Мансарда с прекрасно обзавеждане от палети в индустриален стил

Публикувано на 16/02/2016 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 08/12/2016 | Видяно 14 789 пъти
Мансарда с прекрасно обзавеждане от палети в индустриален стил

Ще се впуснем в кратка виртуална обиколка на един малък двуетажен апартамент в Будапеща. Той впечатлява с функционалното си обзавеждане от палети, съчетани в интериор с индустриален стил и много удобно разположение на стаите и мебелите. Цветовият подбор е изключителен - контрастиращи светли, бели и чисти стаи с изцяло тъмни шоколадови нотки в банята, които в дневната са умело съчетани с наситени сини акценти. Разгледайте красивите снимки от това жилище и почерпете практични идеи и хрумвания за мебелите във вашия дом, които, с помощта на правилните специалисти, лесно бихте могли да реализирате.

Просторен коридор с преход към втория етаж

Просторен коридор с преход към втория етаж

Още с влизането в апартамента се усеща свобода и функционалност в разположението на стаите. Преходите между тях са напълно свободни, без врати и прегради, което създава допълнително пространство за обитаване. Антрето е оборудвано с масивен шкаф, който побира много вещи и впечатлява с удобно изградени рафтове за обувки, които позволяват лесна организация и моментален визуален достъп до всичко необходимо. Стълбите се намират в близост и водят до другия етаж, който се намира под основния.

Виж също: Интересни идеи за практични мебели от палети 

Светла дневна с изключително интересен диван

Светла дневна с изключително интересен диван

Дневната е обгърната от светлина, благодарение на белия цвят за интериора и на големите прозорци, разположени по цялата площ на външната стена. Идеята за дивана е просто фантастична - ниска основа, изградена от бели палети, върху която е поставен удобен матрак, облечен с тъмно кафява тапицерия. Благодарение на натрупаните комфортни възглавнички, функцията му на диван е изпълнена, но всъщност представлява и едно стандартно допълнително легло.

Уникално разположение в трапезарията

Уникално разположение в трапезарията

Дневната и трапезарията се намират в едно и също помещение, в което се отличава голямата колона в средата. Тя, освен с модерен дизайн, впечатлява и с дискретно вградените кухненски уреди, заобиколени от шкафове, чието пространство се разкрива отвътре, в самата колона. Синият акцент на трапезните столове внася красив контраст и свежа нотка в стаята.

Виж също: Мултифункционални мебели за малко жилище

Нестандартно кухненско кътче

Нестандартно кухненско кътче

Мансардите често са неудобни, заради типичния си скосен покрив, но в случая този наклон е използван по много идеен начин. Финото кухненско оборудване е разположено по площта на цялата стена, а точно над котлоните е изграден и аспиратора - практично, нали?

Влизаме в спалнята през плъзгаща врата

Влизаме в спалнята през плъзгаща врата

Страхотен начин да се спести повече пространство са плъзгащите врати, използвани за преход към спалнята. А вътре е разположено невероятно легло от палети, изградено с комфортни нощни шкафчета от всяка страна.

Виж още: Как да оползотворим мястото в малката спалня 

Да надникнем и в банята

Да надникнем и в банята

Отново фантастично хрумване за използване на скосения покрив за осигуряване на повече светлина в банята. Може би за това и собствениците са си позволили да я оцветят изцяло в тъмно кафяво, без да лишават помещението от осветеност.

Ако някоя от идеите ви е харесала или имате свои, които искате да осъществите в дома си, свържете се с професионалистите, които ще ви помогнат да сътворите чудеса в жилището си. Направете безплатна заявка за изпълнение на индивидуален проект и ще получите уникални оферти с опция за преглед на дейностите и клиентските оценки на различните фирми. Направете най-добрия за вас избор и се радвайте на постигнатите резултати, а накрая оставете на свой ред мнение за работата на компанията, с която сте избрали да извършите желаните промени.