Бебешки легла - цени

Публикувано на 19/01/2018 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 19/01/2018 | Видяно 6 724 пъти

Бебешкото легло е една от най-ценните първи придобивки за вашата рожба. В подобна ситуация е необходимо да сте безкомпромисни с фактори като сигурност, комфорт и защита. Често обаче родителите изпитват затруднения да вземат правилното решение, тъй като разнообразието от бебешки легла на пазара ги обърква или пък разполагат с ограничен бюджет. Днес ще ви дадем няколко ценни насоки при избора на бебешки легла, така че по-лесно да се ориентирате каква е цената на подобна мебел за детската стая, както и кои са спецификите, на които трябва да обърнете особено внимание. Разгледайте различните варианти за бебешки легла и вземете най-доброто и информирано решение, а ако се вдъхновите със свои собствени идеи, потърсете специалист за изработка на мебели, който да ги осъществи!


Класически бебешки кошарки за новородени

Красивите бебешки легла тип "кошарка" са сред най-често срещаните и предпочитани от родителите варианти. Те са класически, удобни и много издръжливи, а освен това се предлагат в разнообразие от форми, размери и цветове. Ако решите да се спрете на такъв тип бебешки легла, трябва да знаете, че те са в по-високия ценови клас, тъй като обикновено са изработени от дърво с устойчива конструкция.

  • Най-важното, което трябва да имате предвид за такива бебешки легла е, че те могат да бъдат некомфортни за новородени, поради което ще трябва да закупите също и специализирани аксесоари, като подложка и възглавничка например.
  • Цените на кошарките могат да варират съществено в зависимост от размера и използвания материал. 
  • Класическите бебешки легла със стандартни размери обикновено струват между 90 и 220 лв, като в отделни случаи цената може да достигне 300-320 лв.

Виж още: Детски легла – цени


Бебешки кошарки със съвременен дизайн

Основната разлика между кошарките за новородени и стандартните креватчета е в дизайна на леглото и неговата височина. Тези, които са предназначени за новородени бебета, обикновено са по-високи, което прави грижите за мъничето по-лесни.

  • Напоследък са изключително модерни легълцата, изработени изцяло от меки материали, които са често срещан избор, тъй като са безопасни, по-евтини, а често и сгъваеми.
  • Цените за този вид бебешки легла най-често са между 90 и 200 лв.
  • По-луксозните модели бебешки кошарки могат да достигнат дори 400-500 лв, като те най-често разполагат с по-устойчиви елементи от текстил, както и допълнителни аксесоари, съобразени с дизайна на леглото.


Мултифункционални бебешки легла

Този тип бебешки легла неотдавна се превърна в предпочитано решение за детската стая, най-вече поради своята завидна практичност и невероятен комфорт. Най-често мултифункционалните легла се състоят от конструкция, която обединява кошарка с падаща решетка, шкаф с чекмеджета за съхранение на дрехи и аксесоари, както и специално отделение за повиване. 

  • Изработени от качествен дървен материал, тези бебешки легла имат по-високи цени в сравнение с обикновените кошарки.
  • Цените на красивите бебешки легла варират значително, като обикновено започват от 300-350 лв и могат да достигнат дори 600-700 лв в зависимост от големината и дизайна на модула.
  • Имайте предвид, че тези бебешки легла обикновено са по-дълбоки и широки, което ги прави подходящи и за пораснали бебчета, така че инвестицията със сигурност ще се изплати във времето.

 Виж още: Супер татко превръща стаята на дъщеря си в приказен декор


Кошарка, която се трансформира в легло за подрастващи

Тези мултифункционални бебешки легла се изработват от дърво и често притежават по-голям размер, като позволяват разглобяване на страничните решетки на кошарката до получаване на стандартно детско легло. Те са добър избор за деца над 6-8 месеца, като могат да се използват от детето до навършване на 3-4 годинки, а това ви спестява значителни разходи от закупуването на ново легло.

  • Необходимо е да предвидите над 450 лв за закупуването на подобен тип бебешки легла, като горната граница може да надхвърли 1000 лв в зависимост от конкретния дизайн.
  • Преходните легла не са подходящи за новородени, но съществуват специално пригодени приставки, които можете да използвате, така че леглото да бъде удобно и за малки бебета. Тези поставки са идеален вариант за адаптиране на бебешките легла към нуждите на новородените, като освен това често се предлагат на значително по-ниски цени в сравнение със стандартите кушетки.


Легла, предназначени за съединяване със спалня

Тези симпатични и удобни бебешки легла са новост на пазара, но са изключително практични при грижи за новородено.

  • Те са сравнително евтини, като най-често са на цени между 80 и 200 лв в зависимост от материала и особеностите на конструкцията.
  • Алтернативен вариант е закупуването на стандартна бебешка кошара с падаща решетка и височина, съобразена с тази на спалнята. По този начин се сдобивате с мултифункционално бебешко креватче, което може да ви служи дълго време, като не лишава детето от необходимия комфорт.
  • В този случай цените на страничните бебешки легла попадат в диапазона на стандартните бебешки кошари, които често се изработват от дърво и струват между 90 и 220 лв.

Виж още: Поставяне на ламинaт – цени


Бебешки аксесоари за спокоен сън

Закупуването на бебешки легла е първата стъпка, но идва ред и на оборудването им с необходимите аксесоари. Декоративните детайли често позволяват използването на стандартни и по-големи кошари още от най-ранна детска възраст, като предоставят допълнителен комфорт и защита за бебето, което прави и родителите по-спокойни.

  • На пазара ще откриете разнообразие от варианти, адаптирани към различните видове бебешки легла - възглавнички, кушетки, шатри и меки стопери за новородени, които ще предпазят детето от нараняване, когато си играе в креватчето.
  • Обикновено тези аксесоари се продават отделно от стандартните бебешки легла, като са на цени между 20 и 100 лв за брой, като сумата варира значително в зависимост от конкретния модел и материалите, от които е изработен.

Комбинирайте тези уникални аксесоари с мечтаните бебешки легла, за да осигурите възможно най-голямо удобство за своята рожба! Заявете проект в MaistorPlus напълно безплатно и се запознайте с офертите на доказани изпълнители с дългогодишен опит в изработката на мебели по поръчка!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта