Няколко технологични джаджи, които ще променят дома ви

Публикувано на 22/09/2019 от Флора Велчева | Последна редакция на 01/11/2019 | Видяно 1 184 пъти

По-сигурен, организиран и удобен дом е нещо, което всеки от нас се опитва да има. Различни новости в света на технологиите предлагат опции как да го направим. 

Интелигентната скала за печене е устройство, което ще ви лиши от използването на думата "малко" в процеса на готвене. На какво всъщност прави този уред с претенциозно име. Вместо да се чудите по колко от различните продукти да сложите в ястието, уредът пресмята необходимото количество на база рецептата, която сте избрали и количеството порции. Какви още нововъведения може да имате в дома си ще разберете в този текст. Ако имате нужда от професионален съвет, обърнете се към някой от регистрираните електротехници в сайта ни. 


Уреди на бъдещето

Помните ли клишето от филмите за бъдещето, в които се показваше как с гласа си ще контролираме почти всичко вкъщи? Оказва се, че това е реалността днес.

  • Първият уред (който виждате на снимката) е продукт наречен Nest Hello Doorbell. Той е с вградена HD-камера и се поставя пред входната врата, така че да може да проверите кой е на нея по всяко време. Има вграден микрофон и високоговорител, така че можете да говорите с този, който е на вратата - дори и да сте на километри от дома.
  • Второто устройство ще ви помогне да контролите почти всичко вкъщи. С уреда на Amazon ще може да му зададете той да пуска музика, да прави обаждания, да пише текстови съобщения, да ви казва какво е времето, като всичко се задейства само с гласова команда. 

Вижте още: 4 начина да направим дома си по-умен


Саксиите не са това, което бяха

Новите модели саксии определено ще гледат цветята почти сами. Това е чудесна новина за всеки, който няма достатъчно време за отглеждане, но пък има огромно желание да има градина или тераса, отрупана с красиви растения. Времето, в което молехме съседката да полива цветята, докато сме на почивка, вече е в миналото. 

  • Smartpotе (втората снимка) е уред, на който е достатъчно да зададете параметри на конкретното растение и той ще полива и тори вашите растения за цял месец.
  • Това е чудесен начин да поддържате растенията си свежи и красиви дори и да не сте най-добрите градинари.

Вижте още: Най-новите технологични джаджи, които ще направят жилището ви по-сигурно и удобно


Контрол на дома от разстояние

От гурме храна за животни до инстаграм профили на котки и кучета с повече последователи отколкото световноизвестен актьор. Домашните любимци заемат все по-голямо място в живота ни.

  • За малко над 100 долара можете да си осигурите постоянно наблюдение на кучето или котката, докато не сте вкъщи.
  • Amazon предлага това устройство наречено Pet cube, с вградена камера. Благодарение на него лесно ще разберете дали домашният ви любимец е надъфкал възглавниците или съборил ваза, дори от няколко километра. 
  • Разбира се, това по никакъв начин няма да ви спести да си купите нови чехли (ако старите са използвани за чесалка за зъби). Но поне ще знаете, че в дома си имате малък разбойник, който има нужда от превъзпитаване.


Нови джаджи за градината

Вашата градина също може да се радва на новите технологии. Или впрочем вие ще бъдете по-радостни, защото ще ви отнема по-малко време за поддържането й.

  • Amazon предлага нова косачка - робот, която използва система от сензорни удари. Те й помагат да коси сама, като избягва препятствията. Ако косачката усети дъжд или трябва да се презареди, се връща на изходна позиция. 
  • На голямата снимка (вдясно) можете да видите устройство, което контролира отварянето и затварянето на гаражните врати през смартфона ви. То работи чрез превключвател и мотор на тавана. Можете да го контролирате и наблюдавате отвсякъде, използвайки Wi-Fi или вашата клетъчна мрежа.
  • Системата ThermaSol MicroTouch (на снимка, горе, вдясно) използва интуитивна технология, за да регулира предпочитанията ви за топлина на водата и ви позволява също да изберете предпочитаната от вас настройка.

Технологиите завземат всяко кътче от нашия дом. С тяхна помощ всички напи домакински дейности могат да станат много по-лесни. Ако имате нужда от помощ с инсталирането на някой от уредите вкъщи можете да се обърнете към специалистите, регистрирани на сайта ни. Направете безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които може да сравните и да изберете най-подходящата за вас. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Венелин Кънчов
Цялостен ремонт, София
16 извършени проекта
Венелин Кънчов
Цялостен ремонт, София
16 извършени проекта
Никола
ВиК Услуги, София
167 извършени проекта
Никола
ВиК Услуги, София
167 извършени проекта
Bogdan
Електроуслуги, София
46 извършени проекта
"Никола
Ремонт на баня, София
87 извършени проекта