Нека процесът „Декорация на градината“ вземем в свои ръце!

Публикувано на 26/07/2018 от Розалинa Думанова | Последна редакция на 07/04/2020 | Видяно 7 438 пъти

С идването на пролетта, дворът и градината автоматично се превръщат в най-предпочитаното място у дома. Но колко от вас се сблъскват със занемарения им вид след дългата зима? Да, определено имат нужда от обновяване, глътка свежест и нотка добро настроение. И точно тук идват на помощ професионалистите от MaistorPlus, за да озеленят скучното градинско пространство или подобрят интериора на двора. А искате ли и вие да сте полезни? Мечтаете ли да изобретите нещо сами? Това въобще не е непостижим блян, а лесно за осъществяване желание. И не, изобщо не е скъпо или изискващо цялото време на света. Материалите може да са ненужни стари вещи, които за вас вече вероятно нямат никаква стойност. Вижте оригиналните идеи тук и се заредете с вдъхновение, което да приложите във вашата градина.


Да започнем с ненужни вещи от метал, тенекия и желязо

Съвсем не е тайна, че вещи, които поначало изглеждат стари и занемарени, могат да се превърнат в изящна част от декора. В градината е хубаво да използвате материали като желязо, метал и тенекия, защото са по-устойчиви от дървото например. А и поддръжката им е много по-лесна.

  • И така, сякаш магически, неизползваемата клетка за птици се превръща във висящ цветарник, а кривите джанти изграждат така нужното в градината барбекю. 
  • За осветлението в дворния кът приспособете няколко крушки, а кабелите им увийте около масивни синджири. Разположете ги на различна дължина, а за по-закачлив вид може да ги боядисате в различни цветове.
  • Освен за барбекю, старите и криви джанти можете да ги използвате и за поставка на градинския маркуч. Окачете джантата на удобно място и навийте маркуча на нея.


Изящност придава стъклото, а пластмасата – практичност

Изумително е как привидно обикновени пластмасови шишета, напълно ненужни и със съдба да отидат в коша, се превръщат във висящ декор, не мислите ли? А какво ще кажете за щайгите от пластмаса, пригодени за малки табуретки?

Стъклените шишета могат да се превърнат в изумителни форми наподобяващи цветя или осветителни тела. А защо не ги поставите върху градинската маса със „скрити“ в тях свещи? Ако стъклото е с различни цветове, то и светлинната феерия също ще бъде впечатляваща.

Вижте още: Превърнете старите гуми в уникални цветарници за градината


Да изпитаме възможностите на дървото в обзавеждането на градината

Дървото е един от най-предпочитаните материали за градината. Традиционността му обаче може да се съчетае с нестандартни идеи за обработка и предназначение. Ето няколко предложения как да изпълните това:

  • Подредете цветя по стъпалата на неизползваема дървена стълба. А защо не го съчетаете и със светлини? Ще изглежда уникално и ще внесе щипка романтика в градинското помещение.
  • Поставете ароматни свещи върху малки дървени трупчета или посадете цветя в тях.
  • Ако имате повече фантазия и сръчност, използвайте ги за създаването на итнересни градински мебели от дърво.

Вижте още: Как да си направите сами флорална украса за стена


Вместо да изхвърлите ненужните предмети в коша, преобразувайте ги в красиви декоративни елементи!

Всяка нужна и ненужна вещ е годна за декор. От какво зависи преобразяването й? Единствено и само от вашата креативност!

  •       Повредени полилеи се превръщат в цветарници.
  •       Старите варели оживяват.
  •       А защо не изрисувате оградата – определено ще внесете настроение!
  •       Украсете всичко, което не ви трябва – чайници и чаши, скъсани обувки, счупени чадъри, неработещи часовници и пр. А след това открийте и правилното място на всеки един елемент.

Бъдете артистични, експериментирайте и не спирайте да търсите нови идеи. Позволете на специалистите от MaistorPlus да ви помогнат и бъдат плътно до вас. И нека заедно създадем градината, за която винаги сте си мечтали.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Ивелин
Ремонт на баня, Ботевград
50 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
83 извършени проекта