Почерпете вдъхновение за фантастична декорация в градината

Публикувано на 24/07/2018 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 31/03/2023 | Видяно 5 821 пъти

Както домът, така и градината, трябва да представляват вашата същност. Ако все още не сте преобразили дворното си пространство по красив и вълнуващ начин, съобразно вашите собствени идеи, позволете ни да ви предоставим доза вдъхновение. След тази статия сме сигурни, че ще се чувствате уверени да изпълните някое от нашите предложения, а може би ще ви помогнем да преодкриете своите представи за мечтаната декорация в градината. А ако имате необходимост от малко професионална помощ - специалистите са на един клик разстояние от вас.


Вдъхнете нов живот в обикновените саксии

Какво по-хубаво от това да се снабдите с необходимите материали и да започнете един свой собствен проект за декорация в градината, който по-късно ще ви носи удовлетворение и наслада за окото? Ето две чудесни и забавни идеи, първата от които можете да изпълните заедно с децата:

  • За представения отляво проект ви два големи контейнера, бои и любимо растение за посаждане. Първо боядисайте контейнерите в любим цвят, след това им нарисувайте симатични личица, а накрая посадете цвете в тях. Можете да им бучнете по някое чадърче или друг допълнителен елемент по ваш избор.
  • Дясната снимка представя не по-малко забавна идея за направата на градински човек от саксии. Трябват ви няколко големи за тялото и няколко малки саксии за крайниците. Сложете го седнал върху нещо или изправен до стената, а може би подпрян на стълба - това зависи от вас и количеството фантазия, с което разполагате.


Класически идеи за любителите на семплата красота

Ако не си падате по сложните и чудати проекти, ето една семпла идея за декорация в градината, която може би ще ви допадне. Трябват ви различни по вид красиви саксии с интересна форма - например като тези отляво, наподобяващи плетени кошници, или пък тази от дясната снимка, която имитира дънер. Посадете в тях любимите си цветни растения, било то пролетни или многогодишни, и ги подредете в градината. Лесно, бързо, но и резултатът оределено няма да ви разочарова. Можете да си създадете градински кът, в който да има само саксии например. Разгледайте и следващите ни идеи, защото много от тях можете да комбинирате с тази за създаването истински вдъхновяващ градински проект.

Виж още: Как да оформим красиво малката градина 


Ето как да внесем очарование в двора си

Тези две предложения ще допаднат на тези от вас, които са одобрили първите две идеи, които ви представихме. Направете си градински миньон от стари гуми като ги боядисате в синьо и жълто, както е показано на снимката. Окото можете да изработите с помощта на стара консерва или директно да го нарисувате върху гумата. За ръце можете да ползвате пръчки, тръби или каквото сметнете за подходящо, а в тях, за още повече чар, можете да сложите различни градински сечива. Втората снимка представя семейство костенурковци, които се "разхождат" заедно из градината. Тях можете да направите сами от камъни, а ако ви се струва твърде сложно - купете си керамични фигурки и ги боядисайте.


Позволете на Мики Маус да ви вдъхнови за декорация в градината

Поредната идея за онези от вас, които съхраняват детското в себе си, но този път представена по начин, който всеки може лесно да изпълни сам. Направете си Мики Маус стъпала, които водят навътре в градината - можете да намерите плочи в тази форма или да ги направите от камъни. С помощта на камъни можете също да направите леха във формата на Мики Маус или да изградите бетонова конструкция, ако имате време и желание да си поиграете повече. Посадете в нея любимите си растения и украсете с градински феи, гномчета или каквито други елементи предпочитате.

Виж още: 5 лесни декорации за градината, които да направите сами още днес


Декорация в градината с великолепни геометрични форми

С помощта на камъни можете да създадете невероятни геометрични форми сред лехите в градината си. Подредете ги във вълнообразна форма по средата на продълговата леха в края на градината. От едната страна посипете с чакъл, а от другата посадете симетрично растения. Или направете кръг, който да запълните с камъни по краищата и в средата на който да посадите нещо красиво. Ако ви се струва сложно изпълнението на тези идеи - потърсете помощ от специалистите близо до вас. Пуснете заявка за изпълнение на проект и намерете най-добрите професионалисти, които да преобразят градината ви така, както на вас ви харесва.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта
Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта
Линдстрой ЕООД
Плочки и теракот, София
28 извършени проекта