Най-новите технологични джаджи, които ще направят жилището ви по-сигурно и удобно

Публикувано на 11/02/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 28/11/2017 | Видяно 3 203 пъти

Високите технологии, които днес са неизменна част от ежедневието на мнозина, все повече напомнят на избягали от страниците на научно-фантастичен роман. По въпроса дали писателите фантасти се оказват изумително точни технологични пророци или създателите на умни джаджи обичат да мечтаят смело и да превръщат любимите си разкази в реалност, може да се получи много интересна дискусия. Тук обаче, отдавайки уважение към поддръжниците и на двете теории, ще обърнем внимание на част от най-новите високи технологии и изобретения, които ще спомогнат за това жилището ви да бъде по-удобно и сигурно. За правилното инсталиране на тези, а и всички останали умни уреди за дома пък се доверете на опитните професионалисти, регистрирани в MaistorPlus!


Повече технологии - по-умен дом?

Достатъчно ли е обаче само да притежаваме голям брой уреди с дистанционно управление, за да можем смело да твърдим, че обитаваме "умен" дом? Специалистите са на мнение, че е необхимо решение, което да сближава функциите на различните устройва, така че с малко на брой умни технологии и приложения да можем да се грижим максимално ефективно за сигурността и уютната атмосфера у дома. Ето защо ви представяме няколко практични джаджи, изобретени така, че да могат да бъдат управлявани и само чрез мобилния ви телефон! Достатъчно е да имате операционна система iOS или Android, за да се възползвате от техните предимства, както и заделен бюджет за високи технологии, разбира се.

Виж още: Приютете бъдещето в дом от ново поколение


Умна джаджа, която намира изгубените ключове

Ако сте от хората, притежаващи таланта често да губят ключовете си, то изобретението на „Елгато” е точно за вас! Тази умна джаджа работи с операционната система на iPhone и ви осигурява мечтаното спокойствие никога повече да не изгубите ключовете за дома или автомобила си! А ако това все пак се случи, мобилният ви телефон ще сигнализира мигновено, така че да имате възможност да реагирате навреме. Нещо повече - телефонът ви вече може дори да ви извести къде за последно са забелязани тези така ценни и толкова често загубени вещи. Невероятно, нали?


Този малък видео робот ще гарантира сигурността на дома ви

Тази малка камера крие зад семплия си дизайн функционален видео робот, който не просто улавя всяко движение в дома ви, но и ще ви извести на мига в случай, че прага на жилището ви прекрачат неканени гости. Независимо дали сте на работа или пък на мечтаната почивка, умната джаджа на "Амарило" ще ви осигури необходимото спокойствие, като следи обстановката у дома в реално време и изпраща видеозапис на мобилния ви телефон в случай на влизане с взлом. Предимството на това своеобразно "куче-пазач" е, че няма нужда да го обучавате да не лае между два и четири следобед в неделя. От друга страна, ако комбинирате това технологично творение с истински пухкав пазач на дома, ще получавате актуална информация не само за състоянието на апартамента, но и за това къде за последно са забелязани любимите чехли, които домашният ви любимец отвлича за пореден път.

Виж още: Тези страхотни джаджи ще поддържат свежестта в дома ви


Практичен анализатор на израходваната енергия

Не е достатъчно да притежавате устройство, което само да ви казва колко енергия сте изразходвали за определен период от време. Така или иначе тази информация е налична в сметките, които получавате всеки месец по имейл или пък в хартиен вариант. Стъпка напред в качествената грижа за дома е това умно приложение на марката "Елгато", което предоставя данни за температурата на въздуха, степента на влажност и налягането у дома. Освен всички тези детайли, приложението дава възможност също да анализирате навиците си и да оптимизирате процесите у дома, благодарение на отчетите, които ви изпраща за количеството вода и електричество, което сте консумирали за определен период от време. Това е страхотен начин да спестите енергия, при това без да се налага да инвестирате в прекалено скъпи и сложни технологични решения.


Гответе от разстояние с тази умна теджера

Не просто тенджера, а първият уред за готвене, който може да бъде контролиран през смартфон или таблет. Настройките на уреда могат да бъдат променяни, независимо къде се намирате, стига телефонът ви да е с вас. Така само с няколко клика можете да нагласите температурата и времето за готвене, да получавате известия, така че да знаете точно да се приберете, така че ястието да бъде още ароматно и топло. Засега не е сигурно дали ако изпратите на умната тенджера рецепта за вита баница през телефона, тя ще успее да я приготви, но да се надяваме, че инженерите ще поработят и по този въпрос.


Тази джаджа установява наличието на теч у дома за броени секунди

При наличие на течове или друг вид неизправност във ВиК инсталацията, винаги основен проблем е бързото и точно установяване на причината за аварията. На помощ в тази задача идва умната джаджа "Уоли Хоум", която следи нивото на влажност в дома ви в реално време, така че за секунди да ви извести при поява на теч. Така ще можете да намалите значително щетите и последващите разходи за ремонт, а това ви гарантира спокойствие за състоянието на ВиК инсталацията у дома дори когато сте в командировка или на почивка например. Устройството работи посредством един основен приемник и няколко сензора, разположени на различни места в жилището, които изпращат информация до приемника в случай на спукана тръба или друга повреда.

При установяване на теч у дома реагирайте своевременно и потърсете съдействие от доказаните професионалисти, регистрирани в нашата платформа! Пуснете заявка в MaistorPlus напълно безплатно и нашият екип ще се погрижи тя да достигне до точните специалисти, които да отстранят повредата бързо и качествено!


Тагове:

Умен дом

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта
ТИВИЕС-интериорни решения ООД
Мебели и обзавеждане, София
52 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
82 извършени проекта