Уникални вдъхновения за аранжиране на градина

Публикувано на 21/08/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 27/07/2016 | Видяно 9 694 пъти

Да притежаваш градина е просто великолепно, но за някои от нас това си остава просто далечна мечта. За щастие, идеите за аранжиране на градина, с които ще ви запознаем, намират приложение дори и на балкона!

Изпълнението на тези проекти е лесно и не изисква много вложени средства, а финалният резултат е наистина впечатляващ. Необходими са единствено богато въображение, желание и любов, а с малко професионална помощ - всички идеи лесно се превръщат в реалност!


Красива кула от цветя

Това е една много красива и цветна идея, която внася настроение и свежест, а изпълнението й изисква минимални усилия. Независимо дали сте се захванали с аранжиране на градина или балкон, цветната кула ще донесе пъстро великолепие навсякъде. Необходими са ви няколко саксии, разбира се, с дупки на дъното. Вие определяте цвета или бройката. Изключително важно е да изберете такива, които лесно влизат една в друга, така че внимавайте с размерите и формата.

Следващите стъпки са лесни като детска игра - напъхвате всички саксии, подреждайки ги във формата на кула, и започвате да пълните всяка една с пръст. Посяването на семенцата и поддръжката са си съвсем обичайни. Единствената особеност е да изберете правилните семена. Твърде големите или увивни растения, трудно биха могли да оцелеят в подобни условия. Няколко подходящи примера са теменужките, здравеца и хортензиите. Посъветвайте се с професионалистите в градинския център, за да ви дадат още много идеи в избора на правилните цветя.

Виж още: 7 идеи за балкона през лятото


Саксия - таралеж

Направете си саксия-таралежче сами! Толкова е лесно и сладурско, освен това излиза изключително евтино. Нуждаете се единствено от пластмасова бутилка, коноп и някакви камъчета или мъниста за очичките.

На снимката всичко се вижда ясно - изрязвате бутилката в средата, като оформяте достатъчно голяма дупка, в която после да напълните пръст и да посадите растението. Преди това е необходимо да обвиете бутилката с конопа, което лесно може да се постигне, като използвате лепило. Накрая прикрепяте очичките, по желание оцветявате капачката с черен маркер, за да е по-автентично нослето... и - воала! Получава се една необикновена и забавна декорация за градината или балкона, която ще радва всички у дома.


Боядисани камъчета в градина

Ето една идея за аранжиране на градината или балкона, в която можете да включите и децата! Цветните камъни са страхотен елемент, който пасва идеално във всяка саксия. Ако отглеждате подправки, бихте могли да надпишете камъчетата с имената им. Боядисването може да стане по всевъзможни начини, дори с флумастери, но темперните боички и завършек с лак, дават най-добри и ярки резултати. Проявете максимално въображение, позволете и на децата да вложат цялата си фантазия и се насладете на своите собствени творения!


Поставки за свещи с подръчни материали

Когато става въпрос за аранжиране на градина, свещите са незаменима част от декорацията. Те допринасят за постигането на комфорт, уют и топлина и внасят спокойствие. А какво по-хубаво от това, сами да положим усилия в направата на поставките? По този начин правим местенцето "свое", а любовта, която внасят тези малки елементи, със сигурност променя изцяло атмосферата.

Материалите, които бихте могли да използвате, са наистина разнообразни - стъклени чаши, бутилки, дървени кутийки, порцеланови съдове... Изключително интересна е и идеята от първата снимка, за поставка, направена от тел. Поредната възможност да проявите въображение!

Ако желаете помощ в процеса на аранжиране на градината или балкона, заявете проект при нас. В рамките на 24 часа ще получите оферти от най-добрите професионалисти на конкурентни цени! Разгледайте техните бизнес сайтове и оставената за тях обратна връзка и се спрете на най-талантливия озеленител.


Тагове:

Декорация

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Петър Петров
Цялостен ремонт, София
16 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
26 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта