Как да изберете цветовете за бебешката стая

Публикувано на 01/11/2018 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 05/11/2018 | Видяно 2 029 пъти

Ако сте от хората, които предпочитат да не научават пола на своето бъдещо бебе преди то да се е родило, но имате нужда от идеи как да обзаведете стаята за него по подходящ начин - тук е правилното място за вас. Подбрали сме няколко фантастични свежи предложения за неутрални детски стаи, които ще са подходящи както за момиченце, така и за момченце. Разгледайте ги, както и набора от съвети, които ще споделим с вас, и преобразете стаята на детето си, внасяйки доза индивидуалност и съчетавайки я и с останалата част от интериора във вашия дом. А при необходимост от професионална помощ - винаги можете да се обърнете към специалисти за боядисване на стените или интериорни дизайнери, които с радост ще изготвят цялостен проект за бебешката стая.

Виж още: Как да изберем идеалното бебешко креватче


Светли основи с цветни акценти

Може би ще забележите, че основното, върху което сме се фокусирали в предложенията в тази статия, е комбинацията от светли основи с определен цветен акцент. По този начин можете да използвате всякакви цветове в стаята, включително синьо или розово, без да ангажирате дизайна за определен пол на бъдещото бебе. Както можете да видите в стаята тук - синьото преобладава засилено в декоративните детайли в помещението, но стаята по никакъв начин не задължава тя да бъде обитавана от момченце. Необходимо е обаче да подходите внимателно, ако избраните от вас акценти са розови, защото дори в минимално количество, розовото често създава бонбонен вид на помещението, което може би би било по-подходящо за момиченце. За да избегнете това, комбинирайте избрания основен контраст с още един цвят - например светло розово със светло жълто, или тъмно синьо със зелено.


Жълтото винаги е подходящ избор

Жълтото е много позитивен цвят, който се асоциира с приятни моменти, усмивки, топли летни дни и слънчеви лъчи. Той би стоял подходящо във всяка детска стая, независимо от пола на детето, освен това позволява да бъде вложен както като основа на помещението, така и в акцентите в него. В тази стая основите са бели, създаден е рязък контраст с черната стена отляво, която всъщност представлява и дъска за рисуване, а свежите жълти детайли внасят приятен полъх и балансират тонално цялостния вид на стаята. Мекото килимче винаги е добре дошло във всяко помещение, като то е особено подходящо за стаята на малчуганите, защото така ще могат да си играят комфортно на земята.

Виж още: Бебешки легла - цени


Черно и бяло оставят място за промени в бъдеще

Ако все още не сте сигурни дали в даден момент няма да ви хрумне да индивидуализирате стаята спрямо пола на детето си, този дизайн е подходящ за вас. Бялото присъства силно като основен цвят тук, а акцент е създаден с черни елементи, дървената кошарка и някои от декоративните компоненти. Важно е да отбележим, че тук няма нито един цвят от пъстрата гама, което позволява добавянето и наслагването на цветове след време. В подобна стая пепеливо розово би стояло чудесно, а жълтото винаги е добре дошло при основи в бяло с черни контрастиращи елементи. Ако изберете кошарка в светло дърво, дори синьото и зеленото биха се съчетали чудесно с цялостната концепция на дизайна.


Маслинено зелено съвършенство

Ето и едно по-цветно предложение, в което основите този път, вместо в бяло, са в светъл маслинов нюанс на зеленото. Неговите тонове присъстват и в дървения под, като тюркоаз е избран за чаршафчето в бялата кошарка. Върху тапетът има триъгълници в сиво, маслиново зелено и жълто, а удобният въртящ се стол се съчетава чудесно с тези елементи. Кутиите с подаръци по пода, подсказват, че скоро предстои най-големият дар да изпълни стаята с плач и усмивки - а именно вашето детенце. Не се колебайте да потърсите помощ от професионалистите по интериорен дизайн, за да изпълнят някоя от тези идеи във вашия дом, а ако имате своя собствена идея - опишете я в проект още сега. Ще получите оферти от подбрани специалисти, които ще можете да сравните и да прецените коя отговаря на вашите изисквания.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
37 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта