Хитроумни и практични изобретения, от които всеки има нужда

Публикувано на 01/02/2017 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 03/02/2017 | Видяно 5 484 пъти

Разнообразието от идеи, които могат да подредят бита ни по удобен за нас начин, е толкова голямо, че все още съществуват такива, които чакат на опашка, за да видят бял свят. За някои от тези любопитни джаджи вече ви разказахме, а тук продължаваме с втора част от специалната ни извадка хитроумни изобретения, които ще поискате да се превърнат в реалност. Не пропускайте да споделите и вашите хрумвания със специалистите, регистрирани в MaistorPlus, за да се радвате на прекрасен дом във всяко едно отношение.

Вижте още: Високотехнологични градински изобретения, които ще ви изумят


Надуваемо легло за кола

По време на дълъг път, продължаващ с дни, невинаги има възможност да се отсяда на хотел. Едно надуваемо легло, което се помества идеално на задната седалка, би разрешило бързо и лесно казуса с намирането на място за нощувка.


Разклонител с плосък кабел

Всеки дом или офис, снабден с електричество, разполага с места, предлагащи възможността да се спънете в някой кабел. Това не би стояло като проблем, ако вече съществуваха разклонители, чиито проводници са изолирани в плоски ленти.

Вижте още: Как да скрием вечно пречещите кабели


Обувки, които лесно се трансформират в палатка

Къмпингуването е чудесно приключение, засилващо връзката с природата. Единственото неудобство е, че трябва да предвидите място в багажа си за палатка. А сега си представете, че можете да я носите... в обувките си. Разхождате се, харесвате си някоя полянка и бързо си осигурявате подслон, като просто го издърпвате от кецовете.

Вижте още: Алтернативен начин за живот сред природата


Тебешир, който "възкръсва от пепелта"

Вероятно шансовете тази машинка да бъде изобретена намаляват с все по-масовата употреба на дъски, върху които се пише с маркер. Въпреки това изглежда привлекателна идеята да се събере тебеширената пепел и да се превърне обратно в чисто нов тебешир.


Кафемашината, която може да гледа на ръка

Тази кафемашина, ако някога бъде реализирана, ще може да гледа на ръка, не за да ви предскаже бъдещето, а с цел да ви приготви тонизиращата топла напитка точно както я предпочитате. Това ще се случва, като прочита дланта ви и така се ориентира колко захар искате, със или без сметана, да има ли каймак.

Вижте още: Уникални хайтек изобретения с изключителна функционалност


Обувки за непораснали на височина хора

Не става дума за обувките с токчета, а такива, които влизат в употреба, когато искате за момента да достигнете до някой по-висок рафт вкъщи например. Вместо да примъквате стола или домакинската стълба, добавяте малко височина към краката си и сте готови.


Текстмаркер, който избледнява след шест месеца

Имате учебници, книги, които по някаква причина желаете да продадете или подарите. Когато разтваряте страниците им обаче забелязвате, че вътре сте подчертавали с текстмаркер. Ако вече беше реализиран такъв, чиито следи избледняват с времето, не бихте се изправили пред подобен проблем.


Прозрачен перфоратор

Изглежда логично, когато перфорирате лист, да имате видимост къде точно правите дупките, нали? Въпреки това, прозрачен перфоратор, който би направил това възможно, все още не се предлага на пазара. Може би е въпрос на време.


Играчка и четка за зъби в едно

Гордите собственици на любвеобилен, четириног приятел са добре запознати с предизвикателството, което е нужно, за да му се почистят зъбите. Не можете просто да инструктирате кучето си да отиде в банята и да ги измие. Чудесно решение би била в такива случаи играчка, с която докато любимецът ви се забавлява, едновременно се грижи и за устната си хигиена.


Саморегулиращи се тежести за тренировка

Трениращите редовно са наясно, че при силовите упражнения, изискващи използване на тежести, последните трябва от време на време да се увеличават, за да бъдат все така ефективни. Това означава, ако спортувате вкъщи, да си правите колекция от гирички, вариращи между различни килограми, и да се чудите къде да им намирате място. В случай че някога изобретят такива, които се саморегулират и стават по-леки или по-тежки, според нуждите, това би улеснило живота на мнозина, живеещи активно.


Ножица и тиксо в едно

Ако често ви се налага да пакетирате неща, които трябва да бъдат добре облепени, със сигурност ще приветствате джаджа, която обединява ножица и тиксо в едно. При всички положения ще е доста удобно, но на този етап тези два популярни канцеларски материала съществуват само поотделно.


Печат със сменящи се дати

Стотици документи минават през ръцете ви ежедневно и на всеки трябва да изписвате ръчно днешната дата. Звучи наистина изморяващо за китката ви, затова е напълно оправдано желанието да съществува печат, който има вградено, въртящо се календарче. Превъртате на деня, който ви е нужен, и с бързо и лесно движение го щамповате.

За да не останат и вашите идеи неосъществени, потърсете съдействие от професионалистите, регистрирани в MaistorPlus. Направете безплатна заявка, сравнете офертите, които ще получите в кратък срок, изберете начин за комуникация с изпълнителите и наемете този, който е успял да спечели доверието ви. След изпълнение на възложената от вас задача, споделете своята оценка и помогнете и на следващи клиенти да направят удачен избор.


Тагове:

high tech

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
ТИВИЕС-интериорни решения ООД
Мебели и обзавеждане, София
52 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
83 извършени проекта
Иван
Електроуслуги, София
56 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
55 извършени проекта