Преносими барбекюта на газ

Последна редакция на 01/05/2024 от Елица Мартинова

Източник

Мобилните барбекюта на газ са това, което всички сме виждали в холивудските филми. Представляват преносими скари, в които пържолата ви се приготвя не върху жар, а чрез газов пламък. Той нагорещява скарата, върху която се изпичат продуктите.

Те разполагат с по две, три или четири горелки - в зависимост от размера, запалват се чрез електрическа искра и са много удачен вариант за терасата ви, защото не произвеждат купища дим, подобно на скарите с дървени въглища. Чрез този тип барбекюта съседите ви ще усетят само аромата, носещ се от пържолата ви, без да станат жертва на кълбата дим, нужни за приготвянето й на дървени въглища.

Тук отново големината варира, но като цяло за газово барбекю ще трябва да предвидите повече място. Стандартните размери на преносимите газови барбекюта са между 100х80х50 см и 140х60х130, а цените им варират от 230 до 5500 лв., в зависимост от марката, качеството на материалите и страната-производител. Най-скъпите модели са луксозни и притежават в себе си всичко необходимо за приятен пикник или грил в двора - включително и ледогенератор.

Свързано:

Идеи за градина Барбекю - цени

Да си има кухня на открито, в градината, вероятно е мечта на всяка домакиня, която живее в къща с градина. Невинаги обаче външното пространство позволява да се изнесе цяло помещение в двора, още повече, че идеята е все пак да остане място за зеленина, като полянка, зеленчуци, овошки. Това не е задължително да ни лишава от възможността да си сготвим нещо апетитно под открито небе и после да го споделим с близки и приятели, които са ни дошли на гости. За целта на помощ идва градинското барбекю, което може да бъде по-солидна постройка или пък преносимо газово барбею за градина, като това, показано на настоящата снимка. Бабребюто, което виждаме тук, на пръв поглед наподобява готварска печка. То е на колела, в долната си част е с бяла вратичка, с кафяви страници, над бялата вратичка има четири врътки за управление процесите по самото барбекю. Следва частта, където са скарите и където могат да се приготвят различните вкусотии. На долната скара виждаме шишчета, меса, кашкавал, а на горната има няколко апетитни хлебчета. От двете страни на скарите има помощни странични малки плотове, на левия е поставеначаша с червено вино, а на десния метално канче. Зад барбекюто виждаме зелена поляна и разноцветни храсти.