Модерни и функционални душове за всяка баня

Публикувано на 23/04/2015 от Виктория Маринова | Последна редакция на 19/07/2016 | Видяно 8 857 пъти

Интересният дизайн също е начин да разнообразите банята, тъй като душ кабините вече придобиват все по-разчупени форми! Душ кабината може да бъде обла, да наподобява капсула или да липсва изцяло. Страничните й части могат да бъдат разделени на клетки, да имат рамки или както вече споменахме, да съчетават абстрактна текстура с останалите интериорни елементи. 


Облите елементи ще спомогнат за оползотворяване на тясното пространство

Облите форми и вградените душ кабини с плъзгащи се врати са препоръчителен вариант за всяка малка баня, но понякога характеристиките на помещението позволяват по-смели алтернативи.


Създайте хармонично и уютно пространство у дома

Често ключът към хармоничното жилище се крие именно в банята и точно поради тази причина изборът на подходящо обзавеждане за нея е толкова важен. Надяваме се тази статия да ви е била полезна и да ви помогне да вземете правилното решение за душа във вашата баня. Ако пък ви предстои цялостен ремонт и имате нужда от помощ, направете безплатна заявка в MaistorPlus и разгледайте офертите на регистрираните специалисти в платформата. Сравнете ги и в зависимост от вашите предпочитания и бюджет, създайте от вашата баня олицетворение на отмората и спокойствието!


Подберете подходящи нюанси за голямото помещение

Съвременните душове придобиват всякакви форми и дизайн, което значи, че можете да избирате дали душ кабината да има врата или не, дали да бъде единична или за двама и какво ли още не. Този път не е задължително вратите й да бъдат напълно прозрачни, но затова пък играта с цветовете, както на помещението, така и на осветлението, е напълно в реда на нещата. Една от водещите тенденции при душ кабините е страните им да бъдат от матирано стъкло, затова смело заложете на интересна текстура.

Виж още: 10-те най-важни елемента в банята


Важната роля на осветлението в банята

Отделете внимание и на избора на подходящо осветление за вашата баня, който също ще повлияе на цялостната й визия. Колкото до душ кабината, тя може да има рамка, но липсата й със сигурност ще направи помещението визуално по-голямо.


Обърнете внимание на размера на отделните елементи

Изберете мивка и тоалетна чиния с подходящ размер и ще оползотворите напълно дори и най-малкото помещение. За да изглежда то оптически по-голямо, ви съветваме да използвате по-светли тонове както за помещението, така и за аксесоарите в него.

Виж още: 14 тенденции за дизайн на баня през 2015 г.


Чудесни новини за почитателите на лукса

Независимо от пространството, с което разполагате, поставянето на по-луксозен душ ще направи банята любимото ви помещение! На пазара съществуват много и различни варианти, които ви дават възможност да добавите допълнително осветление, музика и дори масажи в душ кабината си.


Ако пространството ви притиска

Ограниченото пространство в банята обикновено не предполага поставянето на вана,а понякога и душ кабина. Затова най-удобното решение за малка баня е поставянето на душа в ъгъла на помещението, така че да го обхваща напълно.


Когато пространството не е проблем, експериментирайте!

Голямата баня ще ви даде възможност наистина да развихрите фантазията си и да направите всичко по свой вкус. Тя позволява поставянето както на душ, така и на вана, което ви гарантира изобилие от моменти за релакс и отмора. Съчетаването на душа с ваната е един от най-предпочитаните варианти за средно големи помещения, макар че не е особено практично с оглед на факта, че всяко вземане на душ ще води до намокряне на цялата баня. Затова, ако сте заложили на този вариант, поставете огледалото възможно най-далеч от душа, за да не остават по него досадни петна.


Модерни и функционални душове за всяка баня

Правилният избор на обзавеждане за банята е от изключителна важност за всеки модерен дом. Персоналният ви вкус обаче не е единственият фактор, от който трябва да се ръководите при подбора на душ за банята. Необходимо е внимателно да прецените пространството и средствата, с които разполагате, за да ги оползотворите максимално добре. Улеснете този процес като разгледате няколко идеи за душ в банята. А ако ви предстои цялостен ремонт на баня, направете заявка в MaistorPlus напълно безплатно, за да разгледате офертите на различни специалисти.

Разгледайте: Вдъхновяващи идеи за модерни бани

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта