Какво да очакваме от смарт технологиите за дома през 2020 г.?

Публикувано на 03/12/2019 от Станислава Матеева | Последна редакция на 03/12/2019 | Видяно 1 110 пъти

Умните домове вече не са научнофантастична визия за бъдещето. Даже напротив - те бързо се превръщат в нещо съвсем нормално. Да можем да контролираме дома си само с едно натискане на бутон вече е реалност. Домашната автоматизация прави почистването, заключването, отоплението, наблюдението и изобщо функционирането на жилището много по-лесно и сигурно. Умните домашни джаджи опростяват ежедневието, като предлагат лекота и оптимален комфорт у дома.

Освен че улесняват всички домашни дейности, приспособленията за интелигентен дом са и страхотен метод за намаляване на разходите за отопление и електроенергия. Какви обаче са тенденциите при умните технологии за дома през 2020 г.? Отговорът на този въпрос ви даваме тук. А за още съвети, потърсете специалистите в областта на електроуслугите.


Умна кухня

Знаете ли, че един от най-важните уреди в кухнята- хладилникът - вече може да прави много повече от това просто да пази храната свежа и хладна. През 2020 г. тенденция ще бъде хладилници да са заредени с още безброй други функции, които ще направят кухнята ви поредната “умна” стая в дома. Ето и някои от функциите:

  • Хладилникът ще може да задава графици за хранене на всеки член на семейството;
  • Той също ще може да ви чете рецептите, докато готвите;
  • С негова помощ ще можете да синхронизирате списъците с хранителни стоки за пазаруване с телефона си;
  • Ще можете и да погледнете в хладилника си, без да го отваряте чрез прозрачни сензорни екрани;
  • Хладилникът ще може да ви съобщава и при наличието на храна, чийто срок на годност изтича.

Друга джаджа за кухнята пък ви позволява, чрез вградения wi-fi, да контролирате готвенето в реално време, дори когато сте на километри от дома, използвайки смартфона си.


Умна спалня

Всички сме наясно с многобройните ползи от добрия сън. Ето защо “поумняването“ на вашата спалня не само ще може да улесни живота ви, но и ще успее да помогне за подобряването на здравето ви. 

  • Вероятно знаете, че съществуват приложения, които проследяват съня ви и ви позволяват да го наблюдавате. През идната година усъвършенстването им ще е факт, а предимствата им - наистина безброй.
  • Подобрена версия на тези приложения е матрак, който следи моделите ви на сън, контролира температурата на леглото ви и дори знае кога да ви събуди (въз основа на „дълбочината“ на съня ви). 
  • Ако пък имате нужда от по-нежно събуждане, умен ароматерапевтичен будилник ще направи сутринта ви по-приятна. Когато сте в най-леката фаза от цикъла на съня ви, той излъчва специфичен аромат, който да ви събуди.

Вижте още: Едно легло с много предназначения


Умна всекидневна

В бъдеще седенето пред телевизора ще бъде много по-комплексно изживяване, отколкото е днес. Тоест оформлението на вашия хол ще бъде много по-различно. Например няма да имате видим телевизор в стаята. Вместо това, когато сте готови да гледате телевизия, ще можете да щракнете върху бутон или да произнесете фраза и проекторът с висока разделителна способност ще се материализира от тавана.

Освен това ще имате и масивна зона за развлечения и гледане на телевизия, която ще се проектира на стената ви. 

Възможностите са безгранични, а 2020 - съвсем близо.

Вижте още: Какво би ни донесло обновлението в дневната: малко идеи и вдъхновения за ремонта


Умна баня

Все още сме далеч от това, но някой ден СПА-изживяванията ще бъдат нещо напълно нормално в повечето домове. А с наличието им, възможностите за умна баня стават все повече:

  • Няма да ви се налага сами да настройвате топлината на водата при къпане или пък да пълните ваната си. Ще имате дигитален асистент, който ще се грижи за това вместо вас.
  • Освен това, вашата умна баня ще има възможността да освобождава релаксиращи мозъчни вълни и ароматерапии само с няколко клика от вашия смартфон. В джаджите, намиращи се в банята пък, ще има приспособления, насочени към носа, които ще ви помогнат индивидуално да проектирате сесиите си с ароматерапия.

Сами виждате, че възможностите са наистина безгранични. Технологиите напредват с всеки изминал ден, а джаджите за дома - с всяка секунда. Затова 2020 г. е прекрасен момент, с който да поставите начало на нова, по-”умна” ера и във вашия дом. Ако не сте сигурни как точно да го направите, се консултирайте с професионалистите, регистрирани в нашия сайт. По всяко време може да направите напълно безплатна заявка за проект. До 24 часа ще имате готови идеи, които да сравните, за да изберете най-добрата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Стоил Димитров
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Строително-ремонтни дейности-Тодоров
Покривни услуги, София
79 извършени проекта
Вътрешни ремонти
Цялостен ремонт, София
142 извършени проекта
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
50 извършени проекта