Често срещани грешки при обзавеждане на малка спалня и как да ги предотвратим

Публикувано на 05/12/2019 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 05/12/2019 | Видяно 1 195 пъти

Според направени изследвания и статистики средно човек прекарва 1/3 от живота си в леглото. Основно времето в спалнята е е отредено за сън, но също може да добавим и гледане на телевизия, а също и четене на книга. Когато обзавеждате спалнята е важно да следвате вашите собствени изисквания и желания. По този начин си гарантирате да се чувствате добре в нея. Днес ще ви покажем някои от основните грешки при обзавеждането на спалня, които е добре да не допускате.

Когато планирате ремонт, първата и основна стъпка е промяната на цвета на стените. Потърсете професионалистите, занимаващи се с бояджийски услуги, регистрирани в MaistorPlus.


Обърнете специално внимание на цветовете

Да изберете подходящ цвят за спалнята е истинско предизвикателство. Помещението трябва да бъде нежно и успокояващо. За постигане на този ефект има малки трикове, които могат да ви помогнат:

  • Не залагайте на ярки и енергични цветове. Много често те на подсъзнателно ниво могат да ви напрегнат. А това е изключително неприятно за стаята, отредена за истинска почивка.
  • Меките светли тонове са подходящи – лавандулово лилаво, светлозелено, светлосиньо и меко сиво. Тайната е да се придържате към пастелни и светли цветови схеми, които не натоварват окото.
  • Има много начини, по които да вмъкнете по-ярък цвят, боядисвайки стените си в такъв, но ви препоръчваме да не го правите. Тенденциите в интериора за 2020 г. показват, че розовото е изключително актуално във всичките си разновидности.


Съобразете се с размерите на спалнята

При обзавеждането на дома, задължително трябва да се съобразите с размерите му. Една грешно измерена ширина може да ви коства много нерви. Мерете много пъти, за да сте сигурни.

  • Колкото и хубаво да е да спите на голямо легло, не прекалявайте с размерите, ако разполагате с малка стая. Голямото легло ще остави малко пространство, където да се движите и съхранявате вещите си. От друга страна олямото легло прави стаята да изглежда още по-малка, отколкото всъщност е.
  • Не залагайте на много мебели, дори и винаги да сте си мечтали да имате в спалня и гардероб, и скрин, и тоалетка. Понякога предварителните представи могат много да ви попречат по пътя на реализация на перфектната стая.
  • Потърсете баланса и създайте перфектната спалня, в която да се чувствате комфортно.

Вижте още: 5 елегантни идеи за спалня в рустик стил


Намерете баланса

След като не сте специалисти в дадена област, е нормално да правите грешки. При обновяването на дизайна на дома ви е възможно да допуснете няколко прости на пръв поглед, но наистина забележими гафове. 

  • Често при обзавеждането на спалня се прави една грешка, неприятна за окото. Всички мебели са струпани на една от страните на спалнята, което я прави да изглежда празна или недовършена. Помислете внимателно, още преди да закупите мебелите. Измерете помещението и вижте какво би паснало най-добре
  • Друга грешка, която може да се види е прекалено ярка или пък скучна стая. Опитайте, ако използвате бяло като основен цвят, да декорирате с цветни аксесоари.
  • Изберете подходящо осветление  - заложете на следната схема – основна лампа в центъра на спалнята, и две нощни лампи от двете страни на леглото. Луничките също са добър вариант за такова помещение. 
  • Използвайте съвременните технологии, за да направите виртуален проект на стаята си. В днешния дигитален свят има много програми със свободен достъп, които ще ви помогнат да видите приблизително как ще изглежда спалнята ви. По този начин още от самото начало ще може реално да прецените от какво нямате нужда и какво не ви харесва.

 

Изборът на правилен дизайн на спалня не е сред най-лесните задачи. Още по-кошмарно може да стане, ако не знаете какво да правите. Избягвайте да допускате грешки, които ще ви докарат много похабени нерви. В случай че смятате че не бихте се справили сами с тази задача, потърсете съвет от професионалисти с богат опит в сферата на интериорния дизайн. Направете безплатна заявка за проект още сега! След като получите оферти - разгледайте ги, сравнете ги и изберете тази, която ви подхожда най-много!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Тош ремонТ VIP
ВиК Услуги, София
40 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
13 извършени проекта
Тош ремонТ VIP
ВиК Услуги, София
40 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
7 извършени проекта
Пламен
Сухо строителство, София
3 извършени проекта
Ясен Петров
Отопление и климатизация, София
2 извършени проекта