Вдъхновение: Дизайн на къща от дърво и камък

Публикувано на 23/08/2022 от Люси Любомирова | Последна редакция на 23/08/2022 | Видяно 1 925 пъти

Силата и красотата на природата са най-доброто вдъхновение за всяко пространство. Естествените материали за изграждането на дома или неговото обзавеждане са безпогрешен избор – те са устойчиви, „тежки“ в добрия смисъл, придават висока стойност на помещението. С други думи - наречете го „ усещане за лукс“. 

В страни от естетиката, естествените материали правят дома жив, той диша, остарява красиво и може да променя стила си.  

В тази статия ще стане дума за два от най-популярните естествени материали в архитектура и интериора – камък и дърво. Ако се нуждаете от съдействие по темата, свържете се с професионалистите от MaistorPlus.


ПРЕДИМСТВА

Редица са предимствата на тези два материала, а за недостатъци почти не се сещаме. 

Дървото се адаптира лесно към всяко помещение и сграда. С лекота придава рустикално и хармонично звучене на дома. За всички, които се интересуват от тенденциите в интериора не е тайна, че дървото е един от най-предпочитаните материали в модерното строителство и обзавеждане. На първо място заради своята екосъобразност и устойчивост във времето. 

От своя страна камъкът е материал, който добавя  характер и гарантира непреходна естетика в дома. Комбинацията между двата материала е отличен – топлината на дървото среща студения камък за една перфектна природна хармония. 

Тонът на тази комбинация е минималистичен, независимо дали ще изберете традиционен материал като мрамор или по-интересни варианти като кварц. Всички се вписват добре в домашния интериор и озаряват пространството. 


ГОЛЯМО РАЗНООБРАЗИЕ И КОМУНИКАЦИЯ

Изборът е огромен. Двата елемента могат да бъдат намери в безброй цветова, текстури и завършек, което чертае безкрайни интериорни възможности. Класическият камък може да бъде изразен в мозайки с различни цветове, а може да бъде комбиниран с натурални дървени подове – игра на природата в собствения ви дом. 

Дървото и камъкът са високо комуникативни елементи от нашия дом. Те влизат в идеална комбинация със стъклото и метала, което допълнително разширява пред нас интериорните решения. 


НЕПРЕХОДНА СТОЙНОСТ

Изграждането или обзавеждането на дом от дърво и камък не е сред най-бюджетните решения. Цената на естествения материал обикновено е висока, но това не се дължи на спекулация или търговски ползи. В случая си заслужава - това е инвестиция за бъдещето. Домът от дърво и камък почни не се амортизира, той остарява елегантно и красиво и винаги носи аристократичен почерк. 

И двата материала понасят множество интерпретации, така можте да бъдете актуални в тенденциите и да променяте звученето с времето. 

И дървото, и камъкът са елементи-част от природата и по този начин човекът се слива със своя естествен произход и се чувства най-у дома. 


ДОМЪТ, КОЙТО ПОВИШАВА КАЧЕСТВОТО НА ЖИВОТ

Освен всички свои визуални, архитектурни и интериорни предимства домът от дърво и камък е благороден за Вас и Вашето семейство. Много проучвания доказват, че животът в дом изграден от натурални материали може да повиши качеството на живот, продуктивността и доброто настроение. 


КАК ДА ЗАПОЧНЕМ ПРОМЯНАТА?

Има безброй много начини да започнете с поетапното облагородяване на дома чрез дърво и камък. Изберете естествени дървени подови настилки и решете камината в натурален камък, поставете акцент на стената.  

Ако това е твърде смело за Вас опитайте да заложите на мрамор или кварц при масата за хранене или плотовете в кухнята. Само една тежка каменна маса в центъра на трапезарията може да бъде достатъчен акцент в цялото помещение. Повярвайте - това крещи лукс! 

Внесете дървото в спалнята - то има релаксиращи свойствата върху организма, ето защо заложете на обзавеждане от масивно дърво в помещението за сън.  

В заключение на всичко до тук не се колебайте да срещнете природата в собствения си дом. Домът от дърво и камък е модерно, устойчиво и естетично решение ако търсите  ярко изразяване на своята индивидуалност.  

Ако вече рисувате вашия дом от дърво и камък в представите си обърнете се към  специалистите в сайта на MaistorPlus, за да го реализирате и да му се насладите. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
genchevstroi
Покривни услуги, София
53 извършени проекта
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта