Как да създадете своята smart спалня?

Публикувано на 29/01/2020 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 29/01/2020 | Видяно 2 443 пъти

С напредването на технологиите имате възможността да улесните престоя в дома си до голяма степен. Основна част от времето, което прекарваме в спалнята е докато спим. Това обаче не означава, че там няма място за съвременни джаджи! Smart спалнята може да улесни заспиването ви вечер и събуждането сутрин, и да се отрази благоприятно на вашия комфорт!

Спалнята е онова помещение, което ни осигурява спокойствие и почивка. Затова е хубаво, когато решите да направите промяна в нея, тя да бъде добре обмислена. Ако не смятате, че сами ще се справите с надграждането на технологичния свят в дома ви, потърсете услугите на опитните електротехници, регистрирани в MaistorPlus. 


Защо ви е необходима smart спалня?

Спалнята е уникално пространство във вашия дом, тъй като там прекарвате изключително ценно време. Добавяйки smart технологии, имате възможността да повишите качеството на дома си.

  • Помислете за това как технологиите помагат за улесняването на нашите ежедневни нужди. И спалнята не е изключение.
  • Новите технологии ще ви помогнат да създадете успокояваща атмосфера, в която да заспивате бързо и лесно и да получавате качествен сън.
  • С помощта на няколко малки джаджи ще направите спалнята си по-комфортна, практична и приятна. 


Проследете вашия цикъл на съня

Всеки от нас си е лягал вечерта с цел да се наспи добре, но на сутринта се е събуждал сякаш никога не си е лягал. Чудили ли сте се защо е така? За да проследите цикъла на съня си, използвайте устройство за проследяване на съня.

  • Чрез тази система за мониторинг на съня проследявате условията в спалнята ви, както и движението на тялото ви през нощта.
  • След като се събудите, проверете в приложението на телефона. В него ще откриете и съвети как да промените навиците си, за да подобрите съня си.
  • Също така важно да се отбележи е това, че не трябва да носите никакви устройства и кабели, които да ви пречат по време на сън.

Вижте още: 4 начина да направим дома си по-умен


Съвременно осветление

Със сигурност ви се е случвало да сте си легнали, да почетете книга или да гледате телевизия преди сън... И точно когато започнете да се унасяте да осъзнаете, че трябва да станете и да загасите осветлението, тъй като ключът за лампата не е непосредствено до леглото ви. Smart осветлението е точно за тези моменти.

  • С негова помощ имате възможността да настроите таймер.
  • Прекрасна възможност, която ще ви дадат е и опцията за контрол направо от смартфона или само с гласа си. 
  • Ще може да контролирате осветлението дори от разстояние. И ще имате възможността да изключите лампи, които сте забравили включени, дори да не сте в дома си.


Умни щори за вашия дом

След като сте се погрижили за осветлението, може би е време да помислите и за друга част от вашата спалня, а именно – прозорците.

  • Умните щори разполагат с два режима – единият пропуска светлина, а другият пък ограничава нейното навлизане в помещението.
  • Управлението на умните щори става с помощта на вашия смартфон или пък гласовите асистенти.
  • Също така имате и опцията да настроите щорите така, че сутрин да се отварят в определения от вас час за събуждане.
  • Smart щорите и осветлението са страхотни помощници. Веднъж сдобиете ли се с тази екстра, няма да искате да се разделите с тях!

Вижте още: Умни идеи в помощ на родителите


Умен асистент във вашата спалня

Обикновено в спалнята си имате часовник или аларма, но може и да имате по-добро нещо! С помощта на smart дисплей може да контролирате всички умни устройства и продукти в дома си.

  • Те ще ви дадат и възможност да виждате прогнозата за времето и задачите за деня.
  • Имате опцията да използвате и гласов асистент.
  • Сред най-сериозните недостатъци на тези системи е, че не поддържат всички езици.

Ако показаните от нас идеи ви допадат, но имате нужда и от професионални насоки, потърсете услугите на доказани електротехници, регистрирани в сайта MaistorPlus. Направете напълно безплатна заявка за проект. След като специалистите приключат с модернизирането на дома ви, споделете вашата оценка и помогнете на други потребители в избора на изпълнители. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта
Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
32 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта