Как да обзаведем дома според зодията: Риби

Публикувано на 11/03/2022 от Ирена Петрова | Последна редакция на 11/03/2022 | Видяно 3 768 пъти

Рибите не просто обичат дома си, за тях той е много повече от дом, защото им дава личното пространство да бъдат себе си и да творят, както никъде другаде не могат. Ето защо никога няма да срещнете Риба, която да е занемарила дома си или да е оставила някой друг да се разпорежда с него. Това е територия, достъпна единствено на нея. Рибите обикновено много добре знаят кое е добро за тях и кое не е. Интериорният дизайн не прави изключение.

Ако все пак сте Риби и се колебаете в избора на подходящо обзавеждане, следващите няколко съвета със сигурност ще ви бъдат от полза. Ако сте представители на друга зодия и се налага да обзавеждате жилището на Риби, то тази статия е просто задължителна за вас. Ако пък желаете да оставите тази отговорна работа на специалистите, в МайсторПлюс сме насреща за вашите запитвания.


Усещане за простор

Рибите не обичат тесни пространства, лишени от светлина. За тях това би било истински затвор, който ги притиска отвсякъде и не им позволява да разгърнат мислите и потенциала си. Задължително е жилището на Рибите да има големи прозорци, които да допускат максимално количество светлина, за да може представителите на тази зодия да се чувстват в свои води, а в почивните дни да се препичат на слънце, излегнати на леглото, докато гледат ефирното небе в рамката на красива фасада. Облечете прозорците в светли, прозрачни завеси, например в бяло или светлосиньо. Избягвайте шарките, Рибите предпочитат изчистения интериор.


Цветова палитра

Любимите цветове на Рибите са светлосиньо, тъмносиньо, тюркоазено, бяло, светлорозово, светлозелено, жълто. Никога няма да срещнете Риба, която съчетава всички цветове на дъгата в една стая или един тоалет. Колкото по-семпло, толкова по-добре, би гласяло мотото на този зодиакален знак. Слънчевият им знак е в съответствие с вибрациите на морските сини и зелени нюанси. Включете аксесоари с морска тематика в декора. Те влияят положително на нервната система на Рибите, като зареждат и прочистват енергийното им поле. Земните тонове като кафяво, бежово  и зелено също са много подходящи, тъй като помагат на вечно замечтаните Риби да се заземят. За кухнята можете да заложите и на жълтото, тъй като този цвят зарежда с настроение, а кухнята е мястото, от което със сигурност ще имат нужда от такова.


Точните мебели

Домът е семейството са от изключително значение за този воден знак. Удобството и уюта също. Ето защо за една Риба е важно мебелите да са максимално комфортни, а домашната среда да стимулира интелектуалните и творческите им импулси, като едновременно с това ги сплотява с останалите членове на семейството. Не е лека задача, но… Диванът трябва да носи мекота, в която да потъват като в океан, когато са уморени от тежкия ден

 В хола трябва да присъства библиотека с любимите им книги, музикален инструмент, ако са отдадени на музиката, ароматни свещи и масла, чрез които да се справят със стреса, полускъпоценни камъни, от които да черпят енергия и задължително – личен кът, в който да могат да се уединяват колкото и когато поискат. Например, това може да е някой ъгъл от хола с меко килимче на земята, оградено от цветя и малка масичка с ароматерапия. Там Рибите могат да медитират, четат, слушат музика или просто да затворят очи и да мечтаят.


Енергиен елемент

Енергийният елемент на тази зодия е вода. Ето защо той трябва да присъства под всякаква форма – картина с водопад или с морски вълни, аквариум с рибки, тапети с морски мотиви и др. Тези елементи ще балансират енергията им и ще създадат необходимия душевен комфорт. Всякакви предмети, които напомнят за морето, биха зарадвали Рибите. Например, можете да поставите на секцията или на масата в хола миди, рапани и камъчета, с които да декорирате пространството. Цветя като ирис и нарцис ще повлияят положително на енергията на дома. Фикус Бенджамин и орхидеи са сред любимите им стайни растения. Прибавете ги към декора. Освен това Рибите обичат да се грижат не само за своите собствени деца, но също и за цветя и животни.


Място за срещи

Въпреки че Рибите обичат да се уединяват, те също така имат нужда да се обградени от хора, които ги разбират и в чиято компания се чувстват свободно и комфортно. Идеалното място за срещи е холът, така не им се налага да излизат, а и могат да се представят отлично като домакини. Диван в Л-образна форма е чудесен вариант за знака Риби, тъй като позволява на повече хора да седят заедно, без това да възпрепятства комуникацията. Рибите са естети, затова трябва да имате предвид изтънчения им вкус. Те обичат стъклени меси за хола, ретро мотиви като фризове колони. Можете да се насочите към неокласически стил и арт деко.

Ако имате нужда от професионален съвет за обзавеждането на дома ви, свържете се с някой от специалистите на МайсторПлюс.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Магнит С ЕООД
Боядисване и декорация, София
58 извършени проекта
Ремонти
ВиК Услуги, София
175 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта