Градински люлки – цени

Публикувано на 16/08/2017 от Виктория Маринова | Последна редакция на 30/03/2023 | Видяно 15 701 пъти

Настъпването на пролетта несъмнено ни вдъхновява да преобразим и вида на двора, като потърсим помощ за озеленяване от опитен специалист. В разгара на лятото вече усещаме нуждата да подменим градинското обзавеждане, което включва и закупуването на нова люлка, на която да прекараме слънчевите следобеди! За да ви улесним в избора на вид и модел за тази конструкция, днес ще ви запознаем с ориентировъчните цени за градински люлки, така че да планирате възможно по-лесно и прецизно бюджета си. А вие на какъв модел люлка за двора бихте заложили? Споделете с нас своите впечатления от показаните продукти, а за качествената поддръжка на двора и градината се доверете на коректните изпълнители, регистрирани в MaistorPlus!


Класически градински люлки за ценителите на удобството

Идеалното решение за всяка слънчева градина – класическите градински люлки имат стабилна метална основа и меки възглавници с дунапрен, които осигуряват удобство и комфорт. Можете да изберете практичен двуместен вариант, в случай че не разполагате с много свободно пространство в двора, или пък да заложите на цветна и красива люлка с три или дори четири места.

  • Средните цени за градински люлки с две или три места са между 230–300 лв.
  • Все пак на пазара можете да откриете варианти на промоция и за под 100 лв., но обикновено триместните люлки с размери около 170х110х135 см. струват между 120 и 400 лв., в зависимост от здравината на конструкцията и особеностите на модела.
  • Цените на четириместните градински люлки от този тип пък могат да достигнат 480 и дори 500 лв., като тяхната дължина обикновено е около 200 см.

Виж още: Битумни керемиди - цени


Градински люлки тип павилион ще освежат големия двор

Този вид градински люлки обикновено имат по-високи цени и са приложими в просторни градини. Поставянето на подобна конструкция в малкия двор или в непосредствена близост до къщата ще направи преминаването около люлката изключително неудобно, като стесни визуално и пространството около дома ви.

  • Градинските люлки тип павилион обикновено имат навес от дърво, който допълнително оскъпява конструкцията и обуславя нейната висока цена, която може да достигне 600-700 лв.
  • На пазара ще откриете и градински люлки с метална основа и мрежа против насекоми, като техните цени са около 800-900 лв.
  • Някои производители предлагат страхотни промоции, които ви позволяват да откриете подобен тип люлка и на значително по-достъпна цена от около 360-400 лв., която обаче трудно може да се сравни със завидната здравина, присъща за класическите дървени или метални конструкции.


Поставете висящ стол в градината, така че да я направите по-гостоприемна

Висящите столове стават все по-популярно решение, както за модерната дневна, така и за градината. Те често са изработени от дърво или изкуствен ратан, като вървят в комплект с меки възглавници, които осигуряват необходимия комфорт и предразполагат към отмора и релакс. Въпреки това цените на тези градински люлки остават сравнително високи, като най-често са в следния диапазон:

  • Класически висящ ратанов стол струва между 320 и 400 лв.
  • Средните цени за тези градински люлки са между 330 и 370 лв. в зависимост от предпочитания материал и особеностите на модела.
  • Възможно е да откриете и по-компактни и олекотени варианти на цени около 270-280 лв.
  • Висящ стол с височина около 180 см., дължина 120 см. и ширина 70 см. може да струва и около 500-550 лв., особено в случаите, когато за изработката му е използвана здрава конструкция от метал и дърво.

Виж още: Барбекю - цени


Заложете на хамак с интригуващ дизайн

Поставянето на хамак е друго практично решение, което успешно може да замени класическите градински люлки. Обикновено този тип текстилни продукти имат по-ниска цена в сравнение с висящите столове от дърво или ратан.

  • Обикновеният хамак, изработен от полиестер и памук, се предлага в широк спектър от цени, които започват от около 30-50 лв. и достигат 230 лв. За тази разлика от голямо значение е вида на материала, от който е създаден хамакът, както и наличието на допълнителна метална основа.
  • По-луксозните варианти на този тип продукти за градината могат да достигнат и цени от около 500 – 530 лв.
  • Ръчно плетеният хамак за градината пък ще ви струва около 300 лв., докато градинските люлки от плат, наподобяващи стол, имат цени между 40 и 280 лв.
  • Средните цени за градински люлки от плат и хамаци са между 150 и 200 лв. за брой, когато се стремим да открием максималния баланс между цена и качество.

Виж още: Алуминиева дограма - цени


Изберете страхотна детска люлка за градината

Новото обзавеждане на градината започва с грижа за най-малките членове на семейството, които често играят навън от сутрин до вечер. За целта оборудвайте двора си с практична и удобна детска люлка, която окончателно ще отдели хлапето от компютъра или таблета и ще го мотивира да се забавлява на открито.

  • Класическите пластмасови детски люлки струват между 20 и 45 лв.
  • Дървената люлка с въжета пък се предлага на цени между 15 и 35 лв.
  • Масивна градинска люлка за две деца струва около 800-100 лв.
  • Модерните люлки, които са част от модули с пързалки, пък са подходящи само за достатъчно просторен двор и имат цени между 290 и 470 лв. в зависимост от използвания материал за изработка и екстрите, с които разполага конструкцията.

Преди да пристъпите към закупуване на градинска люлка обаче, е важно да се погрижите за състоянието на двора. За целта потърсете помощ от опитен озеленител, като заявите проект в MaistorPlus напълно безплатно и се запознаете с профили, оферти и оценки от клиенти!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Стоил Димитров
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
50 извършени проекта
Бисер Иванов
Цялостен ремонт, София
35 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта