Проект за къща на дърво в Белгия

Публикувано на 10/12/2014 от Адриана | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 6 744 пъти

Ако сте съгласни с максимата, че всичко ново е добре забравено старо, вероятно ще се съгласите и че къщите на дърво са едно от първите убежища на човека, наред с пещерите. Почти всеки си е правил нещо подобно като дете, от подръчни материали и с много изобретателност. Днес проектирането на къща на дърво е популярна архитектурна тенденция, благодарение на която големите строителни производители предлагат сглобяеми „дървесни колибки” за малчугани, а дизайнерите по света намират още един повод да разгърнат креативността си. Вашата мечтана къща също може да се превърне в реалност с помощта на доказани строители, каквито лесно ще откриете в нашия сайт. 


Самостоятелна или изградена около дърво конструкция

В някои случаи конструкцията е издигната на подпорни колони над земята, изпъквайки над околната среда. В други се спазва класическата формула, при която помещенията са интегрирани или в короната, или около ствола на голямо дърво. Съществуват множество хотели и ресторанти, които ползват ненадминатото предимство да са разположени високо, сред спокойствието и тишината, осигурявани единствено от гората.

Вижте още: Къщата на семейство Флинстоун


Своебразен Мерцедес сред къщите на дърво

Къщата, която виждате, е своеобразен „Мерцедес” в този тип строителство. Проектът е дело на известното немско архитектурно бюро Baumraum, а реализацията му можем да видим в горите на Хехтел-Ексел, Белгия. Няма начин да остане незабелязана с футуристичния си дизайн, съчетаващ максимална функционалност с непосредствена връзка с природата. 


Хармония с гористата околност

Постройката ползва стоманени подпорни колони и два огледални сегмента-близнаци. Те също са основани на стоманена конструкция, но се вписват по много хармоничен начин в гористата околност. Интериорът е издържан в бяло, със сиви мраморни акценти и дървесни мотиви. Обзавеждането създава по-скоро футуристична атмосфера, вместо да залага на обичайния приказен рустик стил.


Подходяща за отдих и постоянно живеене

Тази построена на дърво къща може да бъде чудесна локация за всеки, който търси по-вълнуващи начини за отдих. В същото време е напълно възможно да се превърне в постоянен адрес за живеене за търсещите непрестанна връзка с природата. Тя е оборудвана с всичко необходимо. Има си прекрасно обзаведена кухня, уютна дневна и просторна тераса. Всички те са подчинени на изчистения дизайн, в който умело са комбинирани сметло дърво и преобладаващо бели тонове.

Вижте още: Креативен офис сред природата


Луксът сред природата се оказа възможен

Както видяхте, възможно е да живеете в уединение с природата и в същото време да не се лишавате от удобствата на модерното и луксозно обзавеждане. За да постигнете този баланс и във вашия дом, потърсете архитекти и интериорни дизайнери, които да ви предложат индивидуално решение, съобразено с вашите нужди. Колебаете се как да намерите подходящ специалист за вашия проект? Направете безплатно запитване към професионалистите, регистрирани в MaistorPlus и сравнете няколко предложения едновременно.

Снимки: Markus Bollen

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
11 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
26 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта