Детска стая с две легла - как да я направим подходяща за всички възрасти?

Публикувано на 18/01/2019 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 12/02/2019 | Видяно 2 450 пъти

Ако търсите идеи за перфектната детска стая с две легла, която лесно да се модифицира в такава, която да откликне на нуждите на детето ви във всеки етап от неговото израстване, то определено сте на правилното място. В следващите редове ще ви предложим различни интериорни композиции, от които да почерпите вдъхновение и да се изпълните с хрумвания, които лесно можете да приложите във вашия дом. Допитайте се и до специалистите по интериорен дизайн, които с радост ще изпълнят всяка ваша идея по възможно най-добрия, професионален начин, постигайки резултати, на които да се радвате години наред. 


Перфектната цветна схема за детската

Подборът от цветове е добре да бъде избран още при проектирането на помещенията у дома. Ако се чудите какъв цвят би бил най-подходящ за детска стая с две легла, то бихме ви посъветвали да не се спирате непременно на един. Това важи без значение, че крайната цел е постигане на дизайн, който да радва малките, дори когато вече са пораснали.

  • Правилното съчетание от земни тонове в комбинация с контраст, например оранжево, като в случая, ще създаде позитивно и приятно усещане в помещението, а едновременно с това ще донесе уют.
  • Нека мебелите бъдат в пастелени тонове, за да постигнете баланс и да избегнете усещането за натрапчивост и претрупване.

Виж още: Как да изберете цветовете за бебешката стая


Фокус върху малките детайли

Малките детайли могат изцяло да променят облика на всяко помещение в дома, а особено силно важи това правило, когато става въпрос за детската стая.

  • Нека основите са изчистени - подходящи комбинации са тези с участието на бяло, сиво, както и светли нюанси на синьото.
  • Изберете цветни завивки за леглата, вложете акцент със стол в ярки тонове, създайте уют, като осигурите килимче, фотьойл и възглавнички.
  • По този начин с времето единствено можете да подмените цветните елементи и евентуално конструкцията на леглото, ако сте се спрели на двуетажно такова, което не устройва вече порасналите ви деца.


Една гама - много възможности

Ако пък предпочитате да вложите цветове в цялостния облик на интериора, не само в малките детайли, то изберете различни тоналности от една гама на определен цвят, който децата ви обичат. Тук виждаме бежови стени с оранжеви елементи, които присъстват на много места из помещението. Снимките в рамки на мечета по стените внасят много симпатичен акцент, като те, сами по себе си, са подбрани в същата гама. А ако се чудите как така това е детска стая с две легла - то наблюдавайте внимателно. Второто легло се изкарва като чекмедже изпод основното такова и - воала. Дискретно, подредено и практично! 

Виж още: 5 модерни детски стаи с уникален тематичен интериор


Избор на конкретен стил е подходящо решение

Ако си мечтаете за дом изцяло в един стил - то тази задача е лесно изпълнима. В стаята на малките подходете с внимание към детайла, като изберете изчистени цветове и характерни за избрания дизайн елементи. В случая стилът е средиземноморски, а детайлите са вложени в раираните със синьо завеси, мокет и възглавнички в сходни на тях цветове. Закачливата нотка тук е внесена с присъствието на зелени елементи и малки плющени играчки, подредени върху леглата. А те този път са две отделни, вместо двуетажно такова, за още по-лесна модификация с израстването на малките. 

Не се колебайте да потърсите помощ от професионални дизайнери за изпълнението на всеки проект в дома. Заявете проект, напълно безплатно, за детска стая с две легла и разгледайте получените оферти, сравнете ги и изберете най-добрата сред тях! 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта