5 идеи за мултифункционални мебели, с които да направите дома си по-организиран и просторен

Публикувано на 31/08/2019 от Жаклина Иванова | Последна редакция на 15/11/2019 | Видяно 2 736 пъти

Чистият и спретнат дом повишава нивата на щастие и радост на всички членове на семейството. Ние знаем, че постигането на организация в жилището не винаги е лесен процес, а проблемът с липсата на достатъчно свободно място съществува за почти всички. За щастие обаче сме тук именно, за да ви помогнем в този двубой и да ви дадем страхотни идеи как да постигнете желаните резултати. Приготвили сме ви няколко зашеметяващи начини как да направите дома си по-просторен, по-организиран и по-интересен, благодарение на мултифункционални мебели, в които ще се влюбите.

Ако имате нужда от професионална помощ или съвет за обзавеждането, можете да се обърнете към специалистите по интериорен дизайн, регистрирани в нашата платформа.


Офис и легло в едно? Да, възможно е!

Все повече и повече хора започват да работят от вкъщи. Това е тенденция, която се засилва и няма начин да спре да съществува в 21. век. За да бъдете успешни в своите задължения, да се чувствате комфортно и приятно, вие се нуждаете от добре организирано и спретнато пространство, което да ви фокусира и мотивира и да увеличава вашата продуктивност. Не е необходимо това място в дома ви да бъде огромно, достатъчно е да бъде просто вашето убежище.

  • Една чудесна идея е въртящото се легло, като на снимките по-горе. С него си осигурявате много лесно работно кътче, което по никакъв начин няма да пречи и да заема място.
  • Ако леглото ви се струва твърде тясно за вас, не се притеснявайте – изключително e подходящо за вашето дете например. То със сигурност ще хареса идеята за това нестандартно обзавеждане.
  • Плотът, който всъщност се показва при прибирането на леглото, може да бъде и предназначен за вашето дете. На него то ще има възможност да пише домашни и да чете.


Падащото легло е точно това, от което се нуждаете!

Липсата на свободно място в жилището несъмнено е проблем, който имат повечето семейства. Решение винаги се намира, стига да бъдем любознателни и готови да експериментираме с нещо нетрадиционно. Идеята, която имаме за вас е точно такава.

  • Падащото легло е идеално, ако искате да осигурите повече свободно пространство в помещението.
  • То върши абсолютно същата работа като обикновеното легло, но се прибира в стената, когато не го използвате и се разпъва отново, когато имате нужда от него.
  • По този начин имате възможността да използвате стаята с едно предназначение през деня и със съвсем различно през нощта. Така стаята ще изглежда по-просторна и организирана.

Вижте още: Идеи за съхранение под леглото


Идеалното кръгло легло, което се трансформира в холова гарнитура!

Кръглите легла са нещо уникално! Те са много различни на външен вид от обикновените спални, заради нетипичния си дизайн на сглобяване, съединяване. Стилни, съвременни и изключително практични, те са все повече и повече предпочитани. Как ви се струва идеята да имате комфортна холна гарнитура и перфектно легло в едно?

  • Предимствата на този вариант несъмнено са доста. Едно от тях е именно спестяването на място и финансови средства.
  • Няма да ви се налага нито да купувате множество мебели за дневна и спално кътче по отделно, нито да се чудите кое къде да разположите, за да изглежда помещението по-просторно и приветливо.
  • По този начин имате идеален хол за през деня и удобна спалня или гостна стая за през нощта.

Вижте още: Така го правят дизайнерите: как да обзаведете малка спалня


Тайният шкаф за обувки е винаги страхотна идея!

Несъмнено за чистотата и приятния облик на жилището е доста важно обувките да бъдат добре подредени и складирани на едно определено място. Всички знаем, че колекцията от обувки се увеличава с неконтролируема сила, особено когато говорим за цели семейства. Има чудесни идеи на разположение за това как и къде могат да бъдат складирани обувките.

  • Една от тях е мека пейка с вграден шкаф за обувки. Този вариант е лесно осъществим, подходящ за всеки дом и изключително практичен.
  • Замислете се колко хубаво ще бъде да използвате пейката ежедневно и в същото време тя да бъде вашият таен склад за обувки.


Страхотна голяма спалня с множество чекмеджета!

Когато става въпрос за обзавеждане, почти всички хора искат да придадат по-личен и интересен облик на стаята. Много често липсата на място се оказва пречка при осъществяване на мечтаното обзавеждане. Но не трябва да се отчайваме, а да организираме максимално добре пространството, с което разполагаме. Идеята, която имаме за вас е точно такава.

  • Възползвайте се смело от спалните, които разполагат с вградени шкафове и чекмеджета.
  • Те със сигурност ще ви помогнат да складирате дрехите си, а освен това са интересни, красиви и най-важното - не заемат допълнително място като секциите и скриновете.

Ако нашите предложения ви се сториха интересни и искате да ги превърнете в реалност, но не знаете как, можете да се свържете с професионалистите в мебели по поръчка, регистрирани в MaistorPlus. По всяко време имате възможността да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които може да сравните, да видите мнения на предишни клиенти и да вземете правилно решение!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
stroimaxbg
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта
Ивелин
Ремонт на баня, Ботевград
50 извършени проекта