Барбекю - цени

Публикувано на 09/09/2015 от Елица Мартинова | Последна редакция на 17/10/2016 | Видяно 30 402 пъти

Източник

По-особена разновидност на споменатото по-горе газово барбекю са скарите с вулканични камъни. Те работят на принципа на обикновените газови барбекюта, но разликата тук е, че скарата им е оформена като гнездо, в което може да бъдат разпръснати вулканични камъни. Така наречените вулканични камъни се продават в комплекти в тематичните магазини. Поставени над газовите горелки, камъните се нагорещяват и отдават топлинат равномерно, което пък гарантира по-добро изпичане.

Цената и размерите на този тип барбекю са сходни с тези на газовите грилове без вулканични камъни.


Преносимо барбекю на дървени въглища

Дори и да сте се решили да заложите на по-достъпния вариант - преносимо барбекю, вариантите не се изчерпват дотук. Сред малките скари има две основни разновидности, от които да си изберете - барбекю на дървени въглища и такова на газ.


Преносими барбекюта на газ

Източник

Мобилните барбекюта на газ са това, което всички сме виждали в холивудските филми. Представляват преносими скари, в които пържолата ви се приготвя не върху жар, а чрез газов пламък. Той нагорещява скарата, върху която се изпичат продуктите.

Те разполагат с по две, три или четири горелки - в зависимост от размера, запалват се чрез електрическа искра и са много удачен вариант за терасата ви, защото не произвеждат купища дим, подобно на скарите с дървени въглища. Чрез този тип барбекюта съседите ви ще усетят само аромата, носещ се от пържолата ви, без да станат жертва на кълбата дим, нужни за приготвянето й на дървени въглища.

Тук отново големината варира, но като цяло за газово барбекю ще трябва да предвидите повече място. Стандартните размери на преносимите газови барбекюта са между 100х80х50 см и 140х60х130, а цените им варират от 230 до 5500 лв., в зависимост от марката, качеството на материалите и страната-производител. Най-скъпите модели са луксозни и притежават в себе си всичко необходимо за приятен пикник или грил в двора - включително и ледогенератор.


Барбекю - цени

С какво свързвате топлите дни, освен с плаж, море и коктейли? Или пък големия балкон, позволяващ разполагането на масичка и столове? Разбира се - с вкусна скара и приятни моменти, споделени с приятели. Правенето на барбекю е истински ритуал, една неразделна част от почивката и доброто прекарване. Ето защо всеки, който разполага с градина или дори с тераса, се замисля дали да не се сдобие с грил. Най-достъпният вариант са импровизираните малки барбекюта, които нямат нужда от специален монтаж. За постоянните конструкции обаче ще ви бъде нужна помощ от професионалист.


Зидани барбекюта

Източник

Истинската класика по темата са зиданите барбекюта. Те представляват стабилна конструкция, изградена от огнеопорни тухли, върху които е поставена допълнителна изолация.

На пазара вече има много фирми, които предлагат доставка на готови зидани барбекюта. Тяхната цена зависи от размера и вида материали. Тук цените започват от 250 лв. и стигат до около 1500 лв., като е важен не само размерът, а и дали барбекюто ще разполага с пещ или не.


Барбекютата на дървени въглища

Източник

Всъщност, доброто старо барбекю на дървени въглища е това, за което повечето от нас си мислим, щом си представим пържола, направена на открито. То работи чрез класическия принцип - пали се огън, оформя се жар, добавят се дървени въглища и резултатът е идеална пещ за месо.

Малките барбекюта на дървени въглища са най-достъпният вариант. Заради компактните си размери те са подходящи и за хора, които живеят в апартамент, но държат да се оборудват с барбекю на терасата. Размерите тук варират според вида - между 60х40х80 см и 80х60х90 см, а цената на подобен тип барбекю е между 49 лв. и 130 лв.

Вижте още: Направи си сам невероятно барбекю пещ в 10 лесни стъпки


Монтаж на зидано барбекю

Източник

След като ви бъде доставено, зиданото барбекю трябва да бъде и монтирано, а тази услуга се заплаща отделно. Цената при повечето фирми подлежи на договаряне в зависимост от типа барбекю, което сте си поръчали, но обикновено монтажът струва между 100 и 250 лв.

Някои майстори предлагат опцията да иззидат барбекю на място. Това може да е удачен вариант, ако мястото, което сте определили за пещта, има нестандартна форма или по-особени размери. В този случай, освен материалите, ще трябва да заплатите и труда на майстора, като може да става въпрос за твърда, договорена предварително сума или за надница.

Ако сте се спрели на варианта със зидано барбекю, не пропускайте възможността да потърсите най-подходящия майстор като заявите проект. Ще имате възможност да разгледате профилите на изпълнителите, да сравните техните оферти към вас, както и да се запознате с обратната връзка по техни вече извършени проекти.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
6 извършени проекта