Създайте мечтания дрешник в няколко лесни стъпки

Публикувано на 27/03/2020 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 27/03/2020 | Видяно 4 466 пъти

Всеки мечтае да има голяма къща, която е достатъчно просторна, че да побере в себе си и дрешник. Кой не иска да разполага с отделно помещение, в което всички дрехи и обувки са подредени? Според мнозина това е истински лукс. Това със сигурност би улеснило сутрешния процес по приготвяне. Вижте показаните лесни стъпки и трикове за създаването на вашия подреден дрешник!

Смятате, че не бихте се справили сами? Тогава на помощ идват специалистите, регистрирани в сайта на MaistorPlus.


Откъде да започнете?

Има няколко основни въпроса, на които трябва да си отговорите, ако обмисляте да направите дрешник в дома си. Дрешникът е едно изключително лично пространство, което трябва да бъде добре организирано, според нуждите на собственика си.

  • На първо място помислете дали ще използвате стаята само като дрешник или сутрин ще оправяте грима и косата си?
  • Ще бъде ли споделено пространство или ще се използва само от един човек?
  • Към какъв дизайн бихте искали да се придържате?

След като си отговорите на тези въпроси, може да започнете и с плана за вашия дрешник!

Вижте още: Често срещани грешки при обзавеждане на малка спалня и как да ги предотвратим


Основни стъпки в планирането на дрешник

Една от най-трудните стъпки е да вземете решение как да бъдат разположени рафтовете, закачалките, шкафовете. Има толкова много варианти.

  • Внимателно преценете с какво разполагате най-много – например, ако имате много рокли или костюми, би било добре да има повече закачалки. Ако пък разполагате с много обувки, помислете как би било удобно за вас да ги подредите – в кутии или на рафтове.
  • Дрешник в светли тонове е подходящ за дамите. За представителите на мъжкия пол тъмните цветове – черно, кафяво, сиво са подходящи и класически.


Вграден или отворен дрешник?

Както вече споменахме вашият дрешник е важна част от спалнята ви. Може да изберете между вариантите със или без врата.

  • Ако смятате, че за вас би било по-удобно да бъде с врата, монтирайте вратите директно към стената, върху релса – така ще си спестите място. Използвайте огледални врати, ако пък те са от единия до другия край на помещението, то ще изглежда по-светло и просторно.
  • Ако пък предпочитате отворен вариант, то  съчетайте цвета на дървените плоскости с останалата част на помещението, така ще му придадете красив и модерен вид.

Вижте още: Малък апартамент с елегантна и минималистична визия


Приложения на дрешника

Някои хора смятат, че дрешникът е изключително нефункционален. Той предлага много възможности, за които не сте се сетили със сигурност!

  • Чували ли сте за стена на Мърфи? Ами това е падащо легло, което може да използвате, както за неочаквани гости, така и за всекидневна употреба. Не е ли хитра идея?
  • Чудите се къде да поставите телевизора си? Използвайте дрешник, който има рафтове или вграден шкаф – там поставете телевизора, книги и декоративни елементи.

Ако се спрете на готов модел, може да останете неприятно изненадани, заради размерите на дома ви. Обсъдете с изпълнител, който може да направи за вас персонален дизайн, който да съответства напълно на вашия дом. Направете напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти - сравнете ги и изберете най-подходящата за вас. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта