Стъклотекстилни тапети за всеки- перфектното решение за напукани стени

Публикувано на 04/09/2019 от Теа Даулова | Последна редакция на 14/11/2019 | Видяно 2 086 пъти

Ако нямате късмета да имате идеално гладки стени вкъщи, то със сигурност сте се сблъсквали с дилемата как да се справите с това предизвикателство. Разбираме ви и чудесно знаем, че ви е омръзнало от пукнатини по стените, защото колкото и да се опитвате да ги прикриете, тяхната упоритост все някога ги излага на показ. А никой не обича напукани стени, нали? Ние също.

Бърз, лесен и практичен избор са стъклотекстилните тапети. Освен че с тях ще прикриете пукнатините, можете и да ги боядисвате. Така сами ще сътворите чудесен дом, само с малко усилия и старание. Експертите от Weber предлагат чудесни варианти на стъклотекстилни тапети, които да бъдат в полза на всеки майстор ентусиаст, който държи на качеството. Тапетите на Weber, имат втъкана стъклотекстилна нишка и са предназначени за защита и декорация на стени и тавани.


Повече за стъклотекстилните тапети?

Стъклотекстилните тапети имат огромен избор на текстури. Те защитават стените от механични повреди и могат да се мият. Сред основните им предимства, са че покриват идеално пукнатини и могат да се боядисват многократно. Идеални за употреба са за:

 • Покритие на вътрешни стени, преди боядисване;
 • Армиране на напукани основи;
 • Армиране на стари покрития от латекс;
 • Постигане на висока износоустойчивост;
 • Постигане на 79 декоративни текстури.

Как се поставят стъклотекстилни тапети?

 

За да изглежда вашата стена идеално след полагането на стъклотекстилни тапети, то първо трябва да знаете как да работите с тях и как правилно да ги поставите. Няма никакви специални изисквания, освен да спазвате стъпките, да разполагате с материалите и да бъдете сръчни:

 1. Трябва да почистите основата от лесно отделящи се частици и прашинки. След това с помощта на нивелир и молив направете една вертикална линия, по която да се водите и работата ви да бъде по-лесна.
 2. Използвайте лепило за Стъклотекстилни тапети. Преди употреба трябва хубаво да го разбъркате с електрически миксер на ниски обороти за около 2 минути. В случай че основата е силно попиваща, преди полагане на лепилото трябва да грундирате. За целта може да използвате weberprim Грунд IN.
 3. Нанесете обилно лепилото за стъклотекстилни тапети с валяк с дълъг косъм директно върху стената. Трябва да го разнесете равномерно. За ъглите използвайте четка, за да бъдете сигурни, че лепилото е нанесено върху основата.
 4. Веднага след нанасяне на лепилото идва ред и на тапета. За правилното му залепване за стената се доверете на вертикалната линия, която предварително сте начертали.
 5. Фиксираният тапет минете със суха и чиста кърпа (или пластмасова шпатула), за да изкарате всички въздушни мехурчета. По този начин ще постигнете хубав контакт между лепилото и основата.
 6. Когато лепилото напълно изсъхне, подрежете излишните аванси на тапетите.
 7. На финала може да боядисате тапета със специална боя. За тази цел може да използвате weberlor Сатен за максимален ефект и устойчивост. Благодарение на нея тапетът може да се мие, което го прави лесен за почистване. Отличава се с висока износоустойчивост и сатениран ефект и подчертава декоративна структура на стъклотекстилните тапети. Има добра покривност и се изпъва добре. Преди употреба боята се разбърква на ниски обороти с електрическа бъркалка. Нанася се с четка или бояджийски валяк.
 8. Изчакайте хубаво боята да изсъхне. И накрая нанесете втори слой за финал.

Бързо, лесно и практично може да се справите с всяка пукнатина по стените във вашия дом. Само с помощта на стъклотекстилни тапети може да имате чудени стени, които няма да ви създават проблеми в следващите няколко години. Декоративните им елементи ще внесат в интериора ви неподражаем стил. А поставянето им ще ви спести излишни нерви. Доверете се на богатото разнообразие от продукти, които Weber предлагат – те се грижат за вашия комфорт.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

М-Строй VIP
Цялостен ремонт, София
10 извършени проекта
Петър Козарев
Боядисване и декорация, София
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Сухо строителство, София
34 извършени проекта
Васил Петров
Ремонт на баня, София
Ремонт на покриви
Покривни услуги, София
2 извършени проекта
Милен Костов
Боядисване и декорация, София