7 интересни идеи за огнище в дома

Публикувано на 11/03/2015 от Мария Колева | Последна редакция на 28/07/2016 | Видяно 7 227 пъти

Създайте още повече комфорт в спалнята като добавите камина. Топлината и красивите пламъчета, които идват от нея, са много отпускащи. Не забравяйте да я снабдите със защитен екран, в случай че заспите, докато огънят все още гори. Ако изберете електрически или газов модел, ще можете просто да го изключите преди лягане, а и ще избегнете бъркотията с пепелта в спалнята.


Топлина и комфорт на открито

Добавянето на камина може да превърне лятната веранда или градина в още по-приятно място за сбирки с приятели не само през летните месеци, но и през пролетните и есенните дни. Бихте могли да я използвате както за приготвяне на храна, така и само за отопление. Ако нямате възможност за комин, изберете такава на газ.


Камина във всекидневната

Докато камините някога са били необходимост, днес собствениците на жилища ги включват в интериора за повече лукс и комфорт. Звукът от пращене на огън в една студена нощ е приказен. И това не е просто глезотия.

Агенции за недвижими имоти уверяват, че камината увеличава стойността на имота при продажба.


Да четеш любимата си книга до камината

Обичате ли да се отпускате край огъня с хубава книга в ръка? Добавете камина във вашата библиотека и тя ще загрее пространството, така че да можете да се насладите напълно на любимото си четиво. Изберете модел с подходящ дизайн, който да превърне стаята в специално място за релаксация и вдъхновение.

Виж още: Интериорни идеи за стълбите у дома


7 интересни идеи за огнище в дома

Огнището присъства в жилището на хората още от древни времена. То дава топлина, светлина и превръща дори и най-мрачната пещера в комфортна среда. Днес, използвайки други източници на енергия, като че ли сме го позабравили. Камината обаче си остава един страхотен елемент от интериора, внасящ хармония и уют. Предлагаме ви 7 интересни идеи за поставянето му в различни части на дома! А ако все още не сте решили как точно ще изглежда вашето жилище, потърсете опитни специалисти по интериорен дизайн, които ще превърнат мечтите ви в реалност!


Направете си домашно СПА

Камината в банята създава невероятна атмосфера за релаксация. Топлината от нея действа отпускащо и ви дава страхотно усещане за истинско СПА изживяване. Не забравяйте да изберете подходящ модел, който е оразмерен точно за квадратурата на вашата баня. Електрическите камини са идеален вариант, стига да са защитени от вода.


Камина в кухнята

В съвременните домове камината най-често присъства във всекидневната, но в миналото тя е била неизменна част от кухнята, където се е приготвяла храната. Дори в 21-ви век огнището има място в стаята за готвене. Без значение дали е традиционно или модерно, то винаги носи уют.

Виж още: 5 модерни тенденции в интериорния дизайн за 2015


Камината като декорация

Често в съвременните жилища се търсят алтернативни и нестандартни декорации. Добър ефект може да се постигне с оформянето на кът с огнище, който да бъде акцент в по-голяма стая. Лесни за поставяне и поддръжка са газовите модели, които се включват и изключват моментално и не изискват почистване.

Ако тези идеи са ви вдъхновили да освежите дома си, не се колебайте да се свържете с професионалисти в дизайна. Можете да сравните оферти и да видите коментари от предишни клиенти. Заявете вашия интериорен проект още днес!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Калин Недялков
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Сфера 2015
Ремонт на баня, Бургас
22 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта