5 елегантни идеи за спалня в рустик стил

Публикувано на 29/09/2019 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 21/10/2019 | Видяно 2 878 пъти

Спалня в рустик стил може да бъде истинско съвършенство. Да, смело решение е, но пък за сметка на това е изключително стилно и красиво. А колко уютно е през месеците, когато през прозореца вали пухкав сняг, а вие четете любимата си книга в меката прегръдка на юргана. Сигурни сме, че ако веднъж заложите на рустик елементите, ще оставете завинаги влюбени в тях. И за да не се чудите как да вплетете този стил в спалнята си, сме събрали 5 идеи, на които човек трудно може да устои.

Ако предпочитате да заложите на сигурния перфектен резултат, обърнете се към регистрираните при нас специалисти в интериорния дизайн. Те ще ви помогнат!


Добавете декоративни елементи с модерен акцент

Дом, обзаведен в рустик стил означава само едно - бъдете готови за много уют, комфорт и любов... Разбира се, всичко да бъде подвластно на него. Прекаляването с рустик елементи може да бъде пагубно за дизайна.

  • Добро решение е да добавите декоративни елементи с по-модерен вид.
  • Този стил е известен със своите неутрални цветове. Най-често срещаните са кафяво, бежово и бяло.
  • Сложете възглавнички, това е един сравнително евтин, но подходящ метод да се добави допълнително цвят и стил.
  • Правилната кувертюра в комбинация с различни възглавнички, небрежно нахвърляни върху леглото, ще направят вашата спалня стилна, красива и комфортна.


Животински елементи

При рустик стила много често се залага на животински мотиви в интериора. И понеже живеем в 21. век съвсем спокойно може да експериментирате с изкуствени материи. Магазините предлагат достатъчно широка гама от продукти, които да се впишат идеално в спалнята ви.

  • Килими, пътечки, шалтета, дори спално бельо. Много по-хуманно е да използвате килими, само че с изкуствен косъм. Хем ще спестите много пари, хем нито едно животно няма да бъде наранено.
  • Още един елемент, който е често срещан, са онези триумфални глави на животни. В много магазини се продават такива глави от пластмаса и други материали. За да покажете своята креативна страна, боядисайте ги в различни цветове!

Вижте още: Създайте уютна малка спалня с няколко интериорни решения


Добавете дървени елементи

Най-добрите приятели на рустик стила са дървените елементи. Разбира се, ако се впуснете в реализиране на подобна идея, имайте предвид, че ще ви струва не малко пари, тъй като естествените материали са по-скъпи. Винаги обаче може да намерите алтеранатира с плоскости, които хем ще бъдат не по-малко красиви, хем са и по-бюджетно решение.

  • Не всеки дом изобилства от дърво. В наши дни много от домовете са изградени от гипсокартон и други подобни изкуствени материали. Разбира се, не е необходимо да срутите стените си, за да постигнете близък до природата вид. В магазините се предлагат различни видове плоскости или ламперия.
  • На пазара има все по-интересни и красиви мебели, изработени от естествено дърво. Освен това може да се обърнете и към специалист в областта, който да ви изработи мебели по поръчка.


Намерете баланса в цветовете

Тайната във всяко нещо е да намерите правилния баланс. За да може спалнята ви да бъде наистина стилна, трябва да съчетаете много добре цветовете. 

  • Често стая, в която преобладава дървото, изглежда доста тъмна. Използвайте светли цветове в допълнение. По този начин ще успеете да смекчите дизайна.
  • Красив спален комплект в светли тонове ще бъде едно чудесно допълнение към вашата стая, а и ще постигнете сполучлив контраст. Не забравяйте при избора си на спален комплект, внимателно да изберете материите.
  • Също така може да комбинирате различни тонове на дървото. 
  • Избягвайте да залагате на наситени цветове - червено, лилаво, цикламено, оранжево - нямат място във вашата рустик спалня. Освен ако не ги използвате за много малък акцент.

Вижте още: Есенно настроение в спалнята


Завеси за разкош

Изборът на завеси понякога е изключително труден, особено когато става въпрос за помещение в рустик стил.

  • Карираните завеси са добър вариант. 
  • Не е грешно да заложите и на завеси с елементи от природата. Те придават по-модерен вид на стаята.
  • Материите е хубаво да бъдат плътни и да не прозират. Може допълнително да сложите корниз с пердета, но в никакъв случай не се лишавайте от красотата на завесите.

Реализирането на спалня в рустик стил никак не е сложна мисия, стига наистина да желаете да постигнете този дизайн. Бъдете сигурни, че крайният резултат ще ви остави без думи и ще искате да прекарвате всяка свободна минута в своя малък оазис за релакс. В случай че имате нужда от професионално съдействие, винаги може да се обърнете към доказаните специалисти в интериорния дизайн, регистрирани при нас. Още сега може да направите напълно безплатна заявка за проект. Изберете между изпратените оферти и оценете финалния резултат в нашия сайт. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
СТРОЙ ПЕРФЕКТ БГ
Покривни услуги, София
135 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Линдстрой ЕООД
Плочки и теракот, София
28 извършени проекта
"ТОДИС" ЕООД - СТОЯН НАНОВ
Покривни услуги, София
70 извършени проекта
Sasho
Цялостен ремонт, София
39 извършени проекта