Интересни градински мебели, с които да освежим градинското пространство

Публикувано на 17/05/2023 от Ирена Петрова | Последна редакция на 01/06/2023 | Видяно 1 854 пъти

Вашата градина е вашето лично парче природа и правилният избор на дизайн може да я издигне в мечтано място за бягство. Независимо дали имате обширен вътрешен двор, открит басейн или интимен двор, можете да подобрите градината си с тези уникални идеи за градински мебели. Днес ви споделяме няколко примерни идеи за екстериорен дизайн, които ще ви помогнат да направите градината си най-впечатляващата част от вашия дом. С тяхна помощ можете да превърнете двора си в оазис, където хората ще искат да се събират и да се наслаждават на хубавото време и компанията ви.


Уютен кът за събиране

Основната фокусна точка, която служи и като зона за сядане, е задължителна за всяка луксозна градина. Ъглов диван с L или U форма естествено ще създаде удобно, привлекателно кътче, което е идеално за събирания със семейството и приятелите. Добавете външен килим и ниска маса за хранене или масичка за кафе, за да разделите пространството. Така ще създадете една своеобразна външна всекидневна. Ако наблизо има стена, можете да закачите дървени или метални акценти, а защо не и произведения на изкуството. Леглата и шезлонгите са други възможности за създаване на уютна зона за отдих. С плюшени места за сядане ще насърчите гостите си да се отпуснат и да се насладят на храната, разговора или парти игрите.


Прегърнете природата с рустикални детайли

Ако сте влюбени в естествената красота на вашата градина, изберете дървени градински мебели, които се интегрират с околната среда. Дървените акценти създават рустикален вид, който се слива безпроблемно с естествения свят наоколо. Дървените столове и помощните маси също изглеждат отлично до саксийни растения, храсти и дървета. Други начини за прегръщане на градината ви в рустикален стил включват инсталиране на каменна пътека и поставяне на каменни пейки покрай градинската пътека.


Легнете в люлеещ се стол

Търсите този единствен по рода си елемент, който ще ви кара да се усмихвате всеки път, когато излезете в градината си? Висящите столове могат да добавят ново измерение на градината ви, добавяйки и елемент на забавление към вашето пространство. Можете леко да се полюшвате на люлеещ се шезлонг край басейна (дори и надуваем), докато попивате малко витамин D. На висящ стол-яйце на вътрешния двор можете да се свиете с книга, списание или сутрешното си кафе, докато се люлеете с ритъма на бриза и слушане на звуците на природата.

Имате нужда от съвет относно озеленяването? Не се притеснявайте да се свържете с някой от напите професионалисти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
ЛЕКС БИЛД
Цялостен ремонт, Варна
26 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта