Няколко интересни идеи как да използваме старата стълба

Публикувано на 09/09/2022 от Ирена Петрова | Последна редакция на 09/09/2022 | Видяно 3 280 пъти

Нищо в нашия дом не е за изхвърляне, просто понякога ни липсва въображение, за да му дадем ново предназначение и да му вдъхнем живот. Старата дървена стълба не прави изключение. С нея бихте могли да внесете усещането за кънтри стил в дома си или да си създадете функционален декор, подходящ за всеки сезон и тип жилище. За да ви улесним, сме ви подготвили няколко интересни идеи, с които лесно можете да трансформирате старата стълба в нещо красиво и да разнообразите интериора на дома си.

За още идеи и помощ в интериорния дизайн можете да се свържете със специалистите на МайсторПлюс.


Лесен и удобен кухненски рафт

Няма домакиня, която да не се е сблъсквала с проблема “къде да прибера всички съдове”. Стара стълба е чудесен начин да добавите допълнителни рафтове към вашата кухня, които са полезни и придават на помещението страхотен вид на селска къща. Просто поставете дъски с необходимата дължина върху стъпалата, за да създадете рафт. Ако имате място, това е чудесно допълнение към вашата кухня и ви дава много място за всички чинии, чаши и съдове, които няма къде да приберете. Креативно е, хваща окото и е изключително удобно, когато искате всичко да ви бъде под ръка, без да ви се пречка.


Поставка за къщичка за птици

Ако имате двор, можете да превърнете старата дървена стълба в поставка за вашите къщички за птици. По този начин не само ще осигурите дом за птичките, но това е и красив начин да разкрасите двора си. Просто поставете триъгълна стълба на избрано от вас място в двора и прикрепете къщичките за птици към всяко стъпало на стълбата. Така ще създадете свой собствен малък град за птици и със сигурност ще привлечете погледите на гости и съседи с артистичната визия на старата стълба.


Рафт за книги

Нетипично, нали? Но тъкмо затова привлича погледа и изненадва с неочакваността и гениалността на едно толкова просто решение. Можете да вземете двойна стълба и да я разделите, превръщайки я в две прекрасни лавици, срещащи се в ъгъла между две стени на стаята. Ако нямате двойна стълба, просто вземете две по-малки стълби и ще получите същия ефект. Ще получите страхотен рафт за книги, който да “настани” книгите, останали извън библиотечката ви. Страните са с идеалната ширина за задържане на книгите на място. Остава ви единствено да прикрепите стълбата за стената с помощта на планка.

Ако планирате боядисване или декорация на вашия дом, свържете се със специалистите на МайсторПлюс.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
80 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
10 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
DESIGN CONSTRUCTION
Шпакловки, Варна
7 извършени проекта
Бисер Иванов
Цялостен ремонт, София
35 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта