Как да скрием вечно пречещите кабели

Публикувано на 02/05/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 06/07/2016 | Видяно 11 099 пъти

Спъването в кабели със сигурност не е сред най-приятните занимания. Освен това, в безразборните кабелни плетеници липсва каквато и да било естетика. Съществува и опасност за жиците да бъдат прегазени и прекъснати от някой крак или колелце на стол. Едва ли има домакинство, където казусът, как да скрием вечно пречещите кабели, да не е стоял на дневен ред. Тук ви предлагаме някои интересни и функционални идеи в тази насока. За допълнителни, професионални консултации, винаги можете да попитате специалистите, регистрирани в MaistorPlus. Ще се радваме да споделите и вашите идеи като коментар под статията.


Създайте изкуство на стената с кабели

Понякога най-сигурният начин да се скрие нещо е то да се изложи на показ. Превърнете кабелите в ефектна декорация на стената. Можете да “изрисувате” фигури с тях, които да са деликатно загатнати или да контрастират с цвета на боята или тапета.

Вижте още: Малки трикове за големи промени


Замаскирайте с кутии

Често на едно място се струпват кабели от телевизора, декодера, рутера, компютъра. Вместо да разваляте интериорния пейзаж с тях, използвайте кутии като маскировка. Направете малки отвори, от които издърпвате само толкова от шнура, колкото е нужно. Другото остава скрито, а стилните кутии са единственото, което се вижда. 


Превърнете кабелите в част от декора

От скучен и досаден мотив, кабелите могат да се превърнат в ефектна част от декора. Закрепете ги за стената, добавете малки листенца и внесете ведро пролетно настроение в дома си. 


Направете им оградка!

Друго интересно решение е да изградите малка оградка покрай някоя от стените. Освен че успешно ще влезе в ролята на скривалище, ще придаде и свежест в интериора.


Приберете кабелите в чекмеджето

Ето едно решение за всички зарядни устройства. Можете да си организирате специално чекмедже за тях. Сложете в него разклонител с три или повече гнезда и ще си знаете, че това е мястото в стаята ви, където можете да заредите телефона, музикалния плейър, фотоапарата, таблета. По-добре е, отколкото вечно да се чудите къде са им кабелите.


Арт-инсталация с кабели

Арт-инсталация звучи модерно и гордо! В случая, и малко пресилено, но пък ви решава проблема с кабелния хаос върху работния плот. Използвайте леки метални конструкции или други приспособления, върху които да повдигнете кабелите на мишката, слушалките, тонколонките. Далеч по-подредено и удобно е.


Мини-склад за кабели с рулца от хартия

Създайте си мини-склад за кабелите, като ги приберете в рула от тоалетна хартия. Така няма да се оплитат един в друг и лесно ще откривате тези, които ви трябват. Може дори да си ги надпишете, за по-голямо улеснение. 

А вие коя от изброените идеи за вечно пречещите кабели бихте използвали? Която и да ви е вдъхновила, винаги е добре да се посъветвате с професионалистите в MaistorPlus, преди да предприемете ремонт у дома. Изберете сред над 3 000 регистрирани специалисти, направете безплатна заявка, сравнете получените оферти и изберете най-подходящата за вас.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта