Красиви мебели от стари врати

Публикувано на 20/08/2019 от Флора Велчева | Последна редакция на 29/10/2019 | Видяно 2 328 пъти

На всеки таван има оставени стари дървени врати, които заемат място и не изпълняват никаква функция. Не бързайте да ги изхвърляте или използвате за подпалки. От тях може да станат красиви мебели, стига да вложите малко старание и да пуснете въображението си в действие. Уникалните мебели от стари врати могат да дадат неподражаем стил на дома ви. Затова не го отлагайте повече, а запретвайте ръкави и правете чудеса. Тук сме подбрали няколко идеи, на които няма как да устоите. 

И все пак, ако имате нужда от експертно мнение и професионално съдействие за направата им, можете да се обърнете към регистрираните при нас специалисти.


Направи си маса от стара врата

Вратите от масивно дърво са много подходящ материал за изработването на маса, тъй като са стабилни и са с подходящ размер. Това е един от най-лесните за направа проекти.

  • Намерете врата, която ви харесва.
  • Боядисайте я или използвайте пясък, за да й придадете старинен вид. Хубаво би било да използвате и лак за запечатване.
  • След това прикрепете крака или основа, която отговаря на стила на вашия дом. 
  • За да направите красива маса за двора, можете да използвате вече налична греда или дебел клон на дърво. Пробийте дупки на врата. Използвайте здраво въже или метална верига, която да прикрепите с болтове. Това ще позволи повече места за сядане и ще ви спести досадното блъскане в краката на масата. 

Вижте още: 6 икономични идеи за освежаване на старите мебели, които да изпробвате още този уикенд


Добавете акцент в спалнята

Много от старите врати са с квадратни форми по тях. Те са много подходящи да ги използвате за декоративен елемент.

  • Може да си направите дизайнерско огледало. Добрата новина е, че сте напълно свободни да експериментирате с големината му. Но под секрет ще ви споделим, че ако бъде по-голямо ще бъде много по-ефектно. Първо трябва да отстраните част от горния слой на вратата, като заравните повърхността. Следващата стъпка е да прикрепите със силикон или подходящо лепило огледалото към дървото. 
  • Вратите са чудесен вариант и за изработване на табла за легло. Може да запазите цвета й, или пък да експериментирате с някой друг, който да пасва идеално на интериора в спалнята ви.

Вижте още: Функционални мебели от палети за офиса


Един красив шкаф никога не е излишен

По-голямата част от дървените врати са с подходящ размер за шкаф за книги или дори на кухненска мебел.

  • Ако имате врата със стъклена част, можете да я премахнете и на нейно място да поставите няколко рафта. Така ще получите чудесно място за съхранение, където всичко ще бъде на един поглед разстояние. Можете дори да прикрепите няколко лунички в подходящо осветление, които ще внесат допълнително чувство за уют. 
  • Ако разполагате с две еднакви по размер и форма врати, можете да ги използвате, за да създадете V-образен шкаф с различен брой рафтове. 


Още няколко нетипични, но функционални предложения

Една врата, а колко много приложения. Все още ли смятате, че няма какво да правите със старите врати?

  • Едно от най-лесните и практични неща, които можете да направите от стара врата, е да я боядисате и да поставите върху нея черна или коркова дъска. Можете да ги използвате за прикрепяне на бележки, писане на съобщения, планиране на покупки и т.н. 
  • Не е трудно и да я превърнете в органайзер за различни типове инструменти в гаража или хоби помещението в дома ви. Прикрепете я за някоя стена, поставете множество пирони и окачете инструментите си там. 
  • Ако имате пространство в дома, което не харесвате, можете да създадете шарен параван. Свържете няколко врати с еднаква височина, но не и идентичен стил и ги прикрепете с панти. Боядисайте ги в различни цветове за по-свеж ефект. 

Понякога на пръв поглед непотребните вещи могат да ни дарят със страхотни нови мебели. Следващия път, когато решите да нацепите старата врата, помислете добре дали не можете да я превърнете в нещо красиво. В случай че имате нужда от професионална помощ, специалистите в дърводелските услуги, регистрирани при нас, са насреща. Те ще ви помогнат със съвети и реализация на вашите идеи. Направете безплатна заявка в сайта ни още сега! Ще получите няколко оферти. Сравнете ги помежду им, вижте мнения на предишни клиенти и направете рационален избор.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта