Перголи за перфектна сянка в градината

Публикувано на 26/07/2018 от Екатерина Димитрова | Последна редакция на 31/03/2023 | Видяно 4 998 пъти

През лятото слънцето загрява градините, терасите и балконите. Когато достигне зенита си, температурата може да се окаже трудна за понасяне и е добре да намерите убежище под сянката на перголи. Като продължение на къщата или в сърцето на градината, в традиционен или модерен дизайн, те са идеалният начин за създаване на сянка и разширяване на жизненото ви пространство. Изберете от нашите предложения за перголи най-подходящите за вашия вкус и начин на живот. Сравнете цени, потърсете доказани изпълнители сред регистрираните в сайта ни.


Пергола в старинен стил от желязо

Пергола в старинен стил от железни пръти и извити ковани елементи ще подхожда перфектно на вашата тераса като продължение на лятна къща с тухлена стена. Ако изберете този вариант, имайте предвид че покривалото е статично и няма да можете да го махате и поставяте според слънцестоенето. Това е причината при този тип перголи да изберете светла, полупрозрачна и водоустойчива материя. Перголата не само предпазва от слънчевите лъчи, но също от дъжд и вятър. Изберете градински мебели от ковано желязо, за да запазите старинния дух на вашето любимо място. Можете да засадите пълзящи растения около тухлените стени, които да прорастат в естествени зелени гирлянди. Не пропускайте и големите керамични саксии, в които можете да посадите петунии в различни цветове. Жасминов храст, увит непосредствено под перголите, ще ви носи уханен аромат в летните вечери.

Прочети още: Градински люлки – цени


Пергола от тръбни железни ребра и ламели от импрегниран чам

Имате голям двор с обширна поляна? Вижте тази интересна пергола, която може да промени вашето външно пространство магически. Конструкцията се състои от тръбни железни ребра и ламели от импрегнирана борова дървесина (чам). Перголата е доста голяма - максималните размери са 5.50 х 3.80 м. х 2.65 м. височина и са достатъчно големи, за да направите уютен външен "хол" за себе си и вашето семейство. Съоръжението е със собствен дървен под и може да бъде поставено навсякъде из двора, без да се налага да правите трайни промени по ландшафта си. Изберете подходяща ратанова мебел, украсете с цъфтящи растения в керамични кашпи и не забравяйте подходящото осветление за вечерта. Насладете се на приятните летни вечери във вашата градина. 

Прочети още: Превърнете неизползваното дворно пространство в красиво място за отдих


Пергола със завеси за дизайнерска тераса

Ако разполагате с голяма открита тераса, която през лятото е под пряко слънчево лъчение, чудесна идея е да инсталирате тази ултра модерна пергола там. Конструкцията е от алуминий, който можете да поръчате в желания от вас цвят, така че да подхожда на парапетите и настилката. Перголата е снабдена с плъзгащо се, прибиращо се платно, издръжливо на атмосферни влияния и UV лъчи. Изберете цвета и размера, така че да е най-подходяща за вашето външно пространство. Завесите, както и покривалото, могат да се разпъват с механизирано устройство или ръчно. Завесите са от полиестер, който предпазва и от вятър, и от дъжд. Разположете вашата градинска мебел спокойно под тази пергола и си осигурете комфорт на открито. Подходящо би било да използвате мебели от импрегнирани дървени летви и изкуствена кожа, които ще стоплят хладния вид на алуминия. Тази конструкция може да бъде инсталирана и направо на плажа, в комбинация с шезлонги.


Интелигентна биоклиматична пергола

Перголата би могла да ви осигури комфортно място край басейна или на терасата, при това не само през летните месеци. Ако искате целогодишно да ѝ се наслаждавате, изберете интелигентна био климатична пергола с прозрачни стени. Оборудвана с покрив с регулируеми моторизирани елементи, вие можете да управлявате потоците въздух и слънце. Управлението е лесно, благодарение на дистанционното устройство, с което разполага. Вентилацията и яркостта на светлината са напълно контролирани. Плъзгащите се  стъклени стени са с вградени сензори, които автоматично се затварят, когато завали или температурите паднат под определена от вас температура. Можете да добавите към нея осветление, отопление, високоговорители, странични щори, предни тенти.

Как ще обзаведете вашата лятна/зимна пергола е въпрос на личен избор. В конкретния случай собствениците са избрали кожена гарнитура с маса и меки възглавнички за комфорт. Решението им е в синхрон с декинга около басейна. За още вдъхновение - разгледайте различните идеи за градина и помислете как искате да изглежда вашата! MaisorPlus ви среща с най-добрите специалисти по озеленяване, които ще превърнат представите ви в професионално реализирани проекти. Заявете проект за вашата градина сега!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта