветове, ще създадете невероятна цветова палитра, която е перфектна за сладка и стилна момичешка детска стая.

Вижте още: 5 детски стаи в пастелни цветове, от които да почерпите вдъхновение


Неутрални цветове

Неутралните нюанси като сиво и бяло са винаги стилен и удобен вариант. Те се съчетават прекрасно с всеки цвят, внасят изисканост във стаята и носят чувство за хармония. Съчетани със злато, те ще направят стаята на мъниците най-приказното място у дома. 

  • Интересна идея, от която не бива да се страхувате, е съчетаването на сребро със злато. Двата металически цвята може на пръв поглед да изглеждат трудно съчетаеми, но всъщност комбинацията помежду им е неочаквано добра.
  • Златото и среброто ще придадат светлина, блясък и лукс на детската стая. Те могат да бъдат добавени в помещението под формата на покривало за легло, акцентна стена или пък интересна табуретка.


По-малкото е повече

Безспорно стилен и невероятен вариант за почитателите на минимализма в обзавеждането е добавянето на златото под формата на малък акцент.

  • Малка златна рамка за снимки, златни рафтове, златно огледало, позлатен шкаф, златни лампи. Не подценявайте силата на малките количества злато. 
  • Внасянето на металическия цвят под формата на малки акценти е това ще внесе интересна закачка в детската стая по един ненатрапчив, но същевременно впечатляващ начин. По-малкото е повече.

Детската стая е едно от най-прекрасните кътчета в дома. А за да направите и себе си, и най-малките в семейството ви щастливи, едва ли ще ви бъде излишна и малко помощ. Професионалистите, регистрирани в нашия сайт са винаги насреща и ще ви съдействат при изпълнението на всяка ваша хрумка. Заявете проект напълно безплатно, сравнете резултатите и изберете най-доброто за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
32 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
37 извършени проекта