Стъклотекстилни тапети за всеки- перфектното решение за напукани стени

Публикувано на 04/09/2019 от Теа Даулова | Последна редакция на 14/11/2019 | Видяно 8 402 пъти

Ако нямате късмета да имате идеално гладки стени вкъщи, то със сигурност сте се сблъсквали с дилемата как да се справите с това предизвикателство. Разбираме ви и чудесно знаем, че ви е омръзнало от пукнатини по стените, защото колкото и да се опитвате да ги прикриете, тяхната упоритост все някога ги излага на показ. А никой не обича напукани стени, нали? Ние също.

Бърз, лесен и практичен избор са стъклотекстилните тапети. Освен че с тях ще прикриете пукнатините, можете и да ги боядисвате. Така сами ще сътворите чудесен дом, само с малко усилия и старание. Експертите от Weber предлагат чудесни варианти на стъклотекстилни тапети, които да бъдат в полза на всеки майстор ентусиаст, който държи на качеството. Тапетите на Weber, имат втъкана стъклотекстилна нишка и са предназначени за защита и декорация на стени и тавани.


Повече за стъклотекстилните тапети?

Стъклотекстилните тапети имат огромен избор на текстури. Те защитават стените от механични повреди и могат да се мият. Сред основните им предимства, са че покриват идеално пукнатини и могат да се боядисват многократно. Идеални за употреба са за:

  • Покритие на вътрешни стени, преди боядисване;
  • Армиране на напукани основи;
  • Армиране на стари покрития от латекс;
  • Постигане на висока износоустойчивост;
  • Постигане на 79 декоративни текстури.

Как се поставят стъклотекстилни тапети?

 

За да изглежда вашата стена идеално след полагането на стъклотекстилни тапети, то първо трябва да знаете как да работите с тях и как правилно да ги поставите. Няма никакви специални изисквания, освен да спазвате стъпките, да разполагате с материалите и да бъдете сръчни:

  1. Трябва да почистите основата от лесно отделящи се частици и прашинки. След това с помощта на нивелир и молив направете една вертикална линия, по която да се водите и работата ви да бъде по-лесна.
  2. Използвайте лепило за Стъклотекстилни тапети. Преди употреба трябва хубаво да го разбъркате с електрически миксер на ниски обороти за около 2 минути. В случай че основата е силно попиваща, преди полагане на лепилото трябва да грундирате. За целта може да използвате weberprim Грунд IN.
  3. Нанесете обилно лепилото за стъклотекстилни тапети с валяк с дълъг косъм директно върху стената. Трябва да го разнесете равномерно. За ъглите използвайте четка, за да бъдете сигурни, че лепилото е нанесено върху основата.
  4. Веднага след нанасяне на лепилото идва ред и на тапета. За правилното му залепване за стената се доверете на вертикалната линия, която предварително сте начертали.
  5. Фиксираният тапет минете със суха и чиста кърпа (или пластмасова шпатула), за да изкарате всички въздушни мехурчета. По този начин ще постигнете хубав контакт между лепилото и основата.
  6. Когато лепилото напълно изсъхне, подрежете излишните аванси на тапетите.
  7. На финала може да боядисате тапета със специална боя. За тази цел може да използвате weberlor Сатен за максимален ефект и устойчивост. Благодарение на нея тапетът може да се мие, което го прави лесен за почистване. Отличава се с висока износоустойчивост и сатениран ефект и подчертава декоративна структура на стъклотекстилните тапети. Има добра покривност и се изпъва добре. Преди употреба боята се разбърква на ниски обороти с електрическа бъркалка. Нанася се с четка или бояджийски валяк.
  8. Изчакайте хубаво боята да изсъхне. И накрая нанесете втори слой за финал.

Бързо, лесно и практично може да се справите с всяка пукнатина по стените във вашия дом. Само с помощта на стъклотекстилни тапети може да имате чудени стени, които няма да ви създават проблеми в следващите няколко години. Декоративните им елементи ще внесат в интериора ви неподражаем стил. А поставянето им ще ви спести излишни нерви. Доверете се на богатото разнообразие от продукти, които Weber предлагат – те се грижат за вашия комфорт.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта