5 практични аксесоара за любителите на яйцата

Публикувано на 10/01/2017 от Нели Минчева | Последна редакция на 13/01/2017 | Видяно 30 782 пъти

За някои хора яйцата се доближават до идеята за съвършената храна. Те са вкусни, полезни, пълни с витамини и са чудесен източник на протеини. Освен това се приготвят бързо и лесно. А в тази статия ще откриете и няколко страхотни начина да ги сервирате по забавен и атрактивен начин. Както и да им се радвате, дори когато не са в чинията ви. А ако имате нужда от практични идеи и съвети за ремонта на кухнята, не се колебайте да се свържете с професионалистите, които са близо до вас и са се доказали в областта си.


Всеки може да свари яйце?

Сякаш най-елементарното действие в кулинарията е варенето на яйца. Но се оказва, че не е точно така. На първо място, разбиранията за перфектно свареното яйце доста се различават според отделните вкусове. Второ, дори да сме постигнали желаната твърдост, задачата може да бъде провалена от небрежното поднасяне на черупчестото удоволствие.

Ако сервирате варено яйце на деца, нека това да се случва във весела и приветлива форма. Така има по-голям шанс малчуганът да се справи със закуската си и дори да поиска още.

Ако пък сте подложени на изпитанието да удовлетворите изискванията на почитател на рохките яйца, задължително се снабдете с подходяща чинийка. В противен случай съществува голяма вероятност да опропастите усилията си около варенето и отчитането на точните минути за търсения резултат.


Определено е време за яйца!

Кога е точното време за бърза закуска или вкусен омлет? Яйцата могат да бъдат не само в чинията, но и да украсяват кухнята под формата на различни аксесоари. Страхотна идея е също така да подредите яйцата в симпатична кокошчица.


Придайте форма на вкуса

Яйцата на очи, омлетът или пърженият ориз със зеленчуци (защо да се ограничаваме единствено до белтъците и жълтъците) стават доста по-приятни за окото, когато са поднесени в нестандартна форма. Става трудно човек да се пребори с изкушението да не ги опита.


Рязането е лесно, когато знаеш как

Елегантни тънки резенчета варени яйца... Звучи страхотно, но практиката показва, че сътворяването им изисква голяма доза майсторлък. Или пък подходящ кухненски аксесоар. Намерете удобна и функционална резачка за яйца и не се измъчвайте с излишни дейности в кухнята.

Вижте още: 5 впечатляващи готварски хитрини


Малките хитрости при засуканите рецепти за сладкиши

Отделете белтъците, разбийте на сняг, добавете захарта... Една от поредните стъпки при приготвянето на някой апетитен сладкиш. Но отделянето на белтъка от жълтъка невинаги се случва лесно и без инциденти. За да не проточвате изпълнението на рецептите, оборудвайте кухнята си с яйчен сепаратор. Да, това е уред, който разделя двете части на суровото яйце вместо вас и ви помага да готвите по-приятно и ефективно.

А ако сте решили да направите по-приятен и интериорът в кухнята и търсите подходящ изпълнител на ремонта, не се колебайте да използвате предимствата на MaistorPlus. Тук можете безплатно да заявите от какво имате нужда, за да получите конкурентни и необвързващи оферти от регистрираните при нас майстори. Благодарение на данните в техните онлайн профили, ще имате възможност да вземете информирано решение на кого да се доверите за предвидените подобрения у дома.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Златин Господинов
ВиК Услуги, София
13 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта