Как да изберете правилната система за сигурност за вашия дом?

Публикувано на 10/10/2019 от Станислава Матеева | Последна редакция на 18/10/2019 | Видяно 1 268 пъти

Гарантирането на безопасността и сигурността на дома е нещо, което не бива да се пренебрегва и изисква по-сериозна работа и внимание. И когато дойде време за монтиране на системата за сигурност, няма съмнение, че ще трябва да се съобразите с много фактори. Вероятно ще искате тя да бъде надеждна, качествена и работеща. И така идва ключовият въпрос - какво трябва да търсите, когато избирате коя система за сигурност да закупите и инсталирате в дома си?

Тук ви представяме няколко от най-важните съображения, които да имате предвид. А за още въпроси и съвети, свързани с модерните домашни смарт технологии, се обърнете към специалистите, които са регистрирани в нашия сайт.


Безжична система или такава с кабел?

Традиционно системите за сигурност разчитат на аналогови телефонни кабели,с които да ви осигурят денонощна връзка с охранителната ви компания. Въпреки че компаниите все още предлагат този тип системи, по-скоро помислете за нещо по-различно, тъй като кабелите стават все по-неактуални в днешно време и скоро могат напълно да изчезнат от пазара.

  • Вместо това, вашият избор трябва да бъде между това дали охранителната ви система да действа посредством wi-fi връзката в дома ви или посредством клетъчна мрежа.
  • В идеалния случай трябва да изберете модел, който има възможност за свързване и чрез двата метода. По този начин, докато основната част от мониторинга се осъществява през wi-fi, вие ще бъдете защитени и ако мрежата бъде прекъсната.

Вижте още: Умните домове- предимства и недостатъци


Дали да се доверите на охранителна компания?

За щастие, ако идеята да бъдете наблюдавани от корпоративна компания за сигурност не ви допада, имате и друг вариант. Така наречените системи за сигурност със самонаблюдение ви позволяват да вземете контрола върху безопасността на вашия дом в свои ръце. С тези системи получавате имейл или текстово съобщение, когато бъде открита заплаха. А решението каква следваща стъпка да предприемете, остава ваше.

Ако обаче предпочитате да има някой, който да пази гърба ви, винаги можете да заложите на по-традиционния вариант и да се доверите на система с професионално наблюдение. Само имайте предвид, че получаването на 24/7 професионален мониторинг обикновено е съпътствано и с допълнителни разходи.

Вижте още: 5 ключови аспекта от ремонта на всеки апартамент


Допълнителни функции

Благодарение на неспиращите иновации в технологиите, системите за домашна сигурност вече са в състояние да правят много повече от това да издават звук. Ако търсите по-всеобхватен подход към сигурността в дома, може да се наложи да инвестирате в система, която включва някои допълнителни функции. Кои са те, описваме тук:

  • Видеонаблюдение: Повечето интелигентни системи за сигурност на дома предлагат опция за видеонаблюдение. С пакети за виденаблюдение поставяте камери по периметъра на дома си. Картината можете да наблюдавате през приложение в телефона. Някои пакети за сигурност ви позволяват да преминете и към вътрешен мониторинг. Другите системи включват опция, която ви позволява да виждате кой е на входната врата всеки път, когато се позвъни.
  • Управление на заключването и светлината: Следващата функция, която трябва да вземете предвид, е възможността да контролирате ключалките на вратите и светлините си. И то само с едно натискане на бутон. Обикновено тези задачи отново можете да контролирате чрез приложение в телефона.
  • СензориНякои системи за домашна защита включват сензори, активиращи се при движение. А това, което могат да правят тези сензори, може да се променя. Понякога те могат да се използват за включване на светлините, ако се установи движение. Друг път те са част от системата, която ви позволява да отключите вратата си отдалеч.

Направете дома си по-сигурно място. По този начин и вие ще се чувствате по-добре. Няма постоянно да мислите дали заключихте вратата. Нито ще ви се налага да оставяте лампите включени, когато отидете на почивка. Ако се интересувате от автоматизация на дома, винаги може да се обърнете за професионално мнение към специалистите, регистрирани в нашия сайт. Имате възможността да изпратите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които може да сравните и да изберете тази, която ви допада най-много.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Златин Господинов
ВиК Услуги, София
13 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта