Детски съоръжения за градината (1-ва част)

Публикувано на 30/01/2018 от Биляна Нинова | Последна редакция на 30/03/2023 | Видяно 2 800 пъти

През това лято превърнете градината във вълнуващо място за вашите децата. Освен всички интересни неща, които бихте могли да изработите сами, е прекрасна идея да оборудвате двора и да създадете собствена детска площадка, където да се забавлявате заедно с вашия малчуган. В тази статия ще ви представим някои насоки за това какви игри и забавления е подходящо да изберете за двора. Наред със съоръженията, външното пространство има нужда и от красиво оформление, за което ви съветваме да се допитате до опитен специалист по озеленяване – на платформата на MaistorPlus ще намерите майстори за всяка ваша идея. 


Батут за незабравими забавления в градината

Почти няма дете, което да не обича батути – те са забавни, заемат малко пространство, могат да се поставят на трева и в тях вашият малчуган ще може да изкара енергията си веселейки се. В магазинната мрежа се продадвта най-разнообразни видове от това забавно съоръжение, които се различават, както по големина, така и като конструкция.

  • Съобразете размерите на батута с възрастта на вашето дете, за да е максимално безопасна играта. За най-малките се предлагат ниски батути без мрежи, някои модели са снабдени и със специална дръжка. Те са удобни с това, че могат да бъдат преместени, почистват се лесно и отскокът им е по-малък. Имат ограничение в килограмите, затова вземете това предвид. 
  • По-големите батути имат цялостна конструкция с мрежи, които осигуряват безопасност и са подходящи за по-големи деца. Това е чудесно забавление, което развива координацията, мускулите на краката и белодробната функция – идеалното решение, съчетаващо веселие и физическа активност за малки и големи. 


Спортни мигове в двора с кош за баскетбол

Баскетболът е много динамичен и интересен спорт, който можете да практикувате у дома с малко подготовка и съоръжения. Единственото, от което се нуждаете е равно пространство, твърда настилка, баскетболен кош и топка. Кошът е изключително компактен, не заема място и може да се използва години наред във всякакви атмосферни условия. Няма ограничение в броя на играчите, а детето ви дори може да играе и само, упражнявайки се да вкарва кошове. Направете си собствено малко игрище и научете малчугана да спортува. Баскетболът развива комплексни умения – бързина, точност, сръчност и рефлекси. Детето ви ще се движи и ще можа да покани приятелите си на гости. 


Люлка и пързалка за радостни изживявания в зеления ви кът

Пързалките са едно от най-любимите съоръжения на децата – защо да не се снабдите със собствена? Както и всички останали катерушки – и те трябва да бъдат съобразени с размерите и възрастта, но най-добре заложете на качествена и класическа метална конструкция, която да е издържлива и да може да се ползва по-дълго.

За по-кротки занимания или почивка – осигурете на детето красива люлка. При този тип атракциони имате изключително много варинати. Можете да изберете класическа единична или двойна тип везна. Залагайте на качествени и здрави материали, за да им се радват дори вече порасналите ви деца. При всички случаи ще си подарите много усмивки и добро настроение. 

Докато детето щастливо играе, вие се отпуснете в удобен хамак. В него можете да помислите как бихте искали да изглежда градината ви. Не се колебайте и изпратете проект, по който опитни професионалисти да ви изпратят предложения. Услугата е съвсем безплатна и в дава възможност да сравните оферти, да видите препоръки от предишни клиенти в профилите на кандидатствалите изпълнители и сами да прецените с кого бихте желали да работите. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Иван Сулев
Боядисване и декорация, София
10 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
13 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта