Видео звънец – едно от най-добрите, ефикасни и модерни смарт устройства

Публикувано на 13/12/2019 от Атанас Янев | Последна редакция на 13/12/2019 | Видяно 5 267 пъти

Ако човек има възможността да избере само едно смарт устройство за своя дом, то със сигурност трябва да обърне внимание на видео звънеца – изключително удобна, практична и ефикасна „умна“ джаджа, подходяща за входната ви врата. Всъщност, сдобивайки се с него, вие получавате автоматично и гласов асистент с дисплей. Това ще ви даде допълнителна възможност за сигурност на дома ви. А какви са ключовите предимства на видео звънеца ви показваме тук.

По всяко време може да получите професионална консултация как да инсталирате умна джаджа в дома си от доказаните специалисти, регистрираните в MaistorPlus.


Камера, микрофон и високоговорител в едно

Видео звънецът съчетава в себе си следните елементи:

  • Камера;
  • Микрофон;
  • Високоговорител с прав преден звънец.

Някои видео звънци се свързват успешно с вече съществуващото окабеляване на къщата, като работят с предоставения от нея звук. Други имат опции с батерия и функционират безжично. Аудиото и видеото, което записвате на вашия звънец, се връщат мигновено като информация обратно към таблет или телефона ви. Когато някой се приближи до вратата, звънецът ще го забележи и ще ви уведоми. И ако съответният човек звънне на видео звънеца, ще имате възможността да му говорите като от домофон.

Вижте още: Практични и умни технологични уреди за вашия дом


Какви функции дава видео звънецът?

С помощта на тази технологична джаджа може да контролират дома си и от разстояние. На вашия смартфон или таблет ще имате постоянен достъп до вашата входна врата. 

  • С видео звънеца можете да виждате какво се случва на прага ви дори и да не сте вкъщи. Това важи, независимо дали работите от дома, офиса или в чужбина.
  • Можете да видите кой е на вашата врата още преди да е осъществено позвъняване. Вече не е необходимо да се придвижвате към шпионката, за да видите кой звъни и да прецените дали да му отворите.
  • Ако не сте вкъщи, пак имате опцията да видите кой е посетителят ви и дори да говорите с него. С интелигентна ключалка даже бихте разполагали с възможността дистанционно да отключите вратата и да пуснете гостите в дома си.
  • Освен всичко вече посочено, видео звънецът ви уведомява, когато човек е на вратата, независимо дали ще позвъни или не. Това също е една изключително полезна функция и допълнителна гаранция за защита.

Вижте още: 4 начина да направим дома си по-умен


На какво да обърнем внимание, когато купуваме видео звънец?

Комбинацията от възможност за видео и звук прави звънеца доста атрактивна придобивка, която има място във всеки дом. Разбира се, има няколко особености, на които трябва да обърнете внимание, когато купувате такава джаджа за дома си:

  • Добре е да има широк ъгъл на обектива. По този начин ще хващате възможно най-много пространство пред дома си и ще имате по-голяма видимост.
  • Повечето видео звънци имат сензор за движение и автоматично дават известие на вашия смартфон, когато отчетат някаква дейност. Това, разбира се, понякога може да бъде безкрайно досадно. особено, когато появата на котки и други животинки залеят екрана. 
  • При избора на правилния звънец обърнете внимание дали поддържа функция за нощно виждане. По този начин ще си осигурите наблюдение на дома ви 24 часа в денонощието.

Видео звънецът е едно от най-добрите, ефикасни и модерни смарт устройства на нашето съвремие. Съчетаваща много полезни функции и качества, тежестта на тази джаджа в изграждането на т.нар. „умни домове“ ще се увеличава все повече с времето. В случай че имате нужда от професионална помощ за свързване на всякакъв вид технологични уреди във вашия дом, то по всяко време може да се консултирате с доказаните майстори, регистрирани при нас. Освен това имате и възможността да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете тази, която най-много съответства на вашите желания.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
30 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта