Вдъхновяващи огради, които ще ви очароват

Публикувано на 12/10/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 31/03/2023 | Видяно 26 007 пъти

Притежавате ли своя собствена градина? Ако е така, със сигурност сте сред малкото щастливци, които могат да се насладят на това удоволствие! След всички разнообразни идеи, които сме ви представяли, с цел да ви вдъхновим да промените това вълшебно местенце по най-красивия и креативен начин, днес искаме да ви представим няколко интересни предложения за огради. Следните идеи са подходящи и за обществени сгради и креативни центрове. Те са симпатични, освежаващи и със сигурност ще внесат много положителна енергия в екстериора. Разгледайте ги и помечтайте, а ако желаете да осъществите някоя от идеите, разчитайте на специалистите близо до вас!


Забавни моливи за цветна градина

Толкова щастливо, леко и приятно настроение внася тази ограда! Защо да не завърнем милите си детски спомени, като променим интериора с една подобна свежа идея? Цветовете винаги влияят положително на настроението, затова - зарадвайте себе си и дома си с тези весели мотиви!

Виж още: Уникални вдъхновения за аранжиране на градина


"Невидимата" огледална ограда

За онези от вас, които предпочитат по-изчистения и семпъл дизайн, който отваря повече пространство и създава чувство за хармония - огледалната ограда е идеалният вариант. В нея природата нежно се отразява, доставяйки усещане за спокойствие и простор, а от далече, дори не се забелязва!


Още малко детски дух в градината

Идеята за връщането на детските спомени не се изчерпва само с предложението за оградата с форма на цветни моливи. Всъщност, вариантите са наистина много! Изградете си една най-обикновена ограда с плоски дъски и ги боядисайте или изрисувайте с разнообразни цветове и забавни рисунки. Споделете с децата си радостта от това да творите заедно и се насладете на позитивната енергия, която ще изпълни градината ви.


Висока ограда за уединение в градината

Ако предпочитате да се отделите от градската шумотевица, от минувачите и съседските къщи - високата ограда е най-доброто решение. Направете я плътна, за да ви гарантира чувство на уединение и експериментирайте с формите. Дървената решетка би могла да се превърне в идеалната розетка и да се сдобиете и с вертикална градина.


Камъни в градината - за перфектна хармония с природата

Каменните огради са сред най-предпочитаните варианти, а видимо има защо това да е така. Те се сливат с природата по един приятен и стилен начин, без да се набиват на очи и да създават усещане за излишна натруфеност. Могат да се изберат камъни с различни форми, цветове и размери - всичко, което трябва да направим, е да "напаснем парченцата от пъзела", до постигането на този красив и хармоничен външен вид.

Виж още: Променете облика на градината


Класическа бяла ограда за любимата градина

Белият цвят се вписва идеално в зелената гледка - той подпомага природните компоненти да изпъкнат, правейки ги да изглеждат по-пъстри и свежи. Изборът на бяла ограда позволява да проявим повече въображение при декорирането на градината, тъй като е семпъл и се вписва с всякакъв интериор.


Вътрешен двор с жива ограда

Какво по-хубаво от едно естествено продължение на природата, служещо като жива преграда? Най-подходящи за тази цел са вечно зелените растения, тъй като, дори и през зимата, те няма да ви лишат от своята прелест.

Виж още: Пет големи идеи за малкa градинa


Екзотична декорация за градина

Този вариант е малко по-смел и внася много екзотика в градинското обзавеждане. Семпла дървена ограда, съчетана с масивен и внушителен изкуствен водопад - не внасят ли тези компоненти една истински приключенска атмосфера?

Харесахте ли си вече вариант за ограда за вашата градина? Или имате свои собствени идеи? И в двата случая, разчитайте на професионалистите близо до вас, които да изпълнят и най-смелите ви хрумвания. Пуснете заявка при нас, за да получите безплатно най-добрите оферти от специалисти по ландшафтен дизайн, които да преобразят градината ви! Разгледайте ценната информация, която ще ви предоставим, относно бизнес профилите им и оценките от техните клиенти, и вземете най-доброто решение!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Кирил Алексиев
Цялостен ремонт, София
6 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта