Палетите като решение за промяна във вашия дом

Публикувано на 08/07/2019 от Илиян Ушеров | Последна редакция на 24/03/2020 | Видяно 1 992 пъти

Палетите обикновено са пренебрегвани като материал, когато става дума за ремонти. Но има много примери за положителни и оригинални резултати, които ще впечатлят не само вас, но и вашите приятели и гости, когато посетят домът ви. Палетите могат да се превърнат в много ценен материал, когато с малко майсторство и въображение ги използвате, за да придадете ново усещане за уют в различни части на вашия дом – тераса, градина, спалня, всекидневна. Дори само една мебел в даден ъгъл на помещението може да промени настроението. И всичко това ще е плод на вашата мисъл и дейност. Ако се нуждаете от помощ в идеи или реализация, винаги може да се обърнете към специалистите по изработка на мебели, с които ще постигнете целите си.


Уютно място за вас и вашите приятели в градината

Когато имате градина в задния си двор, какво по-хубаво от това да го превърнете в любимо място за срещи с вашите приятели. Нужни са ви известно количество палети, чук, пирони, трион, боя в любимия ви цвят. Всичко това може да се превърне в удобни дивани, скамейки или дори табуретки, както и саксии, в които да сложете разкошна зеленина. Като добавите няколко възглавнички и меки постелки за удобство и декорация, картината се допълва. На вашите приятели винаги ще им е приятно да дойдат и да седнат в градината ви. 

Виж още: Креативни идеи за палети в градината и на терасата


Дървото от палетите придава особена топлина в спалнята

Да, дървото внася ново усещане в личната ви стая. Това, което се използва за направата на палетите, първоначално изглежда неугледно, но при подходящата обработка задава онзи нюанс на топлина, от който спалнята ви се е нуждаела.

  • Можете да го използвате като основа, върху която да поставите матрака – ще усетите неговата сигурност и удобство. Таблата зад вас също може да бъде изработена от палети, които фино внасят мекота и топлина.
  • Кутиите от палети, които заместват традиционните нощни шкафчета или етажерки, стават удобно място, в които да държите книгите си и всичко друго, което трябва да ви е под ръка.


Антрето се превръща в място, където може прекарате цялата вечер

Когато говорим за усвояване на пространства или преобразяване на неефективно използвани части в дома, антрето или мястото преди входа са особено подходящи за развихряне на въображението с важното участие на палетите.

  • Можете да направите удобен диван за сядане и почивка, като те са толкова удобни, че ще искате да прекарате по-дълго време на тях, особено когато сте обградени от цветя и зеленина, отново поставена в предмети от палети – голяма саксия, висящи саксии.
  • Съвсем близо да вас са и етажерките, на които също е удачно да поставите цветя, любими предмети, дори и музикалната си уредба.
  • Като прибавите и някои аксесоари като дъска за всекидневните ви задачи, това може да се превърне в един необичайно уютен кабинет, атмосферата в който дори предразполага да си подремнете.


Няма да разберат, че това са палети

Понякога може така да използвате палетите така, че почти да не се разбере, че това са палети, като в случая. Дървото е обработено по такъв начин, че за непрофесионалното око никога няма да стане ясно, че тези удобни диванчета са направени от палети. Обаче е точно така, включително и масата. Дърводелската работа е много важна, за да постигнете най-добър резултат. Тук изглежда, че всичко е направено от масивно дърво, усеща се сигурност и стабилност в мебелите, а и удобство с добавка на подходящата облицовка. Така че – не подценявайте палетите.


Масата в ежедневната не е нужно да е скучна

Има много варианти за вашата маса в стаята, където прекарвате голяма част от времето си. Но ако я направите от палети, ще бъде освен приятно за окото, но и интригуващо.

  • След като бъде обработено дървото и с добавка на лак, масата ще пасне идеално на ламинат или паркет, които стабилните ѝ крака няма да наранят.
  • Освен приятно и интригуващо, тази маса ще е и практична, защото под нея без допълнителни усилия ще има удобно пространство за повечето неща, от които се нуждаете в ежедневието си в тази стая.

Когато искате да промените нещо в дома си, палетите са удобно, практично и ценово разумно решение. Възползвайте се и реализирайте идеите си, включително и с помощта на професионалистите, регистрирани в нашата платформа. Тяхната помощ ще имате възможност да получите и като заявите проект, напълно безплатно и без обвързване. В резултат ще получите конкурентни оферти от няколко изпълнители, които да сравните и да се спрете на най-подходящата. Предварително ще имате възможност да разгледате профилите на отзовалите се кандидати, където има информация за извършени от тях проекти, както и отзиви от предишни клиенти. 



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
82 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Иван
Електроуслуги, София
56 извършени проекта
Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
67 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
54 извършени проекта