5 впечатляващи готварски хитрини

Публикувано на 06/12/2016 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 20/10/2017 | Видяно 26 022 пъти

Опитите да водим здравословен и лесен начин на живот, обикновено биват саботирани от забързаното ни ежедневие и безбройните отговорности, които трябва да поемаме всеки ден. Днес обаче ще ви представим няколко малки, но много полезни трика, които със сигурност ще улеснят в известна доза трудностите, с които една домакиня се сблъсква ежедневно. А за да се сдобиете с нова красива и спретната кухня, единственото, което трябва да направите, е да се доверите на опитни специалисти - те са само на клик разстояние от вас!


Хитър метод за студено питие

Ледът е първото нещо, за което повечето от нас се сещат, когато се налага да изстудим бързо напитката си. Ако искате обаче да се насладите на студено и неразводнено питие, заменете леда със замразени плодове! Най-успешно в случая се справят гроздовите зърна, тъй като дебелата им обвивка предотвратява смесването на вкусовете. Ако обаче искате да прибавите щипка настроение и плодов привкус към напитката си, то използвайте замразени ягоди, банани, пъпеш... или какъвто и да е плод по ваш избор!


Запазете салатата свежа за по-дълго в кутия за съхранение

Източник

Това е един лесен и изпитан метод, с който салатата ви ще съхрани свежестта и хрупкавата си текстура за по-дълго. Необходими са ви кухненска хартия и пластмасова кутия за съхранение с капак. Просто подложете едно или две парчета кухненска хартия на дъното на кутията, изсипете отгоре свежите листа салата и покрийте с допълнително парче хартия. Съхранявайте в хладилника със затворен капак.

Виж още: 6 изпитани трика за перфектно аранжиране на плато с разядки 


Бананов сладолед, приготвен за минути с кухненски робот

Източник

Здравословен, лесен и приготвен само за минути сладолед, при това без необходимост от специална машина. Нужни са ви само две неща - кухненски робот и замразени банани, нарязани на парчета! Блендирайте ги за няколко минути до перфектно гладка консистенция, а след това прехвърлете в кутия с капак и върнете във фризера за 20-30 минути. Оформете топки и сервирайте в компанията на парче сладкиш или просто така - сладоледът е достатъчно вкусен и самостоятелно, при това ще ви изненада с истинска кремообразна консистенция и плътна текстура!


Гуакамолето потъмнява твърде бързо? Предотвратите това с помощта на една кутийка!

Източник

Този трик не просто ще допринесе за запазването на свежия зелен цвят на вкусното гуакамоле, но и няма по никакъв начин да промени вкуса или текстурата му. Необходима ви е малка кутийка с капак, в която да изсипете гуакамолето, оставяйки поне 2 см. разстояние от ръба. След това трябва единствено да долеете студена вода до ръба и да съхранявате в хладилника със затворен капак.


Най-лесният начин за белене на няколко скилидки чесън едновременно с домашни пособия

Ето как да обелите лесно, бързо и ефективно много скилидки чесън едновременно. Поставете ги под чиния с твърдо плоско дъно и натиснете силно, докато усетите, че напрежението в скилидките се освобождава - така ще знаете, че ципата се е разпукала. После ги прехвърлете в кутия с капак и раздрусайте силно. Готово! Вече си имате обелени скилидки, готови за употреба. А ако искате лесно да се сдобиете и с ремонтирана кухня с дизайн, съответстващ с вашите собствени идеи - доверете се на професионалистите в областта. Пуснете безплатна заявка и ще получите оферти, които ще можете да сравните и да изберете най-добрата сред тях!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Златин Господинов
ВиК Услуги, София
13 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Магнит С ЕООД
Боядисване и декорация, София
58 извършени проекта