Как да изненадаме трудния тийнейджър за Коледа?

Публикувано на 14/12/2017 от Биляна Нинова | Последна редакция на 14/12/2017 | Видяно 2 588 пъти

За Коледа винаги искаме да зарадваме близките си, да им подарим най-желаните подаръци, да сбъднем бленувано желание или да осъществим дори някоя малка мечта. Но какво да правим с тези членове на семейството, за които нищо не е подходящо? Да, говорим именно за тийнейджърите. Те са трудни, не защото нямат интереси или няма да се зарадват на подарък, а поради онази специална възраст, в която хем не са деца, на които да вземем играчка, хем не са съвсем възрастни, хем и те самите не знаят какво искат. Трудно не означава невъзможно – за да направим Коледата ви една идея по-щастлива, сме подготвили предложения за подаръци за вашия тинейджър, с които ще го зарадвате и дори можете да получите някоя така рядка усмивка.

Като за начало – преценете много правилно възрастта му, не искате да се появите с нещо, което е щяло да го зарадва миналата година. В тази възраст, за съжаление, както настроенията, така и вкусовете се променят със скорост, на която невинаги можете да смогнете, но за избирането на идеалния подарък ще ви се наложи. Разпитайте небрежно младия човек, разберете какво харесва сега, каква музика слуша тази седмица, какви интереси има напоследък и се съобразете с тях. Можете дори да му предложите преобразяване на стаята по личен негов проект - опишете го тук и намерете професионални изпълнители. Ако все пак смятате да се придържате към по-традиционни подаръци, ето какво измислихме ние, от екипа на MaistorPlus, след старателно проучване.


За любителите на музиката

Хубави и модерни слушалки – освен че обичат да се изолират от света, младите хора се възхищават на модерните технологии, а за музиката има много джаджи и иновации, с които да станете любим родител поне за деня. С чифт качествени слушалки никога няма да сбъркате. Те са нещо, което се ползва ежедневно, често се губи и разваля. В зависимост от сумата, която сте склонни да отделите, можете да изберете най-различни модели, цветове и с различни функции.

В комбинация с този подарък, или като допълнение за друг повод, може да добавите абонамент за музикална стрийминг услуга за една година например. Това ще зарадва вашия тинейджър и ще му даде достъп до разнообразни жанрове музика, както и до най-новите и модерни хитове.


За феновете на фотографията

Значително по-лесно е, ако тийнейджърът има хоби, с което да обвържете идеите си за подарък.

  • Ако човекът, за когото искате да изберете изненада, се увлича по фотографията, сега е моментът да подкрепите това занимание и да подберете подарък, свързан с него.
  • Тук вариантите са безкрайни и варират от полупорфесионален фотоапарат до красиво пано за снимки, което да окачи в стаята си. Можете да му подарите специален обектив за апарата, стойка или фоторамка, на която да качва любимите си снимки.
  • Друг подходящ подарък е фотопринтерът, с който да вади произведенията си на хартия или селфи стик, с който да включва и себе си в кадрите.

Бъдете креативни и направете проучване от какво би имал нужда един любител фотограф, за да изберете най-хубавия и полезен подарък, с който едновременно да покажете разбиране и одобрение към това чудесно занимание.


За интериора на стаята

Всеки тийнейджър, който има собствена стая, иска тя да отразява по някакъв начин неговата личност. Чрез интериора той изразява интересите и разбиранията си за света. Често те остават непонятни за околните, но е важно поне да се опитаме да приемем тези първи опити за утвърждаване на лично пространство и създаване на собствена среда.

  • Една от интересните идеи, на които попаднахме ние, когато става дума за интериор на младежка стая, са емоджи възглавниците – безкрайни като разновидности те изразяват разнообразни емоции. Проявете чувство за хумор и изберете това, което смятате, че най-много ще пасне на стаята на вашия тийнейжър.
  • Друга интересна идея е скреч карта на света или България – едновременно образователна и стимулираща мечти за пътешествия и опознаване на света.
  • Друг практичен подарък е възглавницата със стойка за лаптоп. Тя дава възможност на човек да държи лаптопа в скута си или на друга неравна повърхност без той да се загрява или да има опасност да падне.
  • Голямото огледало и стойката за бижута, придружени с преса за коса, биха зарадвали суетна девойка, докато удобният фотьойл и нова конзола за игри ще се харесат на повечето момчета.

Бъдете креативни и се замислете дали всъщност вашият тинейджър не е казал какво иска, но без вие да го разберете. За какво говори най-често, какви теми го вълнуват и какви са важните събития в живота му? По този начин не само ще изберете чудесен подарък, но ще успеете да разберете по-добре младия човек, който тепърва търси своите интереси и изгражда вкуса си. Стимулирайте го с предложение да създаде собствен дизайн на стаята си или се обърнете към специалист, който да помогне с това. Заявете проект и разгледайте идеите на професионалистите.

Екипът на MaistorPlus ви желае щастливи и светли празници!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта