Бебешки легла - цени

Публикувано на 19/01/2018 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 19/01/2018 | Видяно 2 752 пъти
Бебешки легла - цени

Бебешкото легло е една от най-ценните първи придобивки за вашата рожба. В подобна ситуация е необходимо да сте безкомпромисни с фактори като сигурност, комфорт и защита. Често обаче родителите изпитват затруднения да вземат правилното решение, тъй като разнообразието от бебешки легла на пазара ги обърква или пък разполагат с ограничен бюджет. Днес ще ви дадем няколко ценни насоки при избора на бебешки легла, така че по-лесно да се ориентирате каква е цената на подобна мебел за детската стая, както и кои са спецификите, на които трябва да обърнете особено внимание. Разгледайте различните варианти за бебешки легла и вземете най-доброто и информирано решение, а ако се вдъхновите със свои собствени идеи, потърсете специалист за изработка на мебели, който да ги осъществи!

Класически бебешки кошарки за новородени

Класически бебешки кошарки за новородени

Красивите бебешки легла тип "кошарка" са сред най-често срещаните и предпочитани от родителите варианти. Те са класически, удобни и много издръжливи, а освен това се предлагат в разнообразие от форми, размери и цветове. Ако решите да се спрете на такъв тип бебешки легла, трябва да знаете, че те са в по-високия ценови клас, тъй като обикновено са изработени от дърво с устойчива конструкция.

 • Най-важното, което трябва да имате предвид за такива бебешки легла е, че те могат да бъдат некомфортни за новородени, поради което ще трябва да закупите също и специализирани аксесоари, като подложка и възглавничка например.
 • Цените на кошарките могат да варират съществено в зависимост от размера и използвания материал. 
 • Класическите бебешки легла със стандартни размери обикновено струват между 90 и 220 лв, като в отделни случаи цената може да достигне 300-320 лв.

Виж още: Детски легла – цени

Бебешки кошарки със съвременен дизайн

Бебешки кошарки със съвременен дизайн

Основната разлика между кошарките за новородени и стандартните креватчета е в дизайна на леглото и неговата височина. Тези, които са предназначени за новородени бебета, обикновено са по-високи, което прави грижите за мъничето по-лесни.

 • Напоследък са изключително модерни легълцата, изработени изцяло от меки материали, които са често срещан избор, тъй като са безопасни, по-евтини, а често и сгъваеми.
 • Цените за този вид бебешки легла най-често са между 90 и 200 лв.
 • По-луксозните модели бебешки кошарки могат да достигнат дори 400-500 лв, като те най-често разполагат с по-устойчиви елементи от текстил, както и допълнителни аксесоари, съобразени с дизайна на леглото.

Мултифункционални бебешки легла

Мултифункционални бебешки легла

Този тип бебешки легла неотдавна се превърна в предпочитано решение за детската стая, най-вече поради своята завидна практичност и невероятен комфорт. Най-често мултифункционалните легла се състоят от конструкция, която обединява кошарка с падаща решетка, шкаф с чекмеджета за съхранение на дрехи и аксесоари, както и специално отделение за повиване. 

 • Изработени от качествен дървен материал, тези бебешки легла имат по-високи цени в сравнение с обикновените кошарки.
 • Цените на красивите бебешки легла варират значително, като обикновено започват от 300-350 лв и могат да достигнат дори 600-700 лв в зависимост от големината и дизайна на модула.
 • Имайте предвид, че тези бебешки легла обикновено са по-дълбоки и широки, което ги прави подходящи и за пораснали бебчета, така че инвестицията със сигурност ще се изплати във времето.

 Виж още: Супер татко превръща стаята на дъщеря си в приказен декор

Кошарка, която се трансформира в легло за подрастващи

Кошарка, която се трансформира в легло за подрастващи

Тези мултифункционални бебешки легла се изработват от дърво и често притежават по-голям размер, като позволяват разглобяване на страничните решетки на кошарката до получаване на стандартно детско легло. Те са добър избор за деца над 6-8 месеца, като могат да се използват от детето до навършване на 3-4 годинки, а това ви спестява значителни разходи от закупуването на ново легло.

 • Необходимо е да предвидите над 450 лв за закупуването на подобен тип бебешки легла, като горната граница може да надхвърли 1000 лв в зависимост от конкретния дизайн.
 • Преходните легла не са подходящи за новородени, но съществуват специално пригодени приставки, които можете да използвате, така че леглото да бъде удобно и за малки бебета. Тези поставки са идеален вариант за адаптиране на бебешките легла към нуждите на новородените, като освен това често се предлагат на значително по-ниски цени в сравнение със стандартите кушетки.

Легла, предназначени за съединяване със спалня

Легла, предназначени за съединяване със спалня

Тези симпатични и удобни бебешки легла са новост на пазара, но са изключително практични при грижи за новородено.

 • Те са сравнително евтини, като най-често са на цени между 80 и 200 лв в зависимост от материала и особеностите на конструкцията.
 • Алтернативен вариант е закупуването на стандартна бебешка кошара с падаща решетка и височина, съобразена с тази на спалнята. По този начин се сдобивате с мултифункционално бебешко креватче, което може да ви служи дълго време, като не лишава детето от необходимия комфорт.
 • В този случай цените на страничните бебешки легла попадат в диапазона на стандартните бебешки кошари, които често се изработват от дърво и струват между 90 и 220 лв.

Виж още: Поставяне на ламинaт – цени

Бебешки аксесоари за спокоен сън

Бебешки аксесоари за спокоен сън

Закупуването на бебешки легла е първата стъпка, но идва ред и на оборудването им с необходимите аксесоари. Декоративните детайли често позволяват използването на стандартни и по-големи кошари още от най-ранна детска възраст, като предоставят допълнителен комфорт и защита за бебето, което прави и родителите по-спокойни.

 • На пазара ще откриете разнообразие от варианти, адаптирани към различните видове бебешки легла - възглавнички, кушетки, шатри и меки стопери за новородени, които ще предпазят детето от нараняване, когато си играе в креватчето.
 • Обикновено тези аксесоари се продават отделно от стандартните бебешки легла, като са на цени между 20 и 100 лв за брой, като сумата варира значително в зависимост от конкретния модел и материалите, от които е изработен.

Комбинирайте тези уникални аксесоари с мечтаните бебешки легла, за да осигурите възможно най-голямо удобство за своята рожба! Заявете проект в MaistorPlus напълно безплатно и се запознайте с офертите на доказани изпълнители с дългогодишен опит в изработката на мебели по поръчка!