Остроумни изобретения, които ще искате да превърнете във вашата реалност

Публикувано на 12/01/2016 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 09/07/2016 | Видяно 3 746 пъти

Мнозина са изпитвали поне веднъж неудобството от ниско поставена, статичhttps://www.buzzfeed.com/на батерия на мивката в банята. Нужно е да се вложат сериозни дози старание и гъвкавост, за да се уцели правилната поза при изплакване на устата. В такива моменти една умна четка за зъби, която се прикрепва под струята на водата така, че да вдигне нивото ѝ, би била безценна.

Вижте още: 8 хитри изобретения в кухнята на бъдещето


Остроумни изобретения, които ще искате да превърнете във вашата реалност

Желанието да си създаваме всевъзможни улеснения в ежедневието отдавна спря да бъде елементарен каприз. Забързаният и твърде натоварващ ритъм на живот по естествен път извиква на пазара все по-интригуващи джаджи, които съумяват ефективно да пестят от времето ни. Все още обаче съществуват идеи, останали поне на този етап само теоретични хрумки. В следващите редове ще ви запознаем с първата част от хитроумни изобретения, които ще поискате да се превърнат в реалност. А за да осъществите вижданията си за промяна във вашия дом, можете да се доверите на опитни дизайнери.


Чашката, която улавя и последната капка кафе

Приятният ритуал на сутрешното или следобедно кафе често оставя следи върху покривката от избягалите капки. Не и ако топлата напитка бъде сервирана в чашка, която ги улавя още преди да са достигнали крайната си дестинация.

Вижте още: Кафе масичска от дървени щайги в 6 лесни стъпки


Органайзер за храна 2 в 1

Има храни, които още по време на консумирането им, "произвеждат" отпадъци. Веднага можем да посочим като пример няколко вида ядки. Напълно излишно е да се ангажират по два съда за тях, като може да ни свърши работа един, включващ в себе си и функцията на малък контейнер. Чиста работа, а и изящен дизайн.


Разлистващ се стол за всеки вкус

Толкова логично изглежда съществуването на стол, при който височината на седалката се регулира с помощта на разлистващи се "страници", че е пълна загадка защо се бавят с реализирането му. По всяка вероятност все още се водят спорове за цветовата гама.

Вижте още: Дизайнерски столове с уникални форми


Дезинфектатор за храна на водна основа

А какво ще кажете за джаджа, която дезинфектира храната ви, в това число плодовете и зеленчуците, без да прилага каквито и да било вредни химически субстанции за целта? Прави същото и с бебешките шишета, както и с кухненските прибори. Всичко това с помощта на електролиза, която унищожава вредните бактерии.


Чистачът на метли

Добре сме запознати с моментите, когато отстраняването на отпадъци от самата метла ни отнема повече време от чистенето с нея. Колко по-лесно би било, ако можеше с едно просто движение да я привеждаме отново в годен за употреба вид.


Кръглият душ

Далеч по-ефективно и пълноценно може да бъде вземането на душ, ако вместо само отгоре, водните струи ни обливат от всички страни. Подобно нещо може да се случи, ако вече съществуваше кръглият душ, който ни поставя в центъра на водното приключение.

Вижте още: Модерни и функционални душове за всяка баня


Всичко, необходимо за прането, на едно място

Какво липсва на един уред, който обединява в себе си пералня и сушилня? Функцията му на кош за пране, разбира се. Защо да се губи време в пренасяне на дрехите от едно място до друго, като всичко може да е обединено за всеобщо улеснение?


Вкусните чаши

Вярвате или не, вкусни чаши, които сладко да си похапнете, след като сте се насладили на освежителната напитка в тях, засега поне не са изобретени, освен ако не намирате стъклото и порцелана за достатъчно апетитни. Остава да се надяваме, че някой ден ще можем да поднасяме като подарък сервизи, измайсторени от ядливо желе.

 


Чудовището, което "се храни" с играчки

Ако имате малко, енергично човече вкъщи, знаете отлично колко дълги преговори е нужно да се водят, когато стане въпрос за прибирането на играчките. Протестът им е нормален и реално не бива да им се сърдите, защото дори и ние, уж порасналите, не обичаме да правим каквото и да било по задължение. Симпатичното чудовище, което хлапето може да яхне като конче и да препуска с него из стаята, хранейки го с колички, топчета, кубчета и други подобни, още не е създадено. Винаги можете обаче да измислите друг начин да представите разтребването като забавление.


Да спиш в облаците

Несравнимо е усещането да си полегнеш в пухкав бял облак и да левитираш из въздуха с него. Поне така вярваме, че е, а някой ден, когато се изобрети подобно легло, което да работи с помощта на огромен магнит, може да проверим как е на практика.

 


Столът, който ви запомня

Естествено продължение на матраците с мемори пяна биха били столовете, направени от същия материал. Отпускате се блажено, а хитрата мебел запомня всяка ваша извивка, за да бъде почивката ви наистина пълноценна.

Имате ли си вече фаворити сред неосъществените идеи? За да не лишавате собствения си дом от вашите хрумвания за него, споделете ги бързо и лесно с регистрираните при нас специалисти. Заявете безплатно проект и до 24 часа ще получите интересни оферти, сред които да изберете най-добрата за вас. Сравнете препоръки и отзиви от предишни клиенти и оставете своята оценка след като наетият от вас изпълнител е изпълнил желанието ви.


Тагове:

high tech

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Кирил Алексиев
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
14 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта