5 модерни детски стаи с уникален тематичен интериор

Публикувано на 29/11/2017 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 29/11/2017 | Видяно 6 919 пъти

Време е да разгърнете въображението си и да осигурите на децата си една невероятна стая, изпълнена със свежест и весело настроение, но в същото време много удобна и пълноценно обзаведена. За тази цел ще ви представим 5 необичайни дизайнерски проекта за уникални тематични детски стаи, които ще ви запленят с умело разпределение на пространството и артистичен дизайн! Какво още бихте добавили вие към облика на детската? Споделете с нас своите впечатления от тези творчески проекти, а ако се вдъхновите за преобразяване на спалнята и на своя малчуган - намерете най-прекия път до осъществяването на ремонта, като се доверите на опитните професионалисти, регистрирани в MaistorPlus!


Розово вълшебство за момичета

Всяко малко момиченце обожава захарен памук - защо да не зарадвате дъщеричката си и да не превърнете стаята ѝ именно в едно подобно розово вдъхновение? Този дизайн е дело на талантливи дизайнери от Кайро, които подемат мисията да преобразят една обикновена стая, превръщайки я в истинска мечта. За тази цел те разчупват изчистените бели стени с ефектни тапети в розово, които са допълнително декорирани с надписи и други графични детайли. Обзавеждането от своя страна е семпло, но функционално, като допълва перфектно визията на помещението, без да го прави твърде схлупено или тясно. В интериора очаквано преобладават интересните декоративни елементи, които вдъхват живот и настроение, украсявайки стените и рафтовете в детската стая.

Виж още: Превърнете бебешката стая в уютна детска в няколко лесни стъпки


Оксиморонът “модерен винтидж стил” - оригинално хрумване за детска стая

Павел Алексеев е дизайнер от Русия, който обича да създава необичайни дизайнерски проекти и да ги прилага с много вкус, до постигането на съвършен интериор. Тази стая е семпъл пример за това - прекрасна смесица от старинен винтидж стил с модерни мебели и компоненти. Всички цветове и текстури са подбрани ловко, затова финалната визия на детската впечатлява с игриво настроение и комфорт. Това е постигнато чрез уникалната комбинация от преобладаващо сиво по стените и в обзавеждането, разчупено умело от елементи в синьо, жълто и розово. Именно тези, на пръв поглед малки, акценти, имат ключова роля за цялостното излъчване на помещението, защото му вдъхват необходимата доза живот и настроение. Хитро, нали?


Интериор, вдъхновен от свежите горски поляни

Добре дошли в стаята на приключенията! Тук всичко е изпълнено със свежест, светлина и меки зелени тонове. Наоколо “обикалят” всякакви животинки, а леглото е превърнато в истинска палатка! Съвсем няма значение дали детето е момиче или момче - тук веселбата е гарантирана. Неспирните детски игри обаче не са извинение за това помещението да е разхвърляно или неподдържано, затова специалистите отделят специално време и усилия за внедряването на подходящи решения за съхранение на вещи в детската стая. За целта едната стена в помещението е усвоена чрез изграждането на практичен модул с минималистичен дизайн, който да приюти всички детски дрехи и играчки.

Виж още: Измайсторете весели детски игри от подръчни рециклирани материали


Артистично преобразяване на обикновеното бяло от български дизайнер

Тази стая е проектирана по невероятен начин, който съчетава семплия бял цвят с весели жълти акценти. Приятните сивкави оттенъци по стените пък осигуряват необходимия баланс и плавния преход между бялото и жълтото, които се явяват една нетрадиционна, но изключително успешна комбинация за съвременния интериор. Птиците по стените и различните анимационни герои допълват закачливия вид на стаята, а просторът е напълно съхранен, макар и с наличието на голямо легло и телевизор. Съществен принос за това има и внимателният подбор на осветителни тела, които тук са умело съчетани с ефектно скрито осветление в окачения таван. Създаделят на това творение се казва Митака Димов и с гордост можем да се похвалим, че е наш сънародник. 


Икономично, но магнетично предложение, което детето ви ще обикне

В тази детска стая основната магия се състои в отделните компоненти - изключително нежни цветове, много простор, закачлива палатка и семпла декорация, вдъхновена от индианските приключенски истории. Най-хубавото е, че този вариант позволява много гъвкавост, тъй като адаптацията на интериора, за вече пораснало дете, е невероятно лесна. Намерете своя дизайнер, за да преобразите дома си така, както си го представяте в мечтите си. Пуснете безплатна заявка и ще ви изпратим най-подходящите за вас оферти от водещи компании в областта. Решението ви няма да бъде особено трудно, тъй като ще ви предоставим информация за дейностите и отзивите от предишните клиенти за всяка от фирмите!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Кирил Алексиев
Цялостен ремонт, София
6 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
14 извършени проекта