Монтаж на зидано барбекю

Последна редакция на 01/05/2024 от Елица Мартинова

Източник

След като ви бъде доставено, зиданото барбекю трябва да бъде и монтирано, а тази услуга се заплаща отделно. Цената при повечето фирми подлежи на договаряне в зависимост от типа барбекю, което сте си поръчали, но обикновено монтажът струва между 100 и 250 лв.

Някои майстори предлагат опцията да иззидат барбекю на място. Това може да е удачен вариант, ако мястото, което сте определили за пещта, има нестандартна форма или по-особени размери. В този случай, освен материалите, ще трябва да заплатите и труда на майстора, като може да става въпрос за твърда, договорена предварително сума или за надница.

Ако сте се спрели на варианта със зидано барбекю, не пропускайте възможността да потърсите най-подходящия майстор като заявите проект. Ще имате възможност да разгледате профилите на изпълнителите, да сравните техните оферти към вас, както и да се запознате с обратната връзка по техни вече извършени проекти.

Свързано:

Идеи за градина Барбекю - цени

Освен че може да донесе много вкусни моменти, споделени със специални гости във вашата градина, едно зидано барбекю несъмнено ще допринесе и за естетическия вид в нея. Достатъчно е да се спрете на подходящ дизайн, който удачно се вписва на фона на заобикалящия ги екстериор. Оттам нататък се включвате вие с оригинални идеи какво да си сготвите, каква музика да изберете за фон на вашето градинско парти. На снимаката, показана тук, виждаме много добра изработка на зидано барбекю, което се е вписало чудесно в градината, от която е част. Пред същинската част на барбекюто, в полукръг, е напедена настилка от светло сиви павета. Самото барбекю е от две части, като тази вляво е с формата на арка, заоблена отгоре, изградена от естествени сиви камъни и оранжеви тухли. По средата е поставена преградна напречна стена от тухли, разделяща отделение за дърва отдолу от пещта над нея. В най-високата част виждаме комин от тухли и камък с шапка отгоре. В дясната част на зиданото барбекю, долепено плътно до арката, има още едно, по-малко отделение за дърва и въглища, а над него има издигната декоративна керемидена стена, както и щайга с розови цветя. От лявата страна на барбекюто забелязваме тъмно кафяв дънер, а около павирания полукръгъл участък има свежа зелена трева. Зад барбекюто се виждат зелените листа от близки дървета.