Пет големи идеи за малкa градинa

Публикувано на 16/08/2015 от Елица Мартинова | Последна редакция на 31/03/2023 | Видяно 8 656 пъти

Най-доброто решение за малките пространства в градината е да разположите растенията си в различни секции, като започнете от самата ограда. Ландшафтен дизайнер може да ви посъветва по какви признаци да групирате цветята. Ако планирате правилно разпределението им, резултатът ще бъде изключително ефектен, а организацията ще придаде пространство на малката ви градина.


Използвайте силата на водата в малката градина

За всички е ясно, че водата е първи помощник в градината. Това важи с пълна сила и когато става въпрос за подредбата на ограничени пространства. С колкото и малко място да разполагате, най-добре отделете кътче за малък фонтан или водопад. Растенията ви ще се отразят във водната повърхност и това ще създаде усещане за по-голямо пространство. В допълнение водата ще е елегантен щрих, който ще придаде естествен вид на вашата градина.

Вижте още: Пътеките в двора


Използвайте вертикалното пространство

Разгръщането на елементи във вертикален ред е добре познат трик, който се използва при организацията на малки пространства. Този метод ще се притече на помощ и в градината ви. Ако разположите декоративни дръвчета до оградата си, ще създадете усещане за по-големи мащаби. В допълнение рaстенията във височина ще придадат завършеност и цялост на градината ви.

Вижте още: Терасиране на двора при стръмен терен


Заложете на растения с ярки цветове

Най-сигурният начин да отвлечете вниманието на гостите от скромните размери на градината си е да заложите на ярките цветове. Подберете правилно съчетанието на растенията и ефектът ще бъде впечатляващ. Ярките тонове влияят силно върху възприятията на мозъка. По този начин красивите ви растения не само ще са комплимент за градинарските ви умения, но и ще прикрият факта, че разполагате с ограничено място.


Пет големи идеи за малкa градинa

Ако разполагате с малко и ограничено място, където да развихрите градинарските си умения, не се отчайвайте. Консултация с ландшафтен дизайнер би могла да направи чудеса, дори ако разполагате едва с няколко квадрата. Представяме ви няколко идеи, които ще ви помогнат да превърнете дори най-миниатюрното кътче в градински оазис.


Нестандартни мебели и декорации

На практика най-лесният начин да отвлечете вниманието от градината си е като я допълните с ефектни мебели. Нестандартното обзавеждане ще бъде първото нещо, което гостите ви ще забележат. Идеалният вариант обаче би бил, ако успеете да съчетаете в хармония растенията и градинските мебели. Те ще придадат завършеност на градината. Не забравяйте - освен ефектни, те трябва да са и удобни, защото именно настанени на тях ще се наслаждавате на постигнатите резултати.

Градината, дори и малка, може да бъде вашият оазис, в който да забравите за грижите си. За целта обаче е нужна доста работа. Ако нямате възможност да се посветите на изграждането и поддържането на своята градина, най-добре е да потърсите консултация с ландшафтен дизайнер и да заявите проект за озеленяване. Ще получите възможността да сравните няколко оферти, отправени специално към вас и вашите идеи. Разгледайте бизнес сайтовете на професионалистите и се запознайте с техния профил, предишни проекти, оставената обратна връзка за тях от клиенти, които вече са ползвали услугите им. Направете своя информаиран избор и оформете една прекрасна градина.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Стоил Димитров
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Строително-ремонтни дейности-Тодоров
Покривни услуги, София
79 извършени проекта
Вътрешни ремонти
Цялостен ремонт, София
142 извършени проекта